USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Зеленський зустрівся з главою Пентагону. Про що домовилися

19 Жовтня 2021 23:16
Поглиблення практичної взаємодії між Україною та США у сфері безпеки та оборони, ситуація в Криму та на Донбасі.

Ці та інші питання президент Володимир Зеленський обговорив під час зустрічі з главою Пентагону Ллойдом Остіном, який 19 жовтня перебуває у Києві з робочим візитом, пишуть Факти.

«Сполучені Штати залишаються для України головним партнером у сфері безпеки й оборони», – сказав глава держави і подякував за надання додаткової безпекової допомоги в розмірі $60 млн.

Зеленський і Остін обговорили безпекову ситуацію на сході України, у регіоні Чорного й Азовського морів, а також взаємодію Києва з НАТО на шляху реалізації євроатлантичних прагнень.

Окремо зупинилися на енергетичній безпеці України та Європи.

Глава Пентагону своєю чергою запевнив Зеленського у рішучій підтримці з боку США незалежності й територіальної цілісності України.

«Разом із нашими союзниками ми залишаємося відданими підтримці права України вирішувати власну майбутню зовнішню політику, вільну від стороннього впливу», – написав він у Twitter після зустрічі з Зеленським.


Візит Ллойда Остіна проходить в рамках його європейського турне. Крім України, глава Пентагону відвідає Грузію і Румунію, а також вітає участь у переговорах з союзниками і партнерами на зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО, яка відбудеться 21-22 жовтня в Брюсселі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бубочка Показати IP 20 Жовтня 2021 07:50
Господи, хоть бы шейка не сломалась. Головку то как запрокинул)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus