USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Затримано учасників міжрегіональної злочинної групи, серед яких і волиняни

18 Березня 2009 13:00
На Рівненщині працівники міліції затримали учасників міжрегіональної злочинної групи, які займалася викраденням автотранспорту. Серед них – і волиняни, – 18 березня інформують «Волинські Новини».
Працівники Департаменту карного розшуку спільно з УМВС України в Рівненській області  на території Волинської, Закарпатської, Рівненської та Сумської областей одночасно затримали членів міжрегіональної злочинної групи, які причетні до вчинення незаконних заволодінь автомобілями та їхньої легалізації. Серед затриманих, за повідомленням офіційного сайту МВС, – 42-річний організатор, уродженець Білорусі, який проживав у Рівному, а зареєстрований у місті Конотоп Сумської області.
Як з’ясувалося, він уже притягався до кримінальної відповідальності за статтями185 (крадіжка) та 290 (знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу)  Кримінального кодексу України. Також затримано ще  11 учасників – жителів Луцька, Волинської, Сумської та Закарпатської областей. 
Крім того, у ході  проведення обшуків за місцем проживання фігурантів, а також в інших приміщеннях, які ними використовувалися для таємного переховування викраденого, правоохоронці  вилучили електронний пристрій для сканування сигналізації, засоби для злому замків, обріз мисливської рушниці та набої до нього, викрадені номерні знаки та дублюючі таблички з ідентифікаційними номерами транспортних засобів. Окрім того, міліціонери виявили 25 одиниць автотранспорту, викраденого на території України та Європи, а саме: два вантажних авто з розукомплектованих запчастин, автомобілі БМВ, «Опель», «Мерседес», «Фольксваген», «Деу Ланос», «Нива-Шевроле», «Сітроєн», «Мазда», «Мітцубісі», «Фіат», «Чері», ВАЗ та УАЗ «Патріот».
Ідентифікацією частини вилучених автомобілів установлено, що дев’ять із них викрадено у Києві, Рівненській та Волинській областях, а також на території Франції. Наразі комплексні дослідження транспортних засобів із метою встановлення фактів заміни ідентифікаційних номерів кузовів автомобілів продовжуються.         Організатора групи та шість його спільників затримано в порядку статті 115 КПК України, стосовно ще одного обрано міру запобіжного заходу – підписку про невиїзд. Заходи з документування протиправної діяльності фігурантів тривають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus