USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Затримання Саакашвілі. Головне про спецоперацію СБУ та ГПУ

5 Грудня 2017 12:13
Сьогодні, 5 грудня, близько 7:00 ранку в помешканні екс-глави Одеської ОДА, колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі на вулиці Костьольній, 7, почалися обшуки. В той же час один з найближчих його соратників Давид Сакварелідзе повідомив, що невідомі виламують двері до квартири, передає ТСН.

Як стало відомо пізніше, обшуки у помешканні політика проводилися співробітниками Служби безпеки України. Сакварелідзе заявив, однак, що спочатку правоохоронці начебто не показували документів. Сам Саакашвілі після візиту СБУ видерся на дах будинку, звідки намагався спілкуватися з людьми під будівлею, що прийшли підтримати затримуваного. Екс-президент Грузії також звертався до правоохоронців, заявляючи, що стрибне з даху, якщо до нього доторкнуться.

«Порошенко - злодій, Порошенко - зрадник народу України. Що б зі мною не трапилося, це беззаконня буде зупинено. Це зговір з ворогами України. Це виконання наказів Путіна», - кричав Саакашвілі з даху будинку, передає NewsOne.


Згодом з’явилася інформація, що одного із соратників екс-президента Грузії повезли до шпиталю через перелами.

Тим часом, під будинком на Костьольній зібралися десятки людей. Вони викрикували різноманітні гасла проти влади, у підтримку Саакашвілі, деякі проявляли агресивні дії у сторону правоохоронців. На місці подій також зібралася велика кількість представників ЗМІ.

Як виявилося, обшуки проводилися спільно Генеральною прокуратурою та Службою безпеки.

«Проходять у нього обшуки, наш підрозділ супроводжує слідчі дії», - підтвердила речник СБУ Олена Гітлянська, передає УНІАН.

Згідно з офіційною заявою прес-центру Служби безпеки, Саакашвілі підозрюють у скоєнні злочину за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України, а точніше заздалегідь не обіцяне сприяння учасникам злочинних організацій та укриття Їх злочинної діяльності шляхом надання приміщень, сховищ, транспортних засобів, інформації, документів, технічних пристроїв, грошей, цінних паперів, а також заздалегідь не обіцяне здійснення інших дій по створенню умов, які сприяють їхній злочинній діяльності. Це карається позбавленням волі від 3 до 5 років.

Згодом стало відомо, що обшуки в оселі політика проводилися у зв’язку з підозрою щодо фінансування мітингів «Руху нових сил». Йдеться про те, що гроші виділялися начебто від представників «колишньої влади».

Російське агентство ТАСС, своєю чергою, заявило, що Саакашвілі звинувачують у спробі повалення державної влади і конституаційного ладу.

Також народний депутат Юрій Дерев’янко заявив, що Міхеїла Саакашвілі звинувачують у спробі державного перевороту в Україні.

Повідомлялося, що під час обшуків до квартири Саакашвілі намагалися пройти два народні депутати, а також адвокати екс-глави Одеської ОДА. Однак правоохоронці не допустили їх до підзахисного.

Саакашвілі посадили в автомобіль правоохоронців. Без сутичок під будинком не обійшлося, однак минулося без поранених. Мікроавтобус з екс-президентом Грузії намагається проїхати повз натовп, поліція тримає людей далі від автомобіля. Однак згодом активісти розбили лобове скло мікроавтобуса. Наразі автомобіль із Саакашвілі намагається пробратися повз натовп. Між поліцією та прихильниками лідера «Руху нових сил» спалахують локальні сутички.

Стало відомо, що на вулиці Трьохсвятительській активісти почали будувати барикади. У зв'язку з операцією із затримання Саакашвілі у Верховній Раді оголосили перерву.

Народні депутати проголосували за те, щоб о 16:00 до Верховної Ради прибули представники ГПУ, СБУ, НАБУ і САП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АНАТОЛЬ_ Показати IP 5 Грудня 2017 12:22
Я в шоці!
Я Показати IP 5 Грудня 2017 12:59
Відправити на Батьківщину, там накерував то і нехай там і відповідає. Попробували б поїхати в Грузії і там покерувати. Маріонетка в руках політичних сил, а люди за гроші на це ведуться...
777 Показати IP 5 Грудня 2017 13:13
Чого бути в шоці Знову влада людям очі замилює, видно щось мають прийняти або ще щось вчудити для себе гарних. А ми як завжди будемо дивитися охати і ахати. Що там панькатися відправити літаком в Грузію, щоб по дорозі ніде не вийшов, і всього проблем то...
11111 Показати IP 5 Грудня 2017 13:19
Що він взагалі робить на Україні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus