USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Засудили водія луцької маршрутки, яка врізалася в стовп

7 Квітня 2018 19:20
Водій луцької маршрутки №9, яка врізалася у стовп на вулиці Гнідавській, не визнав свою вину, однак, зібрані докази підтвердили його винуватість, тож суд призначив йому покарання у виді обмеження волі на строк 1 рік 6 місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на цей же термін.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 22 березня.

Як вдалося встановити суду, 11 червня 2017 року обвинувачений водій близько 10 год. 50 хв., керуючи технічно справним автобусом марки "БАЗ А079.45" та здійснюючи перевезення пасажирів за маршрутом №9, рухався вулицею Гнідавською в напрямку до вулиці Потебні з боку вулиці Данила Галицького у Луцьку. Зокрема, перебуваючи на ділянці дороги навпроти будинку №26 вулиці Гнідавської, проявив безпечність та неуважність, неправильно оцінив дорожню обстановку, відволікся від її спостереження, не дотримався безпечного бокового інтервалу, як наслідок, виїхав на тротуар по праву сторону ходу свого руху, де допустив зіткнення з електроопорою, внаслідок чого пасажири отримали тілесні ушкодження.

Сам обвинувачений свою вину не визнав, повідомивши суду, що автобус раптово втратив керування, тому відбулося зіткнення з стовпом електроопори. В результаті ДТП, він сам отримав тілесні ушкодження у вигляді серйозного струсу головного мозку, інші пасажири маршрутки також отримали різного ступеню тяжкості тілесні ушкодження.

Він вважає, що причиною ДТП стала несправність транспортного засобу. Зокрема, коли він рухався вулицею Гнідавською в напрямку до вулиці Потебні, то помітив, що автобус, яким він керував, почало тягнути вправо, а тому йому на мить здалося, що припущене праве переднє колесо, тож подумав, що на найближчій зупинці перевірить це. Однак, в цей момент йому на зустріч виїхав легковий автомобіль, світлого кольору, тому, аби уникнути зіткнення, повернув кермо праворуч. Автобус почав якось несподівано різко зміщуватися в право і не реагував на керування ним та декілька метрів переднім правим колесом просунуло його по бордюру проїжджої частини і викинуло на тротуар. В результаті, автобус не зміг уникнути лобового зіткнення із стовпом.

З його слів, швидкість автобуса була малою, приблизно 30-40 км/год. і рухався він під ухилом вверх, що видно із фототаблиць до протоколу огляду місця ДТП. Як саме в той момент з’явилася несправність автобуса, йому не відомо, можливо, було несправне рульове управління чи гальмівна система, але водій знав, що автобус, яким він управляв напередодні тривалий час (більше двох місяців) знаходився на капітальному ремонті. Тож, він стверджував, що не порушував будь-яких Правил дорожнього руху.

Незважаючи на невизнання вини, зібрані докази підтвердили його винність у злочині. Зокрема, деякі свідки показали, що водій перевищував швидкість, до того ж вони говорили, що в маршрутці був певний дискомфорт від того, що водій кудись поспішає. Окрім того, згідно з висновком інженерно-транспортної експертизи, технічні несправності та непрацездатність робочої гальмової системи у вигляді пошкодження гальмового крану та розриву повітряних трубопроводів пневматичного приводу виникли під час ударного навантаження у момент ДТП.

Відтак, суд визнав його винним та призначив покарання у виді обмеження волі на строк 1 рік 6 місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на цей же термін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 7 Квітня 2018 19:34
Давно пора зобов"язати перевізників поставити відегегістратори на всі маршрутні таксі. Тоді законослухнягі водії будуть захищені від наклепів, а порушників які підрізають маршруткі та заважають руху громадського транспорту можна буде знайти у таких випадках.
11 до Анонім Показати IP 7 Квітня 2018 23:46
їзди на таксі ,і буде все в тебе врорядку, обходь стороною маршрутки.
що за стовпи тут пиш Показати IP 7 Квітня 2018 22:15
з стовпом електроопори
Орест Показати IP 8 Квітня 2018 09:41
Пацана шкода!Він дійсно попав в ДТП не зовсім по своїй вині! А втобус був перед аварією 3 місяці на капремонті і швидкості там не було великої, бо маршрутка під горку при обкатці більше 40-50 км не поїде!Там скорішще була несправність бо я чув що самі постраждалі говорили про якісь сторонні звуки під маршруткою до аварії.А експерта можна і замовити щоб АТП не платило!А тепер пацану життя ламають а ті що людей насмерть збивають п"яні за кермом підрізають і далі їздять!!!
Аня Показати IP 8 Квітня 2018 09:46
Всі маршрутки ремонтуються кустарним шляхом! В АТП деталі купляють на ринках дешевші (Китай) а слюсарі з вулиці Юот і аварії! А про техстан автобусів ми всі знаємоЮце АТАС! Всі водії під ризиком а пасажири то взагалі...! Хрисиос Воскрес!Воістину Воскрес!
Бед Показати IP 8 Квітня 2018 13:39
Маршрутка%4. Світ шкіри. Бомба сповільненої дії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus