USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«За 400 тис. сам поїду до Польщі працювати»: лікар порівняв зарплати українських та польських медиків

5 Грудня 2020 18:59
Лікар, президент Асоціації анестезіологів Сергій Дубров заявив, що з огляду на проєкт бюджету, українським медикам не слід очікувати зарплат, які обіцяв президент Володимир Зеленський.

Про це він сказав 3 грудня в прямому ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1», повідомляє ТСН.

«Питання зарплати вкрай важливе. Всі міністри, крім Степанова, підтримали рішення Кабміну щодо зменшення фінансування, і проєкт бюджету включає фінансування не 296 млрд грн, а 156 млрд грн. Я так розумію, що питання про те, що обіцяв президент у Верховній Раді 20 жовтня: зарплата лікарям 23 тис. грн, середньому персоналу 17 тис. грн, молодшому медперсоналу 12 тисяч грн, цього не буде. На сьогодні є повідомлення рекрутів, Польща запрошує анестезіологів на роботу за 200 злотих на годину. Це при роботі на ставку-півтори – 300-400 тисяч гривень», – сказав лікар.

Він додав, що Польща для своїх лікарів вдвічі збільшила зарплату, тому що польські лікарі їздили до Німеччини.

«На сьогодні Польща зробила зарплату для своїх лікарів на рівні зарплати лікарів Німеччини. Якщо ми будемо отримувати так, як ми отримували без надбавок 300%, 8-9 тисяч, то за 400 тисяч я сам поїду в Польщу працювати», – зазначив президент Асоціації анестезіологів.

Нагадаємо, помічники-консультанти народних депутатів України в грудні 2020 року отримають зарплату вдвічі вищу, ніж зазвичай. Таке рішення обґрунтовують тим, що на законодавчу діяльність до кінця року залишився залишок невитрачених бюджетних коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанин Показати IP 5 Грудня 2020 19:16
Не буду звісно критикувати, я не спец. Але якось сумніваюсь, що анастазіолог там отримує 200 зл в годину. Не кожен поляк так в день заробляє
Народна прокуратура Показати IP 5 Грудня 2020 19:49
Ну, якщо відверто, то в Україні анестезіологи теж далеко не бідують. Хто робив операцію, знає, про що я кажу. Звичайно, я твердо переконаний, що лікарі мають отримувати великі зарплати, бо вивчитись дуже складно і робота відповідальна, але дуже сумніваюсь, що припиняться побори в лікарнях. Скрізь говорять, що лікарі масово звільняються, але чому ж тоді, щоб влаштуватись на роботу у лікарню, потрібно заплатити десятки тисяч доларів. Чи хтось це заперечить?
Руслана до Народна прокуратура Показати IP 6 Грудня 2020 11:10
Повністю з вами згідна!!! Всі знають, які такси в лікарнях, а анестезіологи не бідують, бо деруть з пацієнтів файні грошики. І не питають, має їх людина, чи ні :((
Олександр до Народна прокуратура Показати IP 6 Грудня 2020 12:13
Ви пропонуєте зарплати анестезіологам залишити такими, як є, а решту хворі будуть доплачувати зі своєї кішені в кішеню лікарю? Можливу, тоді лікарі не будуть їхати в Польщу, але як бути тим, хто потребує операцію і не має коштів для анестезіолога, а як такий лікар буде виглядати в очах спільноти, коли видатки явно не будуть сходитись з доходами?
Анонім до Народна прокуратура Показати IP 7 Грудня 2020 09:48
а якщо виїдуть усі хто буде лікувати простих людей? депутати звісно знайдуть собі лікаря вразі хвороби.. .І у депутата яка зарплата? і що вони такі важливі оті 450 шт у верховні раді з захмарними зарплатами різними допомагами і доплатами і преміями ? зменшити їх кількість. і зарплати теж а дати медикам щоб не виїжали.
Анонім Показати IP 5 Грудня 2020 19:55
Ті,хто мали поїхати -вже давно там. Багатьох наших лікарів не випхаєш з їх засиджених місць.Хай не лякають.
Обіцянка- Показати IP 5 Грудня 2020 20:04
цяцянка,а 73%-радість...
Думка Показати IP 6 Грудня 2020 08:38
Ой, не бідують в нас анастезіологі: що ні - то ні!!!
Знавець Показати IP 6 Грудня 2020 08:58
Дипломи наших медиків не визнає навіть Сірія. Не зможе наш лікар в Польщі стати теж лікарем. Хіба санітаром, якщо ще молодий і здоровий. Легше адаптуватися в Білорусі та Росії
Анонім до Знавець Показати IP 7 Грудня 2020 09:52
вони спростили визнання. так шо якшо виїдуть на такі зарплати . а вони виїдуть то проста людина як попаде в лікарню тоді побачить. що значить хороший анастезіолог. у нас скрізь ті побори. не тільки в лікарні.
Анонім Показати IP 13 Грудня 2020 14:16
ти д**іл-не має такої зарплати в анастезіологів...в тебе корона вірус !!!8000 тис злотих -

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus