USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Чоловікам не заборонено пересуватися Україною: Залужний та юрист пояснили, коли треба дозвіл

6 Липня 2022 08:33
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що військове командування не давало жодних вказівок щодо перешкоджання переміщенню людей упродовж найближчих днів.

Однак ті військовозобов'язані, хто планує виїзд за межі своїх районів та областей, мають отримати відповідний дозвіл у Територіальному центрі комплектування, повідомив Залужний.

"Шановні громадяни – призовники та військовозобов’язані! Нагадую, триває війна. Ви потрібні своїй державі! Всі, хто досі не стоїть чи не поновився на військовому обліку, мають це зробити. Ті з вас, хто планує виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у ТЦК", – йдеться у повідомленні Головнокомандувача ЗСУ.

"Жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб упродовж найближчих днів з боку військового командування не надавалося. Порядок надання дозволу за посиланням", – додав Залужний.

Заразом, як пояснила РБК-Україна координаторка руху адвокатів ЗСУ Євгенія Рябека,йдеться виключно про впорядкування обліку осіб, які змінюють саме місце проживання, місце реєстрації.

"Тобто це відбувається за тими законами, які в нас уже давно були ухвалені", – зауважила юристка.

Тобто той, хто змінює місце проживання, раніше повинен був звернутися до військкомату, а тепер – до центру військового комплектування. Людина повинна знятися з обліку і стати на облік в новому місці. Це не є новим правилом.

"Можливо, опублікований документ трохи незрозуміло виписаний. Але, дійсно, мета така – щоби впорядкувати цей облік, щоби наші центри комплектування мали певний порядок. Тобто це більше внутрішній документ, але спільнота тлумачить його так, як хто зрозумів", – розповіла координаторка руху адвокатів ЗСУ.

Тобто для виїзду з міста, з області, з села до села чи з району до району не треба брати дозвіл. Йдеться про випадки, коли людина змінює місце проживання або місце реєстрації.

Тим часом у Верховній Раді зареєстрований законопроєкт №7522 про вільне переміщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів територією України без отримання відповідного дозволу у військкоматі. Народні депутати сподіваються, що це питання вдасться вирішити вже цього тижня.

Нагадаємо, 5 липня ​Генштаб повідомив, що військовозобов'язаним та резервістам для виїзду в іншу область потрібен дозвіл військкомату. По тому там уточнили, що при пересуванні у межах однієї області дозвіл керівника відповідного територіального центру комплектування (ТЦК) отримувати не потрібно.

Натомість Президент Володимир Зеленський пообіцяв розібратися в питанні порядку виїзду за межі місць реєстрації осіб, які є військовозобов’язаними, на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача у середу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 6 Липня 2022 10:02
Чітко написано ті хто планує Виїзд в іншу область …і причому тут зміна місця проживання!!! Знову дурять людей!
1 до Анонім Показати IP 6 Липня 2022 13:33
Ну якщо ваша голова пуста як баняк, то її задурити раз плюнути... Виїзд в іншу область і означає зміну місця проживання. Мова не йде за простий перетин. Якщо ви розумієте якось інакше, то це вже ваші проблеми.
лучани до Анонім Показати IP 6 Липня 2022 13:49
провокатор,не обманюй...чітко вказано зміна місця проживання.
Анонім Показати IP 6 Липня 2022 14:38
пишуть саме про виїзд а не зміну місця проживання!!! не обдурюйте людей!!!!! цитата : "Ті з вас, хто планує виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у ТЦК", – йдеться у повідомленні Головнокомандувача ЗСУ."
Анонім Показати IP 6 Липня 2022 15:52
виїзд і зміна місця проживання не одне і теж. Людина може кожен день виїжджати з своєї області.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus