USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Замість Плотницького «ЛНР» очолив колишній СБУшник

25 Листопада 2017 09:50
Ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький 24 листопада подав у відставку, а його місце до «виборів» зайняв глава «Міністерства держбезпеки» Леонід Пасічник.

До подій на Донбасі Пасічник працював в СБУ Луганської області і займав там серйозну посаду - начальника підрозділу з боротьби з контрабандою головного відділу "К", передає «Страна.юа».

Як зазначає видання, фактично, під його контролем були всі переміщення товарів через україно-російський кордон. У 2006 році у Пасічника був великий успіх – на пункті "Ізварине" він затримав партію контрабанди ціною майже в 2 мільйони доларів.

Як пише сайт "Миротворець", який вніс Пасічника в свої списки, правоохоронець тоді "принципово відмовився від хабара". За це в 2007 році президент Ющенко нагородив підполковника Пасічника орденом "За військову службу в Україні".

У жовтні 2014 року Пасічник стає "міністром держбезпеки" у луганських сепаратистів. Носить позивний "Магадан" - його батько працював на золотих копальнях, і сім'я Пасічників у 1975 році переїхала жити в Магадан.

Леонід Пасічник закінчив Донецьке вище військово-політичне училище.

У січні 2016 року Пасічник дав інтерв'ю сепаратистському каналу «Анна Ньюс», у якому виклав свої погляди на те, що відбувається з "республіками" і в Україні.

Під час Майдану, говорив Пасічник, «ми всі чекали, що Янукович збереться з духом, віддасть наказ – і все це закінчиться».

За оцінкою сайту «Укррудпром», що займається висвітленням діяльності фінансово-промислових груп, вже на посаді голови «МДБ ЛНР», Пасічник був замішаний у низці корупційних схем і мав відношення до кришування контрабанди.

Повідомляється, що в 2015 році між групами Пасічника та Плотницького розгорнулася жорстка конкуренція за контроль над контрабандними та іншими потоками, зовнішнім проявом якої став арешт колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості «ЛНР» Ляміна без згоди Плотницького.

Нагадаємо, 21 листопада в Луганську розгорівся конфлікт між ватажками бойовиків «ЛНР» Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом, а в протистояння були залучені бойовики ватажка «ДНР» Олександра Захарченка і ФСБ РФ. Надвечір до міста з боку РФ почали підтягуватися колони військової техніки з БТРами, зенітками та УРАЛами. 22 листопада повідомили про захоплення будівлі «Генпрокуратури ЛНР», під час якого було заарештовано низку чиновників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
007 Показати IP 25 Листопада 2017 11:09
А за рк Плотницький помре, отруївшись грибами. Зачистка продовжується.
упс Показати IP 25 Листопада 2017 14:05
то тільки він єдиний сєпар-корупціонер-хабарник-зрадник????а луцьке кгб краще?
ще не зовсім свідоми Показати IP 25 Листопада 2017 14:34
Кашники рулять!!!
123ЙО до ще не зовсім свідоми Показати IP 25 Листопада 2017 17:18
Та то ж марионетка на пару месяцев. Дальше он в ад ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus