USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Журналісти вільно придбали техніку, за яку хочуть кинути за грати Тиводара

18 Серпня 2017 22:12
Без складних і таємних схем у понеділок журналісти телеканалу «Аверс» у відкритому доступі купили міні-камеру і показали низку сайтів, де можна придбати «шпигунську» техніку, розповіли куди можна заховати камеру задля прихованої зйомки, пише Під прицілом.

Цікаво, що покупка прихованих засобів знімання за два дні після того, як показали сюжет, жодним чином не зацікавила ні правоохоронців, ні СБУ, адже навіть недоведена інформація про наявність такої техніки у Луцьку може стати одним з приводів до затримання спецслужбами, обшуків та кримінальних обвинувачень.

Однак схоже на Волині підозрюваних визначають вибірково і пильне око закону не помітило, що журналісти привселюдно придбали техніку, за яку так хочуть посадити за грати керівника громадського формування «Варта порядку» Олександра Тиводара.

Більше того журналісти разом із камерою пішли в управління СБУ, повідомивши, що планують нею вести зйомку.

В СБУ кажуть, щоб визначити, чи це спеціальний технічний засіб камеру журналістів треба везти до столиці. Однак правоохоронні органи навіть не обмовилися чи вилучені камери у представників «Варти порядку» возили на експертизу. Тоді журналісти «Аверсу» розповіли про намір вести приховану зйомку, але й це для СБУ не привід обшуковувати робоче приміщення чи оселю.

«То міні-камери, які буцімто вилучили у представників громадського формування «Варта порядку», вже законні? Коли просять надати спеціаліста із СБУ, щоб визначив чи ця камера законна, виявляється що на Волині таких немає. Отож виходить, що таку камеру може мати будь-хто. То чому це стало приводом звинувачення керівника «Варти порядку» Олександра Тиводара? Більше того поняття «спеціальний технічний засіб» в законодавстві взагалі не існує», - зазначають журналісти.

Журналісти телеканалу «Аверс» на прикладі показали як легко у Луцьку почати стеження за ким завгодно, жоден з правоохоронних органів перешкоджати не буде, принаймні поки правоохоронці мають обраних осіб обвинувачення.

Нагадаємо, затримання Олександра Тиводара відбулося 8 серпня на підставі фальшивого кримінального провадження, що відкрили працівники Служби безпеки України в Закарпатській області. 9 серпня Олександра Тиводара з гіпертонічний кризом із слідчого ізолятора доправили в лікарню. До зали суду Тиводара несли на ношах під оплески його побратимів-афганців, які вважають його затримання політичною розправою. У Луцький міськрайонний суд його привезли просто з лікарні. У суді, який відбувся 10 серпня, прокурор просив для Олександра Тиводара про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом 60 днів, натомість суддя вирішив відмовити у клопотанні прокурора. Як запобіжний захід суд визначив не утримання під вартою, а особисте зобов'язання. Тиводара звільнили з-під варти у залі суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
777 Показати IP 18 Серпня 2017 22:31
Одне діло придбати, а інше використовувати... Збираючи компромати різного роду. Чомусь до поліції зібраний матеріал не носив...
лучанин Показати IP 19 Серпня 2017 09:09
коли дивився аверс як журналіска купувала камеру згадав як 20 років тому назад такі камери продавались на ринку.Точно таку придбав для себе і поставив перед дверима квартири Мусив підключати живлення 6 вольт і виводити відеосигнал на телевізор.Не рахую,що такі камери зараз використовують шпигуни.Це дуже примітивна штучка.А от камери вмонтовані в козирьок бейса ,або в окуляри мабуть являються шпигунськими.І вартують вони не 200 гривень а в десятки разів більше.Мабуть і спец служби повинні контролювати тих осіб ,які намагаються використати ці пристрої для збору інформації для нанесення шкоди державі.А держава це ми з вами.А не наші керовніки.Ми являемось платниками податків і відповідні органи повинні бути на стражі миру і спокою наших людей.А Тиводара я знаю ще з молодості бо навчались разом в одному з училищ Луцька.ще в той час він був взірцем для своїх ровесників.
777 до лучанин Показати IP 19 Серпня 2017 11:12
20 років тому в 1997 році ти міг бачити "відіка" і биушного телевізора RFT бо внього був палсікам так що не труси. А таку техніку міг бачити в кіно про агента 007 по "відіку" :0 :)...
Коза до 777 Показати IP 19 Серпня 2017 13:54
Я вас розчарую, але часи кіно пройшли. З 2000 - го року камери в окулярах реальність. І до 2017 року вони стали дуже доступними. Питання в тому для чого людина використовує зібрану інформацію. Шантаж він і в Африці шантаж. А якщо для власної безпеки, то це інша справа. Зайдіть в будь-який офіс - майже всюди є вебки на комп"ютерах. Включай і пиши до нехочу.
777 до Коза Показати IP 19 Серпня 2017 15:51
До чого тут 2017, якщо обговорюємо лучанина за 1997 рік.
Kovalchuk Viktor Показати IP 19 Серпня 2017 09:33
ну в нас і наркотики купити можна, і якщо журналісти пошукали б то б змогли б теж знайти де придбати... Але це не значить що за зберігання наркотиків нікого не можна судити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus