USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Законопроект про ринок землі варто допрацювати, – Рубльов

13 Листопада 2019 12:57
Варіант закону, який пропонує підтримати Президент, варто відправити на доопрацювання, вважає народний депутат з Волині Вячеслав Рубльов.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, сьогодні Рада розглядає законопроекти про відкриття ринку земель.

"Чи не найбільше зауважень щодо цих документів саме від мажоритарників. Бо за кожним із них стоять десятки тисяч людей, які спитають в свого депутата чи дослухався він їх. Я представляю понад 150 тисяч виборців і мені не хочеться ховати перед ними очі.

Тому варіант закону, який пропонує нам підтримати Президент, варто відправити на доопрацювання. Найчіткіші вимоги до того, що саме повинно повинне бути доопрацьовано сформував мій колега Ігор Фріс.

Отож, в законі повинне бути чітке визначення того, що суб’єктами права власності на землю є виключно громадяни України і компанії, де кінцевий бенефіціар – громадянин України. Так має бути до моменту оголошення результатів референдуму про право власності на с/г землю для іноземців та іноземних компаній.

Також, обов’язковою повинна бути заборона відчуження іноземцям і іноземним компаніям корпоративних прав на ті українські компанії, які вже стали власниками землі. Знову ж таки, це діятиме до моменту оголошення результатів референдуму про право власності на с/г землю для іноземців та іноземних компаній. Бо інакше нашу країну роздерибанять на шматочки.

Має бути визначення максимального ліміту землі в одних руках. Ігор Фріс, зокрема, зазначає, що цей ліміт має бути зазначений не у відсотках від площі землі, а в гектарах (!) на одну особу.

Мають бути чітко визначені інструменти для вирахування пов’язаних осіб з тими, хто купує землю.

Обов’язково: заборонити зміну цільового призначення сільськогосподарських земель.

Визначити обов’язковий порядок встановлення земельних сервітутів суміжних співвласників при продажу с/г землі.

Ну і звісно, повинен бути чітко прописаний порядок передачі земель с/г призначення від держави до ОТГ. Це одна з вимог голів та мешканців існуючих і майбутніх громад.

Тільки після того, як такі зміни будуть внесені, закон про ринок землі буде відповідати запитам українців і лише тоді я підтримаю цей документ", – йдеться у дописі нардепа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus