USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Замість мешканців Горохівщини урожай «зібрала» стихія

17 Липня 2008 18:55
Горохівський район втратив понад шістсот гектарів урожаю. Саме така площа полів, за словами голови Волинської облради Миколи Романюка, була пошкоджена градом 14 липня. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Під час зустрічі із мешканцями села Терешківці губернатор Волині пообіцяв надати постраждалим максимальну допомогу. Жителі цього населеного пункту потрапили у дуже скрутне становище, адже град залишив їх взагалі без урожаю. Побита капуста, буряк, а головне – повністю «вилягли» поля із зерновими культурами. І навіть у такій ситуації в селян є почуття гумору. Кажуть, що автоматично ліквідувалась інша проблема – високі ціни на послуги комбайнів та пальне, оскільки урожай збирати вже не доведеться.
 
Микола Романюк відразу зазначив, що грошей не обіцяє. Натомість запропонував селянам відшкодування втрат як мінімум зерном для посіву та на хліб. Голова ОДА сказав, що через два-три тижні буде повністю сформовано обсяг та шляхи допомоги. Від влади Горохівського району вимагається тільки організувати підрахунки завданих збитків та у найкоротший термін подати ці  до обладміністрації.
 
Довідково:
 
Буря 14 липня у Волинській області повністю знищила 1150 гектарів зернових та 2,5 тисячі гектарів – пошкоджено. Це є Горохівський, Луцький, Локачинський та частково Ковельський райони. Як оцінив Микола Романюк, збитки, спричинені градом, обійдуться у суму півтора мільйони гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Липня 2008 13:15
Звук - какашка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus