USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За арештованого у США українця вступився «Правий сектор»

13 Березня 2017 10:17
32-річному львів'янину, який опинився в центрі міжнародного скандалу з протизаконною закупівлею тепловізорів, загрожує до 20 років в'язниці і штраф в розмірі $ 1 млн.

Про це повідомляють Комментарии.ua з посиланням на «Вести» та низку інших ЗМІ.

Так, у Нью-Йорку узятий під варту громадянин України Володимир Недовіз - його звинувачують у спробі незаконного вивезення військового обладнання. У Мін'юсті США заявили, що Недовіз «свідомо, навмисно і з власної волі експортував, намагався експортувати і вступав у змову з тим, щоб зробити експорт в Україну з США військового обладнання».

Як пише видання, стали відомі деякі подробиці міжнародного скандалу з тепловізорами, в який потрапив українець Володимир Недовіз.

За Недовоза заступився «Правий сектор», мовляв, затримали волонтера, який купував техніку для українських військових. Тим часом влада США пояснила: Недовіз намагався незаконно придбати зі Штатів високотехнологічні приціли нічного бачення і тепловізори для продажу.

За законами США, такі пристосування можуть купувати виключно силові структури. «Недовіз видавав себе перед постачальниками за громадянина США, для реалізації схеми експорту в документи вписувалися неправдиві дані відправників», - повідомляє Мін'юст США. 32-річному львів'янину загрожує до 20 років в'язниці і штраф в розмірі $ 1 млн.

Родичі, з якими зв'язалися журналісти, коментувати випадок відмовилися - мовляв, це сімейна справа. Судячи з оголошень в соцмережах, у них був налагоджений бізнес - продаж гаджетів і беушних iPhone. Останній раз близькі Недовіза були в Нью-Йорку (де і затримали нашого співвітчизника) тиждень тому. Жодної згадки про допомогу військовим на сторінках Володимира Недовоза і його родичів Вести не знайшли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 13 Березня 2017 11:50
Ніякого злочину, це чисто правосєковський бізнес...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus