USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заболотцівській школі придбали сучасні телевізори

19 Квітня 2017 11:56
Завдяки ініціативним батькам учні ЗОШ I-III ступенів села Заболотці Іваничівського району зможуть отримувати якісніші знання.

За підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у чотирьох початкових класах з’явилися нові дошки, а для старшокласників придбали два сучасні телевізори. Та найцікавіше, що цей проект Заболотцівська громада реалізувала за десять днів, інформують у прес-службі Фонду.

У місцевій загальноосвітній школі навчаються 100 дітей. Не секрет, що майже всі старшокласники користуються інтернетом. Відповідно, зацікавити таких учнів наочністю у вигляді плакатів чи стендів – нереально. Тому батьки і вчителі вирішили придбати сучасну техніку для проведення занять.

«Тепер учителям зручніше пояснювати нові теми, адже діти бачать новий матеріал у русі, в розрізі, за допомогою картинок, – радіє Марія Пасічник, учитель математики, заступник директора ЗОШ I-III cтупенів села Заболотці. – А школярі краще сприймають і запам’ятовують навчальний матеріал. На екрані можна показати, як виконувати практичні й лабораторні роботи, продемонструвати експерименти. Учні тепер охоче готують презентації, які можна показати на великому екрані, попередньо записавши на флешку».

А от молодші школярики тішаться новими дошками. Адже на них можна писати і крейдою, і маркерами. А ще – прикріплювати магнітами потрібні таблиці чи картинки.

«Попередні дошки вже були непридатні до використання. Вони блищали, діти погано бачили написане, ще й крейда осипалася. Інша річ – сучасні магнітні дошки, – розповідає вчителька третього класу Лілія Райко. – Пишеш на них – і душа радіє. Ліва частина розграфлена у лінійку, права – у клітинку. Діткам зручно писати цифри і букви. А на звороті – біла дошка, на якій вони малюють маркерами».

Третьокласникам подобається зелений колір дошки, на якому чітко видно і скорочений запис задачі, і завдання, які написав учитель.

Ідея придбати сучасні дошки та телевізори для школи належить мамі двох школярок Інні Шумчук. Питання обговорили на загальношкільних зборах, із цим погодилися і батьки, і вчителі.

«За бюджетні кошти реалізувати цей проект було нереально. Зібрати з батьків теж було б неправильно, адже не кожна родина може виділити з сімейного бюджету кругленьку суму. Тому ми звернулися в іваничівське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», – пригадує Інна Шумчук. –

Проект «Школа для дітей: якісні умови – якісні знання» вдалося реалізувати дуже швидко. До співфінансування долучилися всією громадою. Дякуємо представникам Фонду за розуміння та підтримку».

Керівник західної філії Фонду Андрій Алексюк каже, що цей проект – показовий:

«Від написання потрібних документів до моменту реалізації минуло 10 днів. Це стало можливим завдяки активності й наполегливості ініціативної групи. Люди вірили у свої сили, згуртувалися і впевнено йшли до мети. Громада отримала позитивний результат, тепер чекаємо від них нових пропозицій».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus