USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З нагоди Всесвітнього дня дзюдо в Луцьку змагаються майже 250 спортсменів. Фото

28 Жовтня 2023 16:09
У спорткомплексі «Динамо» на відкритій першості міста Луцька з дзюдо зібралися юнаки та дівчата 2009-2012 років народження. У турнірі беруть участь близько 250 учасників з 15 населених пунктів Волинської та Рівненської областей.

Організаторами першості стали КЗ «ВОДЮСШ з видів боротьби», Федерація дзюдо міста Луцька й департамент молоді та спорту Луцької міської ради. Підтримку надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

28 жовтня спільнота дзюдоїстів, яка налічує понад 20 мільйонів спортсменів у світі, відзначає Всесвітній день дзюдо. Цьому святу і приурочена міська першість.

Як зазначають організатори, дзюдо пропагує чимало цінностей, серед яких – сміливість, єдність, завзятість, самоконтроль. Усі слова підкреслюють освітню та виховну значущість боротьби.
Читати ще: У Луцьку змагаються 250 юних дзюдоїстів. Фото

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода поділилася, що приємно бачити понад 200 учасників на цих змаганнях.

«Захоплююсь нашими дітьми, які, незважаючи на складні події в країні, продовжують тренуватися. І дякую тренерам та батькам, що докладають зусиль для розвитку спортсменів. Також безмежна подяка Силам оборони за те, що захищають спокій дітей. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» зараз активно допомагає військовим та долучається до спортивних заходів, щоб наші діти відчували свою важливість, поверталися у своє довоєнне дитинство й формували гідне майбутнє країни», – наголосила Катерина Шкльода.
Читати ще: У Луцьку завершився чемпіонат міста з мініфутболу серед шкільних команд: хто переміг. Фото

Директор КЗ «ВОДЮСШ з видів боротьби» Віталій Терешкевич нагадав, що саме 28 жовтня народився засновник дзюдо Дзігоро Кано. Тому виникла ідея провести змагання у Всесвітній день цього виду боротьби. Також він вручив подяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та департаменту молоді та спорту Луцькради.
Читати ще: У Луцьку – міжшкільні змагання з кіндерболу для дівчат: хто переміг. Фото

«Ці змагання для юних спортсменів, так би мовити, тренувальні перед чемпіонатом України, який відбудеться через місяць. На Волині лідером серед змагань була Любомильська ДЮСШ, а останнім часом покращили майстерність представники Луцька, адже місто має багато залів та досвідчених тренерів. Але загалом у кожному з населених пунктів, учасники яких беруть участь в турнірі, є хороші дзюдоїсти. Гадаю, сьогодні, незважаючи на юний вік спортсменів, ми побачимо конкурентну боротьбу», – розповів Віталій Терешкевич.
Після церемонії відкриття розпочалися поєдинки між дівчатами, згодом у боротьбу вступили хлопці. По завершенню змагань юні дзюдоїсти отримають пам’ятні медалі від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», а переможці – кубки.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus