USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За «кулісами» луцького дитсадка: крадіжки і «мертві душі»

13 Травня 2013 18:15
Адміністрація дитячого садочка №31 намагається звинуватити у нещодавній крадіжці продуктів одну із колишніх працівниць, - інформує ТРК Аверс.

Нагадаємо, в дошкільному закладі зловили крадія. Лучанина солідного віку затримали батьки вихованців садочка, коли той виносив з їдальні повну торбу продуктів. Пенсіонер від скоєного не відпирався та в усіх просив вибачення. Поцуплене повернули дітям, а чоловіка арештували правоохоронці. Та на цьому історія не закінчилась, а лише набрала обертів.

Колишня помічник вихователя Ірина Мельничук, після звільнення з дитсадка, каже, дізналась, що в не надто приємній ситуації звинувачують саме її.

Мельничук у цьому садочку пропрацювала 18 років. Потерпати від свавілля керівництва доводилось часто, - розповідає жінка. Терпець, каже, увірвався: «Звільнилась через те, що в нас тут постійно робиш, хтось піде на лікарняне, то робиш на дві групи а нічого не платять. В нас підмінної нема. За дворніка ходили замітали, відкидали сніг і є ж такі одиниці як двірник, і ніхто тут нічого не доплачував. І я через це звільнилася. Просто тут нас рахують ні за що, робити на дві групи і куди тії гроші йдуть? А тут мертвих душ багато оформлених. Нашої методистки невістка не працювала тут ніколи, але нянечкою оформлена. І вона получає подарунки на дітей і получає все».

А кілька днів тому, переконує, жінку взагалі намагались звинуватити у нещодавній крадіжці продуктів, мовляв, на неї є компромат тож треба з’явитись до садочку. Про це Ірині Мельничук повідомила одна з працівників дошкільного закладу. Зокрема по телефону колишня колега розповіла, що ніби, є якесь відео: «Я тиждень тому приходжу і мені методистка каже: ви підставили колектив, а я кажу, - в смислі, як могла підставити колектив?»
Жінка працювала в садку нянею і запевняє, що ніколи не піднялась би рука відібрати у дитини їжу. Та, судячи з тих порцій, які видавали на одного малюка, продукти там, розповідає, добряче ділили і без неї: «25 дітей і сім сосисок і як ми мусили ділити, от скажіть? А те, що нам давала кухня, те ми давали дітям. Були дітки, що голодні були. Просили добавки. Часом каши дадуть так, що того молочного діти дійсно не хотіли їсти. Прийшла сьогодні до методиста. І я спокійно питаюся, кажу: Надія Михайлівна, Ви мені скажіть, яке Ви відео бачили, а вона відходить від питання і ще й обізвала мене алкашкою. Вона мене вигнала і сказала: не забудьте, як будете давати інтерв’ю, не напитися. Ну хіба так можна, скажіть?».

Це не все, що вирує у стінах 31-ого садочка Луцька, - розповідає Ірина Мельничук. Та говорити більше жінка не береться, мовляв, цим варто було б зайнятися прокуратурі та правоохоронцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Отакої Показати IP 13 Травня 2013 19:32
Мда!Няня звісно молодець, багато сказала, цікаво хто її попросив за прокуратуру сказати? І скільки це коштувало?
Отакій до Отакої Показати IP 13 Травня 2013 22:37
І до чого ви це ляпнули
re[fh Показати IP 14 Травня 2013 08:06
Та крадуть повсюди на кухнях і в школах особливо.Ото Америку відкрили.Нарід голодний бо все розкрадається зверху.Слуги народу не голодають.Поділіться сучари вкраденим.Довели народ що в дітей відбирає харч.Ми їх найняли на роботу а вони все тільки собі.
Лучанин Показати IP 14 Травня 2013 09:13
Цікаво чому мовчить наш мер пан Романюк. Адже в кінці-кінців цей дитячий садок, як комунальний заклад, підпорядкований міській раді. Нормальний керівник відразуж звільнив би весь адмінперсонал цього садочка, куратора дитсадків в управлінні освіти, та й самого керінвика управлвння освіти. Бо такого допускати не можна, це сором, і лучани дадуть належну оцінку такому керівництву на наступних виборах. Також цікаво чому мовчить захисник дитячих садочків депутат міської ради пан Осіпов, який у свій час очолював відповідну комісію. Чому не допоможе батькам і праціника садочка, які постраждали від діяльності таких горе-керівників, як депутат і як адвокат. Чи цієї ситуації замола для піару???
Дьодік до Лучанин Показати IP 14 Травня 2013 19:42
Прямо так взяти і "всіх звільнити"? - Може спочатку розібратись, провести розслідування, Чапаєв ви наш луцький? Не дай Бог вам бути звільненим, отак під гарячу руку.
Чистої води правда до Дьодік Показати IP 15 Травня 2013 17:35
Все правельно написано!!! Ви знаєте с-ки там хабарництва??? Там тупоголові дівки, які 2+2 не додадуть,скажуть,що це не те,що 5, а 25 буде та картоплі не зварять вдома без мамочки!!! Половину всіх директорів та мера позвільняти в Луцьку пора, бо такого жаху,навіть, при Кривицькому не було!
zzz Показати IP 14 Травня 2013 09:23
я сама теж працювала в діт.садочку нянєю, ця праця не з легких, і що каже ця жіночка думаю правда, всі правила встановлює завідуюча. Думаю що ії діти та внуки не страждали недоїданням, як що брала кухня завідуюча в першу чергу брала і мертві души це чистий дохід завідуючої.
А чьо Ваня сказать хотел? Показати IP 14 Травня 2013 12:20
Колись невтомний Остап Сулейман Берта Мария Бендер-бей збирав пожертви для голодних дітей Поволжя... Історія повторюється...Саме головне, що від цього свавілля потерпають діти. Все відбувуається у них на очах. А дитячий садок - це фундамент у формуванні свідомості та патріотизму майбутніх громадян. Те що відбувається протягом останніх 20 років в Україні не могло не зачепити таку інституцію, як дитсадок. І коли я у силу обставин почав отримувати інформацію про те, що відбувається часто-густо у типових дитячих садочках Луцька... Одним словом "мафія" по-українськи. Судіть самі є завідуюча, її оточують підлеглі - свідомі (читай підлабузники)і несвідомі:вихователі, няні, і такі високоповажні прищі, як методист та медсестра. Світській дамі, а це, на жаль, типово свідомі доносять на несвідомих, ну прямо як в теперішній "Роксолані"(можливо через це серіал користується великою популярністю. Прямо таки навчальний відеопідручник для плетіння інтриг). Нею доводяться певні плани безумовного виконання щодо ремонтів, облаштування, забезпечення канцприладдями і т.п. до кожного вихователя. Ті у свою чергу змушені звертатися до батьків. Батьки також мають різний достаток. Не дали належної суми. В результаті страждає чиясь дитина. Все, що тут відбувається типово для будь-якого закладу з обмеженим фінансуванням: школа, поліклініка, лікарня. Мені просто якось не зрозуміло, чому досі нікому не прийшло у світлу голову, що при дитячих садочках немає якихось підсобних підприємств(свинарників).Діти ж не доїдають. Колись памятаю, були підсобні господарства при громадському харчуванні. А тут діти ж ситі трьома котлатами на десятьох чи сімома сосисками... P.S. Дитячий садок кінця 60-х ой як відрізняється від 2013 року.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus