USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З Волині на ротацію відвезли добровольців. Репортаж з фронту

11 Грудня 2014 21:45
14 волинян забрали із передової в зоні АТО представники 3-ого запасного батальйону Добровольчого Українського Корпусу. 7-ох чоловіків відвезли на фронт в селище Піски, що поблизу донецького аеропорту. Ще 5 сьогодні-завтра відправляються з Волині на підмогу.

Вони кажуть, це як наркотик. Така собі залежність. Але тут мова не про потребу чергової порції адреналіну і бажання знищувати. Їх залежність - інша.

«Як я можу бути в іншому місці, коли там – ті люди, які не раз рятували мені життя. З якими пліч-о-пліч боронили нашу країну. Ті хлопці, яким потрібна допомога», - каже один із тих, хто саме їде на передову.

- А чому от Ви їдете? - питаю іншого – старшого чоловіка. Він декілька секунд мовчить і пояснює: «Йтиму вулицею. А назустріч мені – молодий хлопець без ноги… І що мені робити? Опускати очі? Ні».

Нагадаємо, цими вихідними із благородною місією на схід рушили декілька автівок: везли волонтерську допомогу, обереги та бійців на ротацію, аби ті замінили хлопців, які вже більше місяця обороняють стратегічний об’єкт – селище Піски. Ще декілька чоловік доїжджають цими днями: тоді вони не встигли підготувати автомобіль для бойових виїздів, інші не знайшли теплих костюмів.

Що стосується 7-х добровольців, які наразі вже на передовій, то всі вони – на фронті не перший раз. Попередні їх поїздки тривали кожна більше місяця.

Зі слів начальника штабу 3-ого запасного батальйону Добровольчого Українського Корпусу Ірини, новачків одразу на базу ДУКу не беруть, і, ясна річ, на передову не пускають. Всі вони проходять навчання на тренувальній базі «Десна».

Потім охочі потрапляють на базу Корпусу, що на кордоні із Донецькою областю, звідки, власне, і їздять бійці на передову. Там - в Пісках, зайнявши покинуті місцевими мешканцями будинки, вони обороняють лінію кордону.

Нагадаємо, саме через це селище сьогодні можливий доступ до донецького аеропорту. 21 липня сили антитерористичної операції перекрили постачання зброї та боєприпасів бойовикам в Луганськ і взяли під контроль передмістя Донецька — селище Піски, володіння яким убезпечує Карлівське водосховище та тили оборонців аеропорту.

Потрапити на фронт для ротації бійців вдалося і журналісту Інформаційного агентства Волинські Новини. Цього разу, зауважимо, з компанією добровольців на Піски доїжджав і очільник Правого сектора, народний депутат Дмитро Ярош. Він на момент прибуття «делегації» з Луцька саме перебував на базі ДУКу.


Дорога, якою доправляли бійців у Піски, для хлопців - символічна. То там, то там - місця, які мають для них особливе значення: "От тут, - пояснює боєць Микола, - велися постійні обстріли, на цій вишці теж часто ховалися сепаратисти". Інстинктивно одягаю шолом.

Зі слів добровольців, уздовж шляху ще місяць тому, коли вони там були, бачили безліч розбитих автівок, дорога була розбита від вибухів мін. Сьогодні ж покинутих автомобілів небагато, шлях "залатали". Рухатися можна. А їдуть бійці як додому. З нетерпінням чекаючи прибуття. "Ми вдома", - вигукують вже на місці, коли під'їжджаємо до будинку, де розташувалися дуківці.

Емоціям немає меж.


Прибуття дуківців на базу Корпусу після приїзду з Волині:


Дорогою на Піски:


Зустріч побратимів у Пісках. Ротація:


Мирні мешканці Пісків:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus