USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За лаштунками автошколи: скільки «коштує» іспит з водіння

1 Лютого 2018 16:58
За іспит на право водіння в учнів нововолинської автошколи вимагають хабар. Хто не дав «на лапу» - іспит на автодромі не здав.

Принаймні так стверджує нововолинець, чия дружина здавала на права і вперше стикнулася з корупцією, пише РАДАР.

З його слів, аби іспит з практичного водіння вважався зданим, потрібно принести «дар» 700-1000 гривень. Інакше ти його провалиш у будь-якому випадку і муситимеш прийти знову.

«Дружина сьогодні повернулась із МРЕВ уся у сльозах і в повному розпачі. Повторно складала іспит на право керування транспортним засобом. Каже, що без «дару» нічого не буде.

Іспит на тестах склала самостійно, без проблем. Їздити за кермом я сам її вчив (маю 13-річний досвід водіння) + викладач в автошколі. Відверто кажучи – вона їздить на 4 по 5-бальній системі.

Казала, що за першим разом усе бездоганно виконала на автодромі. Але завалили. Сьогодні пішла вдруге – вже не на автодромі. Але також завалили.

Бо не принесла ДАР, а це 700-1000 грн – залежно від того, хто дарує. Якщо маєш у МРЕВ когось зі знайомих, то віддаси 700 грн. А якщо ні, то через інструктора автошколи віддай 1000.

Я їй на початку навчання сказав: “Учись так, щоб потім не платити за тебе“. І вона справді старалася.

Річ не в тім, що бракує грошей чи шкода їх. Просто бридко. Буде ще одна спроба перездати – в наступний вівторок.

Комісії як такої нема. Минулого разу був один екзаменатор, а цього – зовсім інший (нібито викладач із міжшкільного комбінату). Він один сідає в авто з учнем – він одноосібно й вирішує, здав ти чи ні.

На лапу дається ще заздалегідь, гроші нібито проходять через пана Ж****. Це посадовець із сервісного центру. Він же пізніше оголошує результати іспитів.

Півгрупи зразу «вирішили» (здали «дар») і з першого разу склали іспит.

А півгрупи сьогодні прийшло на перездачу. Хто з «даром» – той уже сьогодні й склав, а хто ні – на наступний вівторок», - розповів чоловік.

P. S. Одразу ж після виходу статті Керівник Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області Олександр Малашко повідомив, що у транспортних засобах, які використовуються для прийняття іспитів з навичок керування транспортними засобами в Нововолинську, будуть встановлені відеокамери. Він також повідомив, що у транспортних засобах, які використовуються для прийняття іспитів з навичок керування транспортними засобами у Луцьку та Ковелі, вже встановлено відеореєстратори для контролю за даним процесом. Це унеможливлює будь-які зловживання з боку екзаменаторів. Аналогічні відеореєстратори заплановані для Нововолинська та Каменя-Каширського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
37-й Показати IP 1 Лютого 2018 17:05
Новину відкрив....
12340 Показати IP 1 Лютого 2018 17:27
Так це завжди було
Anonymous Показати IP 1 Лютого 2018 17:47
А що забороняє дати ту тисячу, зазняти "процес" на камеру зі звуком, і посадити "розумників"?
37-й до Anonymous Показати IP 1 Лютого 2018 18:04
І самого себе. Відповідальність як тому, хто "дає на лапу", так і тому, хто бере.
Anonymous до 37-й Показати IP 1 Лютого 2018 18:31
Відповідальність є лише тоді, коли ти є ініціатором хабаря... А тут все просто - після згоди дати на лапу пишеться заява в поліцію, а тоді вже треба йти, давати, і все - хабарник попався. А от тим, хто дав хабар і таким чином здав іспит - саме так, час задуматися про відповідальність.
Поліціянт колишній до Anonymous Показати IP 1 Лютого 2018 19:44
Ага, ще не вспієш ручку в руки взяти щоб написати заяву, а кум або брат або сват вже в МРЕО дадуть знати що проблема намалювалась.
Анонім до Поліціянт колишній Показати IP 1 Лютого 2018 20:48
еге ж . і на того , хто написав заяву, порушать справу за наклеп. у нас законодавство дебільне
Справедливість до Anonymous Показати IP 2 Лютого 2018 09:22
Чому та людина має вішати на себе стільки замороки??? Знімати все, писати заяви, ходити по судах... А потім ще й наш "справедливий" суд його винним зробить.
Анонім Показати IP 1 Лютого 2018 17:51
Це дійсно правда,маю знайомого,який теж знаходиться в такій ситуації,в тій самій автошколі...І хто скаже,що в нас все змінилося,що не беруть хабарі?
ігор луцький Показати IP 1 Лютого 2018 18:01
В столиці 1500грн.
Боб Показати IP 1 Лютого 2018 18:31
Сам викладач в автошколі. Через викладачів і вирішуються всі питання в МРЕО, група скидається йому бабками, він бере собі з тої каси з кожного по 200грн, а решту - в МРЕО. Але він такого не робить, він чесний, і тільки зараз взнав про те, що права отримують за гроші. Мужик, алло, ти в якій країні живеш?
Люся, 22 роки, яскр Показати IP 1 Лютого 2018 18:51
У жінки завжди є чим розрахуватись. І навіть так, що й чоловік не знатиме. Саме на такий "розрахунок" роблять натяк інструктори. Навіщо платити 1000 гривень? А "там" лічильника немає і можна "розрахуватись" кілька разів. За кожен урок водіння.
а чому Показати IP 1 Лютого 2018 20:27
тільки у жінки? особь чоловічого пола не проканає? :)
Ольга Показати IP 1 Лютого 2018 21:59
Це ще не найстрашніше. Набагато гірше, коли разом з машиною купують водійські права, не маючи ніякого уявлення про ПДР.
Справедливість Показати IP 2 Лютого 2018 09:28
Я бачу, що в нас більшість підтримує таку процедуру здачі на водійські права. А потім у всьому винять євробляхи! Та з автошколи більшість виходить повними бовдурами-автохамами. Ідуть вчитись, бо знають що "палюбому" здадуть. А ті хто справді вчились і вміють їздити, ще й здати не можуть, бо получається, що головне не знання і вміння, а ДАР.
Бро Показати IP 2 Лютого 2018 10:19
Народ, здавав у Луцьку на рівненській як ще Мрев там було. Так само всі платили. А що саме цікаве то практичного іспиту абсолютно не було. І все через інструкторів автошколи зазвичай. Це вже давно перевірена схема. Взятку ще раніше до здачі дають або перед нею. І не в автомобілі. Що поробиш? Багато є людей, які і розраховують на те, щоб "купити права", а не отримати їх склавши іспит. Можна і далі тут в мережі мірятися словами, але який з цього результат? Треба якось діяти.
Сергей Показати IP 31 Липня 2018 22:52
Какой ты учитель автошколы? ))По чему тогда она у тебя не училась ,почему ты не поехал с ней в сервисный центр и не отстоял свою жену? Странный ты,тыш должен там по идее всех знать)) та даже не в етом дело.А дело в твоей чести как мужчины,они не жену завалили на екзамене они тебя опустили как препода.если ты знаешь что ездить умеет, теорию здала то как так))))
Сергей Показати IP 31 Липня 2018 23:20
Екзамене на права в сервисном центре самому задать очень даже реально,если ты прошол полный необрезанный курс в автошколе
Сергей Показати IP 31 Липня 2018 23:35
Здесь не мрео вените а автошколы которые хотят бо быстрей следуйщую групу набрать и от вас побыстрей избавится,автошкола сама заинтересована чтоб вы деньги башляли потому что не учат,а будет сдача ниже чем 33% им припыс впаяют ,а потом и лицензию забрать могут.так что ребятки завязано все. Но екзамен в сервисном центре здать можно если ты подготовлен!!!!!!
Анонім до Сергей Показати IP 18 Червня 2021 11:27
Ой да реально... Ой мрео не винават... Собака раз задрала курицу, все время будет задирать.
Анонім Показати IP 31 Липня 2018 23:49
Но самое интересное что сами ученики не хотят учится потому что ищут где дешевле)) и ездят не 40 часов на кат В как по закону положенно а 5 и занятии по теории не 100 часов а 30. И цена тогда была не 2500 а 10000))) Так чего вы ноете??)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus