USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Будцев хотів ухвалити власний протокол за відкликання депутатів

19 Серпня 2017 13:08
Луцька міська виборча комісія має ухвалити Протокол «Про результати перевірки збору підписів» щодо відкликання депутатів. Голова комісії Леонід Будцев запропонував власний протокол, в якому не враховано зауваження щодо порушень, на які вказували інші члени комісії.

Про це стало відомо під час чергового засідання Луцької міської виборчої комісії сьогодні, 19 серпня.

Так, на початку засідання голова комісії зачитав запропонований ним протокол.

Втім, адвокат Святослав Туз, який представляє інтереси депутатів, яких «Континіум» хоче відкликати, наголосив, що документ не відповідає дійсності.

«Протокол не відображає дійсності. Зокрема, у протоколі згадуються про порушення, але не як факт, а як «на думку певних членів комісії». У мене пропозиція всім роздати копії протоколу для вивчення й внести туди правки. Також комісія не залучила орган реєстру виборців, а в протоколі зазначається протилежне. Окрім того, комісія повинна дотримуватися закону та визначити, що згідно із законодавством не враховуються підписні листи без належних даних членів ініціативної групи», - наголосив адвокат.

Так, після наполягань перейшли до вивчення протоколу та внесення правок.

Нагадаємо, що за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті. Більше того, ініціатори відкликати депутатів міської ради називають заменшену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону таховається від ЗМІ. Під час одного з засідань стало відомо, що члени ініціативної групи за відкликання депутатів, отримують за це зарплату.

Варто заважити й те, що поліція неправомірно підтверджувала підписи за «відкликантів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus