USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За три роки Україна повинна віддати 20 мільярдів доларів боргів

13 Травня 2017 17:54
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings оцінює виплати Україною основної суми боргу та відсотків за зобов'язаннями протягом 2017-2020 років більше, ніж у 20 млрд доларів, або близько 21% ВВП у 2017 році.

Про це повідомляється в огляді S&P, передає Європейська правда з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Агентство очікує, що Україна повністю виконає свої короткострокові зобов'язання щодо суверенного боргу в 2017 році (2,6 млрд доларів) і в 2018 році (3,9 млрд доларів), враховуючи кошти офіційних кредиторів, наявні резерви іноземної і національної валюти НБУ, а також здатність уряду залучати фінансування на внутрішньому і зовнішньому ринках.

S&P також очікує в цьому році успішного розміщення українським урядом єврооблігацій, що надасть змогу протестувати ситуацію на ринку.

Водночас, повідомляється в огляді агентства, виплати зобов'язань у 2019 році в сумі 7,5 млрд доларів - головним чином основної суми боргу за суверенними єврооблігаціями і виплати міжнародним фінансовим інститутам, зокрема 1 млрд доларів USAID - залежать від здатності уряду проводити реформи, визначені програмою МВФ, і здатності рефінансувати частину боргу з допомогою коштів, залучених на міжнародних ринках.

Як повідомлялося, S&P Global Ratings 12 травня підтвердило довгострокові і короткострокові рейтинги України в іноземній і національній валюті на рівні "B-B".

Прогноз за довгостроковими рейтингами - "стабільний". Рейтинг України за національною шкалою підтверджено на рівні "uaBBB-".

Нагадаємо, 3 квітня Рада директорів Фонду виділила Україні четвертий транш розміром в $ 1 млрд, гроші надійшли на рахунки Нацбанку.

Читати ще: Як зміниться життя українців після виконання вимог МВФ. Інфографіка

Головні умови МВФ залишилися колишніми: пенсійна реформа, відкриття ринку землі, боротьба з корупцією, приватизація найбільших держпідприємств, економічно обґрунтовані тарифи на компослуги і урізання субсидій, монетизація пільг. Терміни встановлені жорсткі: більшість законів, необхідних для виконання меморандуму, мають бути ухвалені в квітні-травні, а решта, зокрема приватизація, – до жовтня нинішнього року. Лише в цьому випадку Україна може розраховувати ще на три транші – в травні, серпні та листопаді – об'ємом ще $ 4,5 млрд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Гонтарьова всьо Показати IP 13 Травня 2017 17:57
Попа наближается, попа наближается...
Лопатою по ваті до Гонтарьова всьо Показати IP 13 Травня 2017 18:56
Звичайно наближається, ти навіть не сумнівайся. НЕДОИМПЕРАТОР вже віддав далекий схід і частину сибіру китайцям, опустив педерацію нижче плінтуса, що по рівню життя що по інтелекту, так що дійсно попа вона близько, і пісець, і жіночий статевий орган до вас ватанчики вже біжить. А ще от дивись, пройшов період наддорогих нафти та газу, декілька мудрих країн, серед них араби, норвежці накопичили ресурси, забезпечили своє населення належним рівнем життя, впровадили наднові технології, їм хоч нафта по 20 баксів, все рівно буде вигідно. А що ж у педерації, яка так лізе в Україну, і яку деякі одоробли так "любят и уважают"? А там карліковий дзюдоіст розікрав разом з роттенбергами всі вуглеводні, при чому скористався радянськими вишками, трубопроводами, технологіями ... Мілярдерів в парашці тьма, всі їхні гроші на Заході, а що в педерації досталось стаду орків, - правильно "дешевая водка", бояра, ну и "скрепі с вяличием" ... И ВСЕ!!! Так що до вас ватка і попа, і пісець, і жіночий статевий орган точно, - НАБЛИЖАЄТЬСЯ.
корінний лучанин до Лопатою по ваті Показати IP 13 Травня 2017 19:57
Що ти стилі розпускаєш.Як ви, лжепатріоти,достали своїм підсвідомим відчуттям неповноцінності і тупості ,постійно шукаючи колоду в чужому оці.Ви думаєте',що це патріотизм,ні це дибілізм.Р.s. Чекаю коли прийдеш зачищати.обіцянки потрібно виконувати.
Лопатою по ваті до корінний лучанин Показати IP 13 Травня 2017 21:10
Радий що ти "корінний лучанин" прочитав, дуже приємно тобі нагадати на що перетворив твій ідол - клоп дзюдоіст рассєю Все що тобі залишається, так це безсило кашляти жовчю ... Да не переживай, скоро "карліка - неудачніка" поміняють (придушать чи притравлять) на удмурта чи кадирку, будеш нового божка восхваляти.
корінний лучанин до Лопатою по ваті Показати IP 13 Травня 2017 21:33
Да. Це клініка.
свідомий до Лопатою по ваті Показати IP 14 Травня 2017 12:58
Новина не про Путіна Росію Сибір чи китайців а про Україну.Своїх злодіїв потрібно карати а не на чижих стрілки переводити. Щодо китайців і Сибіру то вважаю великим плюсом для Росії що там селиться велика кількість китайців. Це дуже працьовитий миролюбний народ. Як показує статистика усі регіони Росії де переважає словянське населення це депресивні райони з населенням що спивається. Регіони де більшість тих же китайців, бурятів навпаки економічно і соціально розвинуті. Тому китаці навпаки, ще можуть врятувати Росію. І взагалі населення землі швидко зростає, прогрес в засобах комунікації логістики сприяють міжнаціональним звязкам стираючи грані між націями. Вже минули часи коли потрібно брати дівку тільки з свого села бо інакше поб'ють. Чому вас не хвилює тотальна еміграція українців. Шлюби українок з іноземцями. А за росіянок і китайців ви так сильно переживаєте, що пишете про це чи не в кожному коментарі. Всі давно переконались, що націоналізм до добра не приведе. Подивіться стільки вихідців з різних націй мирно співвіснує в США. Подивіться на Європу заселену емігрантами в яких мудрі європейці бачать в першу чергу не проблему а можливість. Зніміть нарешті окуляри в яких видно лише Путіна Сибір і китайців. Подивіться який без них цікавий і різноманітний світ. Можливо і націоналістичної злоби в вас поменьшає.
Хрен собачий до Гонтарьова всьо Показати IP 14 Травня 2017 11:13
Кока-кола. :)
123 Показати IP 13 Травня 2017 18:06
Саме цікаве те, що оці 20 млрд. дол. але ще і більше були вкрадені "камандой прахфесианалов" протягом правляння янека і кравасісі. Так на початках керівництва цієї "камманди" золотовалютні резерви України становили близько 41 млрд. долларів США. А вже коли янночка утікла розмір золотовалютних резервів становив близько 9 млрд. дол. США в неліквідних цінних паперах. Так от, ні для кого не секрет що осоновним завданням регіоналів і янека на чолі, було повне банкротство України, з чим він непогано й справлявся, ТІЛЬКИ ВДУМАТИСЬ - БІЛЬШЕ 20 МЛРД. ДОЛ. США ВИТЯГНУВ З ЗОЛОТОВАЛЮТНИХ РЕЗЕРВІВ, А ЦЕ БІЛЬШЕ НІЖ НАМ МОЖЕ ДАТИ МВФ ЗА ДЕКІЛЬКЕА РОКІВ. Так ще ці скоти позичили більше всіх урядів разом взятих, і оставили Україну з пустими резервами і колосальним боргом. Так що випереджуючи "корінного лучанина" нагадаю йому , звідк5и і чому саме такі борги в України, да і без позики МВФ ми вже давно були банкротами, зі всіма наслідками.
корінний лучанин до 123 Показати IP 13 Травня 2017 19:44
Дуже "прохвисійний"аналіз і особливо висновок (головне не 2+2 ,а патріотизм).Винні "попередники,ватники ахресор",а ми всі профі у всьому,але нам заважають.І співаємо,і скачемо,і не даємо спуску "ватникам",і"весь світ"з нами - не іде нічого.Може не там причина?
Анатоль_ Показати IP 13 Травня 2017 19:49
Нічого страшного, брати мої! Віддамо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus