USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Відкликання неугодних «Континіуму» депутатів: виборча комісія порушила закон

3 Серпня 2017 21:01
Замість мінімального кворуму з десяти людей на засідання комісії зібралося лише 5. Більше того, інших учасників виборчої комісії неналежно повідомили про засідання, а про прийняті рішення не інформують в передбаченому ЗУ «Про місцеві вибори» порядку.

Друге засідання членів Луцької міської виборчої комісії провели 3-го серпня ввечері.

Для того, аби вона була правомірна, з 18 членів повинні бути присутні більше половини, тобто мінімальна кількість – 10 людей, що передбачено в частині 4 ст. 27 Закону України «Про місцеві вибори».

Втім, сьогодні, 3-го серпня, зібралися лише п’ятеро осіб. Як виявилося, їх повідомили лише за годину до початку засідання.

Зауважимо, що відповідно до статті 27 п.6 Закону України «Про місцеві вибори», Постанови ЦВК від 05.09.2015р.№ 228 «Про порядок організації роботи та ведення діловодства у виборчих комісіях з місцевих виборів» розділ 4 п. 4.3 передбачає: проект порядку денного в обов'язковому порядку, разом з інформацією про час і місце проведення засідання, доводять до відома членів комісії, як правило, не пізніше останнього дня перед проведенням засідання.

Попри це, члени виборчої комісії продовжили роботу не зібравши кворуму й почали вивчати списки підписантів та вирішувати які з них перевіряти на правдивість, а які ні.

Із приводу того, чому голова комісії Леонід Будцев неналежно інформує членів засідання, він поясним це терміновістю.

«Як тільки я отримав необхідні документи, то одразу почав обдзвонювати членів комісії, бо ж нам казали, що відповідь дадуть впродовж 20 днів і я не знав коли ці копії надійдуть. Я ці листи отримав сьогодні близько 16:00, тому, як тільки є потреба, - ми збираємося і це вкрай термінове питання, щоб з’ясувати, як нам і що далі робити, щоб розібратися яким чином перевіряти правдивість підписів у списках, бо ж законодавство це не регламентує», - пояснює Будцев.
Після дискусій, члени комісії домовилися, аби списки перевірити лише серед мешканців 33 кварталу. Мовляв, так буде найефективніше та швидше. Якщо ж у списках є мешканці з приватного сектору, то їхню правдивість навідріз відмовилися іти та перевіряти.

Більше того, перше засідання відбулося ще три дні тому. На ньому прийняли низку рішень, про які досі невідомо, що є порушенням статті 27 п. 15 Закону України «Про місцеві вибори», Постанови ЦВК від 05.09.2015p. № 228 «Про порядок організації роботи та ведення діловодства у виборчих комісіях з місцевих виборів» розділ 10 п. 10.5, де передбачено:

«Постанова виборчої комісії вивішується на стенді офіційних матеріалів комісії для загального ознайомлення не пізніше ранку наступного дня після дня її прийняття».

Чергове засідання запланували на 4 серпня о 8:00.

Нагадаємо, на кошти олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцької міської ради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука.

Самі депутати стверджують, що для їх відкликання, відповідно до чинного законодавства, немає жодних підстав, а для сам процес відкликання є спробою БПП «Солідарність» та олігархічної групи «Континіум» захопити владу в місті та приватизувати стратегічні підприємства в Луцьку. \На дані цілі «Континіум», за найбільш скромними оцінками, витратить більше мільйона гривень. Більше того, виконавці замовлення «Континіуму», які намагаються відкликати депутатів міської ради, маніпулюють трактуванням законодавства та називають набагато меншу цифру необхідних підписів, ніж це є насправді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
закон Показати IP 3 Серпня 2017 22:16
Відповідно до ч. 7 ст. 28 Закону України «Про місцеві вибори» член виборчої комісії зобов’язаний брати участь у засіданнях виборчої комісії; виконувати рішення виборчої комісії та обов’язки, покладені на нього згідно з їх розподілом у комісії. Згідно з порядком організації роботи та ведення діловодства у виборчих комісіях з місцевих виборів який затверджений постановою Центральної виборчої комісії від 05 вересня 2015 року № 228 член виборчої комісії зобов’язаний брати участь у засіданнях виборчої комісії, додержуватися Конституції України та законів України, виконувати рішення відповідної виборчої комісії та обов’язки, покладені на нього згідно з їх розподілом у комісії, а також виконувати рішення виборчої комісії вищого рівня. Одночасно зазначаю що ст. 157 Кримінального кодексу України передбачено що ухилення члена виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк. Частиною третьою цього кодексу передбачено що діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені за попередньою змовою групою осіб або членом виборчої комісії чи іншою службовою особою з використанням свого службового становища караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.
просто Марія Показати IP 4 Серпня 2017 07:22
марія Показати IP 2 Серпня 2017 10:09 відповісти + 17 - 7 Шановні лучани, дуже прикрим є той факт, як дійсно збирають голоси за відкликання, а відбувається це саме так: йде підготовка до майбутніх виборів, відповідно набирають людей для агітації, яким обіцяють хорошу оплату, моя сусідка запропонувала мені додатковий підробіток(чом би й ні, кому зараз не потрібні додаткові кошти), я погодилась. Далі взнаю що навіть і за запропоновану оплату людей знайти не можуть. Далі гаряче питання про відкликання депутатів і знову ж не можуть назбирати потрібну суму голосів, отже що придумують в БПП м.Луцьк - ті люди, які погодились на роботу передвиборчого агітатора повинні були до 28.07.2017року прийти з паспортом в штаб і підписатися на 5-ти аркушах паперу про відкликання вищевказаних у статті депутатів. Але й тут не все так просто: одні прийшли та підписались, а половина з агітаторів відмовилась, тому що мають все-таки здоровий глузд... що буде далі побачимо.... Ось така арифметика в Солідарності!!!!!!!!! ГАНЬБА ТА СОРОМ!!!!!
777 Показати IP 4 Серпня 2017 08:58
Як "тушки" чіпляються за свої крісла

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus