USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волинянин жорстоко вбив молоду дружину: без матері залишилися четверо дітей

19 Грудня 2017 14:26
Минає 40 днів після жахливої звістки, яка облетіла не тільки Волинь, а й всю Україну. Сюжети на центральних телеканалах показали моторошні подробиці сімейної трагедії на Волині: перебуваючи "під мухою", житель села Фаринки до смерті забив свою молоду дружину. Сиротами і свідками небаченого звірства залишилося четверо маленьких дітей. Згодом, коли вбивцю заарештувала поліція, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 днів, почали випливати нові подробиці трагедії.

Про це пише Віталій Іщук на сторінках Під Прицілом.

"ХОРОНИЛИ НЕБІЖЧИЦЮ УСІМ СЕЛОМ, ХОЧА ТАМ НАВІТЬ НЕ БУЛО З ЧИМ ПРОЩАТИСЯ…"

Щоб розставити усі крапки над "і" і з'ясувати деталі, ми вирішили поспілкуватися із жителями села Пнівне і пролити світло на окремі подробиці, які залишилися поза увагою, як журналістів, так і правоохоронців.

Камінь-Каширщина зустріла нас холодом і сірістю. Перших своїх співрозмовників знаходимо поблизу місцевого бару. Це місце збору і сільської молоді, і місцевих любителів міцних напоїв. Розпочинаємо розмову з місцевою жителькою пані Ганною, яку зустрічаємо з цілою сумкою краму на виході з магазину.

Жінка трохи стурбована зустрічі із незнайомцями та перекидається з нами кількома реченнями.

"Про жахливу трагедію, яка спіткала молоду жінку, тут знають усі. Хоронили небіжчицю усім селом, хоча там навіть не було з чим прощатися. То така трагедія для нас усіх. Тут все село співчуває її родині і дуже жаліють маленьких діток, які бачили і чули цей кошмар", – розповідає жінка.

Та розгледівши диктофон у наших руках, пані Ганна миттю відмовляється від будь- якого спілкування з журналістами.

Наш наступний співрозмовник – дідусь пенсійного віку, якого зустрічаємо по дорозі, запитує, хто ми. А почувши, що ми журналісти, відмовляється навіть сказати своє ім'я.

"Він постоянно у якихось драках участував, як не був на сезонах. Той Сергій приїде зажди, нап'ється, гуляє в клубі, а потім проблеми. Того "ізвірга" зараз може випустять за рік, то він вернеться, вип'є і мене, що вам щось розказував, ще прийде заб'є", – бідкається дідусь.

Неподалік на подвір'ї бачимо молодика, який саме ремонтує скутера. Спочатку той посміхається і залюбки розпочинає з нами розмову, згодом почувши про тему, котра нас цікавить, не хоче нічого коментувати.

"Всі в селі знають, який в цієї людини характер. Ще поки не п'є, то господарював, їздив по заробітках. А приїде, то надолужує згаяне. Багато хто його дуже боявся, як покійна жила з ним – тільки Бог знає. Тут живе у сусідньому селі її родина, родичів багато, хай вони коментують. Сусіди і односельчани, думаю, просто не захочуть нічого вам розказувати про вбивство, бо ніхто не захоче проблем у майбутньому з Сергієм. Він прочитає і колись не дай Бог ще де прийде в гості до коментатора", – ділиться враженнями пан Олександр.

Ситуація неодноразово повторюється і залякані селяни не хочуть особливо нічого коментувати боячись від злочинця помсти у майбутньому.

ПЕРЕД ВБИВСТВОМ ДРУЖИНИ, ПОБИВ ВАГІТНУ ЖІНКУ ВОДІЯ "ШВИДКОЇ"

Одна з місцевих активісток на правах анонімності усе ж погоджується розповісти деякі деталі трагедії. Жінка постійно акцентує увагу на цьому і просить за жодних обставин не називати її ім'я і посаду. Вона підтверджує слова попередніх опитаних співрозмовників про лихий норов затриманого Сергія Шуміка та озвучує окремі деталі вбивства його дружини.

"Розповідають, що того дня Сергій допомагав своєму тестю заготовляти дрова. Усе було добре, чоловіки цілий день пропрацювали і навіть не посидівши толком за столом, зять поїхав ніби то додому, до сім'ї. Вже згодом Сергій Шумік, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп'яніння, потрапив у інцидент із молодою сім'єю", – розповідає співрозмовниця.

Микола працює водієм авто загальної практики сільської медицини, їхав за кермом, коли Шумік звинуватив його, ніби він навмисне його засліпив. У лобове скло машини вбивця жбурнув каменюку. У присутності Миколи нелюд ще й вдарив його вагітну дружину, котра мала необережність вийти з авто, щоб допомогти вгамувати пияка. Потерпілому нічого не залишалося, як викликати на місце інциденту поліцію. Однак після дзвінка на 102 ніхто поліції так і не дочекався, і збуджений дебошир після шарпанини з односельчанином безперешкодно попрямував додому.

МАМУ 4-Х ДІТЕЙ БАТЬКО ВБИВАВ ПІВГОДИНИ

Що стало причиною суперечки між подружжям ніхто не знає. 29-річна мама 4-ох дітей намагалася втекти від вбивці до сусідів. Та все марно. Резиновий тапок покійної так і застряг у паркані. Вирваною із цвяхом штахетиною Сергій Шумік завдав кілька ударів дружині ще на вулиці. Згодом нелюд посунув її до будинку, де бив бідолашну ногами та штахетою в голову упродовж півгодини.

Зрозумівши, що накоїв лиха, на місце злочину вбивця викликав сусідів, серед яких була й сільська медичка. Чоловік заявив, нібито його жінку збило авто. Коли медпрацівник прибула на місце трагедії, одразу помітила колото-різані рани на тілі потерпілої і негайно викликала поліцію. Дітей, які були у сусідній кімнаті та стали свідками звірячого вбивства матері, родичі виносили з будинку у шоковому стані просто через вікно.

"Якби поліцейські приїхали на місце трагедії одразу, як їх викликав Микола, то мати 4-х маленьких дітей була би досі жива", – звинувачує поліцейських жінка.

Такої ж думки дотримуються й решта мешканців села Пнівне.

"Поліція могла б запобігти трагедії. Треба було його затримати одразу, як він побив лобове скло нашому водію "швидкої" і вдарив його вагітну дружину. А так, багатодітна мати зараз в могилі, а четверо малесеньких дітей лишилися сиротами на руках у бабусі. Запитайте краще в керівництва райвідділу, чого вони не приїхали на виклик? Бензину знов нема чи не захотіли?" – долучається до бесіди гість нашої співрозмовниці.

ЧИ БУВ ВИКЛИК ТА ЧОМУ НЕ ПРИЇХАЛА ПОЛІЦІЯ

З приводу звинувачень поліцейських у смерті жінки у Фаринках місцевими жителями, ми звертаємося за коментарем до керівника Камінь-Каширського відділу поліції ГУНП у Волинській області, підполковника поліції Валентина Чиха.

"Я на той час перебував у відпустці, тому не зовсім володію обставинами трагедії. Наскільки мені відомо, зараз триває кримінальне провадження і я не можу коментувати подробиці інциденту. Вам потрібно звертатися у прес-службу ГУНП у Волинській області до Віктора Гомоля, бо у нас таке відомство у районі відсутнє", – сказав Чих.
Валентин Чих

Просимо Валентина Івановича просто підтвердити чи спростувати факт виклику поліції одним з мешканців села Пнівне, у якого напередодні виник конфлікт з підозрюваним у вбивстві дружини Шуміком. Керівник поліції обіцяє сконтактувати нас з керівником слідчого відділу райвідділу Богданом Плясуном. До честі керівника, підполковника Валентина Чиха, уже за 10 хвилин його підлеглий зателефонував нам.

У розмові Богдан Вікторович ще раз наголосив нам на проведенні слідчих дій у цій справі і неможливості розголошення подробиць резонансного інциденту. Запитуємо у нього чи все таки був виклик на 102 із скаргою на п'яного дебошира і нанесення тілесних ушкоджень вагітній жінці.

"Дійсно, виклик на "гарячий" номер з приводу пошкодження автомобіля підозрюваним у вбивстві був. Експертиза наразі ще не встановила точний час смерті потерпілої. Тому я не можу і не маю права щось коментувати", – резюмує керівник слідчого відділу Богдан Плясун.

* * *

Наразі тяжко коментувати звинувачення селян у смерті молодої мами на адресу місцевої поліції. Чи покарають винних у трагедії належним чином і чи понесе хтось відповідальність за відсутність реагування на виклик невідомо. У мешканців громади Пнівне своє бачення того що, трапилося. У поліції – зовсім інше. Крапку у резонансному вбивстві дружини зможе поставити лише прокуратура. А суд повинен винести справедливий вирок нелюду. Та, на жаль, – це ніколи не поверне чотирьом дітлахам їхньої матусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
слідчий Показати IP 19 Грудня 2017 14:37
А це не з тих шуміків які мешкають в Луцьку? Вони є скрізь, і в правоохоронцях, і в ЗМІ. Цікаво. І район збігається, і село...
Знаючий Показати IP 19 Грудня 2017 15:34
з тих самих, хоча вони не з Пнівне родом, а з сусіднього села
456 Показати IP 19 Грудня 2017 16:09
занадно м'якотілі ми стали з усієї тою Європеїзацією. Що зробили б нащі пращури?
Вася Показати IP 19 Грудня 2017 17:18
Є фото чи ссилка на його сторінку в соцмережах?
Анонім Показати IP 20 Грудня 2017 19:56
імпотентна поліція нічого не зробила! тварюки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus