USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Закупівлю «пакунків малюка» хочуть відновити через Prozorro

30 Березня 2021 14:03
В Україні закупівлю «пакунків малюка» хочуть відновити через Prozorro. Комітет Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав відповідний законопроект № 5064.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР, передає РБК-Україна.

Закон пропонує визначити органи соціального захисту населення за місцем проживання батьків закладами, що призначають і здійснюють виплату/видачу державної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

У документі прописана вартість допомоги «пакунок малюка» у розмірі трьох прожиткових мінімумів на 1 січня відповідного бюджетного року та подальше визначення кінцевої ціни в результаті аукціону.

«Ми матимемо зниження видатків з державного бюджету при закупівлі товарів для комплектування допомоги «пакунок малюка» через систему Prozorro. Електронний аукціон вестиме до пониження кінцевої ціни, однак це не матиме жодного негативного впливу на якість товарів», – вказано у пояснювальній записці.

Члени комітету рекомендували парламенту прийняти законопроект за основу.

«При підготовці проекту до другого читання, комітет рекомендує врахувати пропозицію щодо незастосування розміру прожиткового мінімуму для визначення вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», – сказано у повідомленні.

Перший заступник глави комітету Михайло Цимбалюк підкреслив, що ситуація з прожитковим мінімумом є неоднозначною.

«Є прожитковий мінімум, визначений законом «Про державний бюджет України на 2021 рік», який значно менший за його реальну величину. Використовувати цю величину у розрахунку соціальних допомог не коректно», – пояснив нардеп.

Нагадаємо, раніше анонсувалося, що народні депутати на позачерговому засіданні 30 березня можуть відновити закупівлю «пакунків малюка» через систему Prozorro.

«Пакунки малюка» і раніше купували через Prozzoro, але через проблеми із закупівлями парламенту довелося ухвалити закон, щоб купувати їх через Управління ООН.

В Україні з 2021 року батьки зможуть за бажанням отримати гроші замість «пакунка малюка».

Через місяць після цього Кабінет міністрів відновив видачу «пакунків малюка», а також запровадив грошову виплату у разі неможливості видачі допомоги в натуральній формі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus