USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За керівництва Андрейківа через Ягодин вивезли 10 тонн бурштину

2 Листопада 2019 13:06
У період керівництва на Волинській митниці Андрія Андрейківа - через Ягодин до Польщі контрабандою вивезли 10 тонн бурштину. У розпорядженні журналістів телеканалу «Аверс» опинилися документи, які підтверджують, що під час того, як Андрейків головував на Волинській митниці, тут були налагоджені чіткі схеми контрабанди сонячного каміння, кольорових металів та цигарок. Вже кілька років як Андрій Андрейків не працює на Волинській митниці – його звільнили після однієї з перевірок, яка показала, що контрабанда кольорових металів за його керівництва таки була, йдеться у сюжеті ТРК.

Та такі цінні кадри як Андрій Андрейків не пропадають – нині він радить голові Державної митної служби як потрібно реформувати митницю.

"Україні митники, які пов'язані з контрабандою – не сідають у тюрми, а йдуть на підвищення. От Вам історія. У 2014 році такого собі Андрія Андрейківа поставили виконувати обов'язки начальника Волинської митниці.

Та як і всі керівники Волинської митниці чоловік тут довго не затримався – його влітку 2016 року – звільнили. І очевидно, що не без причини. До рук журналістів телеканалу «Аверс» потрапили дуже цікаві документи, результати перевірок та митні декларації, які свідчать про те, що під час керівництва Андрейківа на волинській митниці були величезні контрабандні потоки, організувати які без відома керівництва митниці – неможливо", - йдеться у сюжеті.



"Про те, що на митниці існує контрабанда цигарок – ні для кого не секрет. Та коли керівником волинської митниці був Андрейків – цигарки возили цілими вантажівками. Ось результати службової перевірки. Лише з 27 листопада по 29 грудня 2014 року з Білорусі в Україну через пункт пропуску Доманове завезли цигарок на 600 тисяч доларів та 100 тисяч євро. Звичайно цигарки не розмитнювали, а відтак за підрахунками держава втратила більше 37 мільйонів гривень доходів. Таких висновків у ДФС дійшли, опрацювавши відповіді митної адміністрації Республіки Білорусь. І це лише один місяць.

Та возили цигарки не лише через Доманове. Тютюнові вироби з країн Прибалтики та Білорусі возили до України транзитом через Польщу. Через «Ягодин» вантажівки, забиті цигарками, проходили за документами, як пусті, або під виглядом низьколіквідного товару.

Ще одна неофіційна стаття доходів волинських митників того часу – це була контрабанда бурштину. За період з березня по жовтень 2015 року через Волинську митницю до Польщі було вивезено більше 10 тонн бурштину", - інформує ТРК Аверс.

Журналісти показують таблицю, де вказано скільки кілограм бурштину, коли і кому везли. До прикладу,6 березня 2015 року через Ягодин до Польщі переправили 20 кілограмів бурштину. Згідно з таблицею, з аеропорту Варшави сонячне каміння летить до кінцевого отримувача в Гон Конг, а саме до китайської фірми Angeltradeco.limited.

А от 13 жовтня знову ж таки через Ягодин в Дорогуськ поїхало майже пів тони бурштину. Знову ж таки отримувачем є китайська фірма. Щоправда інша - opm consulting ltd.

Про причетність Андрія Андрейківа до контрабанди бурштину свідчить його переписка з працівником Волинської митниці Олегом Ілашем.

Посадовці вирішують, як будуть страхувати перевезення сонячного каміння через кордон: "Як скажете, подумаємо, що у нас на виході по кузовах, бурштину вийде. - А потім рішимо за підстраховку".

Цікаво, що у випадку контрабанди цигарок та бурштину кінцевим отримувачем товару є китайська фірма – АngelTrade co Limited. А от у перевезенні бурштину та цигарок через доманово фігурує один перевізник Конкорд-транзит.

"Заробляли за часів Андрейківа не лише на контрабанді цигарок і бурштину, а й на незаконному переправлені у Європу кольорових металів. Андрейків і його команда через Волинську митницю під виглядом паливних гранул перевозили кольорові метали. У центрі незаконної схеми було столичне підприємство «ЕКО-ПЕЛЛЕТА». Отримувачем паливних гранул виступала польська фірма. У вантажівках перевозили мідь, нікель, латунь. Через кордон вантаж пропускали звісно без оглядів. Зрештою цю нелегальну схему оприлюднили та провели відповідні перевірки. Бо ж державному бюджету завдали збитків на 2 з половиною мільйони гривень. За результатами перевірки: звільнити рекомендували таких осіб: першого заступника начальника Волинської митниці Андрія Андрейківа та начальника митного поста Ягодин Олега Іллаша. Андрейківа тоді і звільнили. Про причетність цих двох до оборудки з металами свідчить їхня переписка.

"А вони мочать тих, хто їм хоче допомогти.

- А в нас з тобою немає боків.

- Як із іншими

- При мені всі жили

- Від прибиральниці до водія

- Не жирно, але жили

- Я теж не жирував

- Ми бл** кордон тримали, а треба було заробляти

- Якусь х*** знайшли по металах, так це... кантори тема

- Карп в курсі

- Яблука чисті

- Решта х***

Контрабанда так би мовити без меж. Для Андрія Андрейківа Волинська митниця дійсно була хлібним місцем. Тож не дивно, що після звільнення – він почав поновлюватися через суд і, до слова, таки поновився.

Щоправда, поки його на Волинській митниці не видно. Зважаючи на результати перевірок – мільйонні збитки, завдані державі, Андрій Андрейків не заліг на дно, його не відсторонили від зайняття посад…

Нині він - радник голови державної митної служби Максима Нефьодова щодо реформування митниці. Дійсно в чоловіка великий досвід і йому є чим поділитися…", - підсумовуєть журналісти телеканалу Аверс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Клава Показати IP 2 Листопада 2019 14:38
не пасло задніх і інше крило ДФС..
Туз Показати IP 2 Листопада 2019 17:29
До 10 тон добавте ще 3 нуля ( 10 000) це буде реальна цифра контробанди!
лучанин Показати IP 2 Листопада 2019 18:04
от цікаво, журналісти знають більше за прокуратуру, але толку нуль
Волинянин Показати IP 2 Листопада 2019 21:02
А де ж СБУ, прокуратура, поліція, стражі кордону ?! Або повна профнепридатність, або в долі ! Дайте оцінку !
Че Показати IP 3 Листопада 2019 00:02
В контрабасів підгорає добряче
Анонім Показати IP 3 Листопада 2019 00:19
Щось бартують не рішає питання!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus