USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Жодна волинська школа ще не отримала ноутбуків для дистанційного навчання

21 Жовтня 2021 22:04
Вже понад місяць Міністерство цифровізації не погоджує результати закупівель ноутбуків для педагогів, які провели обласні управління освіти, підозрюючи корупційну складову. Нині ще жоден регіон не отримав позитивного висновку Мінцифри.

Начальниця обласного управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна під час засідання бюджетної комісії повідомила, що не погодили тендери й Волині, хоч усі закупівлі уже проведені.

«Ми самі хочемо, щоб цей процес відбувся якнайшвидше, проведені дві закупівлі, визначено переможця. Один договір підписаний обома сторонами, інший – однією стороною. І все впирається у погодження Мінцифри. Обіцяють, що ноутбуки цього року таки будуть, але ще жодна область їх не отримала», – зазначила вона.

Нагадаємо, Кабмін розподілив між регіонами мільярд гривень на закупівлю ноутбуків вчителям для проведення дистанційного навчання та засоби захисту, необхідні для проведення основної та додаткової сесій ЗНО. Для шкіл Волинської області на ноутбуки передбачено 34,104 мільйона гривень.

Читати ще: Ноутбуки отримають не всі. Кому з волинських вчителів придбають комп’ютери

А у вересні міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що тендери щодо закупівлі ноутбуків для вчителів направлені на повторну експертизу через підозру в корупційній змові.

Тим часом громади продовжують надсилати кошти на співфінансування ноутбуків. До прикладу, у жовтні надійшло ще 2 мільйоні на ці потреби від громад області.

До слова, після запровадження жовтої карантинної зони у вересні, частина волинських шкіл пішла на дистанційне навчання у зв’язку з вакцинацією педагогів на рівні, менш як 80%.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Полі_шва Показати IP 21 Жовтня 2021 22:37
Ваше дистанційне навчання в Польщі, на праці. Полішва вибрала, от хай і жере...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus