USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Журналістам показали не ту камеру, в якій помер в'язень луцького СІЗО

16 Січня 2018 13:48
Є висновки судмедекспертизи щодо смерті Дмитра Листовничого у луцькому СІЗО. Згідно з версією прокурорів, 25-річний волинянин, якого на півроку посадили за крадіжку, помер від хворої печінки. А важкі пошкодження, нібито не мають жодного відношення до смерті. У зв'язку з цим ніхто і не розслідує, де у в'язня з'явилися травми. Тим часом, з'явилися нові деталі, - йдеться у сюжет ТРК "Аверс".

До слова, раніше працівники Луцького слідчого ізолятора стверджували, що загиблий Дмитро Листовничий перебував на обліку в лікаря-нарколога та загинув внаслідок самостійно нанесених собі травм.

Вже тиждень як судмедекспертиза зробила висновки щодо смерті в'язня луцького СІЗО Дмитра Листовничого. Вдруге судмедексперти підтвердили свою попередню версію - природна смерть, а травми молодий чоловік наніс собі сам.

Прокурор Волинської прокуратури Ігор Радзивилюк каже, травми на тілі чоловіка - це наслідок психічно-полінкових розладів.

"Волинська прокуратура живе за окремим законодавством, яке навіть дозволяє не видавати матері висновки судмедекспертизи на руки, хоча мати є безпосереднім заявником та потерпілою. На прохання брата загиблого показати матері висновки прокурор відповідає - таємниця досудового слідства. Важливо, що всі матеріали справи зобов'язані в рамках чинного законодавства показати стороні заявника на перше ж прохання. Інакше, як вести справу", - йдеться у сюжеті телеканалу.

Тим часом, здивування викликає позиція державного захисника Микола Колєсова. Каже, з усіма матеріалами справи не знайомий, висновки судмедексперту не бачив і не буде їх оскаржувати, бо в цих лікарів, мовляв, 20 років досвіду за плечима. І відверто каже, що доводити вбивство у суді він теж не збирається - така стратегія у адвоката, якого надала держава.

Захисник відмовляється навіть допомогти своїм підзахисним написати клопотання, щоб їм на руки видали висновки.

Окрім того, як виявилося, журналістам показали не ту камеру, в якій помер Листовничий. Зі слів родичів загиблого, їм показали дві фотографії, які були зроблені одразу після вбивства. Щоправда на цих фото, у чоловіка не було жодного синця і лежав померлий у просторій камері. Проте начальник луцького СІЗО Сергій Киреєв показав журналістам одиничний бокс розміром 1,5 на 1 метр.

"На фото не було жодного синця. І видно, що то зовсім не та камера, яку показали вам (журналістам, - ред.)" , - каже брат загиблого.

Тим часом, про дірку в голові померлого кажуть - таким чином під час судмедекспертизи відкривали череп.

Зі слів брата загиблого, коли тіло з такими пошкодженнями привезли у Володимир-Волинський, він пішов у прокуратуру з вимогою провести судмедекспертизу. Проте там йому відповіли - потрібно писали лист і лише за кілька днів сподіватися на відповідь.

Щоправда висновки так і не надали. Зі слів прокурора, основні претензії за смерть в'язня до лікарів - і то не тих, які працюють у СІЗО, а до медиків володимир-волинської лікарні, які недогледіли, що за станом здоров'я чоловік не міг відбувати покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Яяяя Показати IP 16 Січня 2018 17:33
Такими великий герой був.що уже набридло одне теж.а брат теж був в СИЗО!!!!
Nf Показати IP 17 Січня 2018 11:55
СІЗО - не курорт і розкішні апартаменти з чотириразовим харчуванням за податки громадян з їх злидеенних зарплат забезпечувати крадіям, хуліганам, аферистам, вбивцям і іншому зброду ніхто не зобов"язаний. Не вчиняйте злочинів і правопорушень, то в 95 відсотках туди не потрапите.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus