USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

До Луцька пропонують приєднати низку сільрад Луцького району

13 Вересня 2018 12:56
Низку змін пропонують внести до перспективного пану об’єднання громад: до обласного центру пропонують приєднати низку сільських рад, аби на мапі області не лишалося «білих плям».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 13 вересня.

Депутати розглянули проект змін до Перспективного плану формування територій громад Волинської області.

Як повідомив заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, пропонують включити Дернівську та Звірівську сільради Ківерцівського району до складу Липинської ОТГ.

Перша пропозиція робочої групи передбачала включення до складу Боратинської ОТГ Лаврівської, Баківцівської та Радомишльської сільських рад. Зараз пропозицію знімають, оскільки Лаврівська сільрада планує об’єднуватися з Гіркополонківською ОТГ. До Підгайцівської ОТГ пропонують включити Піддубцівську та Романівську сільради. До Торчинської селищної ОТГ пропонують включити Скірченську сільраду Горохівського району.

Також є ініціатива створення Гіркополонківської ОТГ у складі Гіркополонківської, Коршівської та Ратнівської сільрад. Альтернативна пропозиція – включити до Гіркополонківської ОТГ Ратнівську, Лаврівську, Баківцівську, Коршівську та Радомишльську сільради. Інша пропозиція – включити до складу Луцької ОТГ Гіркополонківську, Баківцівську, Радомишльску, Коршівську та Чаруківську сільради.
Гіркополонківська сільська голова Ніна Симонович зазначила, що процес об’єднання у громаді вже розпочатий, отримали позитивний висновок від ОДА і просили внести зміни у перспективний план, включивши до складу Гіркополонківської ОТГ Коршівську та Лаврівську сільради. Коршівська громада дала відмову, а пропозицією робочої групи було від’єднання Лаврівської сільради, аби та приєдналася до Боратинської ОТГ.

Зі слів сільської голови, ОТГ у складі Гіркополонківської, Лаврівської та Ратнівської сільрад матиме населення у 7,3 тисячі жителів та буде економічно спроможною.
Своєю чергою, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад зауважив, що пропонують внести зміни до перспективного плану і окрім Прилуцької сільради Ківерцівського району включити до складу Луцької ОТГ Гіркополонківську, Коршівську, Лаврівську, Чаруківську, Баківцівську та Радомишльську сільради. У такому разі вилучення реверсної дотації з бюджету Луцька буде мінімальним.

Він зауважив, що різні політичні сили постійно заважають об’єднанню громад та наголосив, що навколишні села прямо і опосередковано користуються благами міста, школами, лікарнями, робочими місцями тощо. Однак небажання зрозуміти це і бажання залишатися царьками в своїх сільрадах гальмує процес децентралізації. Він закликав членів комісії враховувати економічну спроможність громад та зрозуміти, що в інтересах усіх, аби на мапі області лишалося якомога менше «білих плям». Так, наразі «відірваними» лишаються Баківцівська і Радомишльська сільські ради.
Голова комісії Анатолій Вітів визнав, що навколишні села використовують інфраструктуру Луцька, і за це платять жителі міста. Луцьк, таким чином, є надбанням усіх сіл навколо і тому позицією депутата є пошук компромісу. Він закликав сторони сідати за стіл і вести переговори, адже якщо Луцьк не розшириться, він стане провінційним містечком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ігор луцький Показати IP 13 Вересня 2018 13:37
В Луцьку вже усі питання вирішені.Будем тепер спонсорувати села.
Любарт до ігор луцький Показати IP 2 Жовтня 2018 20:05
Тонкий сарказм
мешканець Показати IP 13 Вересня 2018 13:52
а вони хочуть приєднуватися???
читач Показати IP 13 Вересня 2018 15:13
"навколишні села прямо і опосередковано користуються благами міста, школами, лікарнями, робочими місцями тощо" За чий-чий рахунок? на школу - гроші, добрий день, доктор - 200 грн, а куди платиться ПДФО? Розуміємо, земля всім потрібна. Мільйонерам- житлові комплекси та мультимільйон. Місту- інфрастуктурна ж...І ці люди говорять від імені громади міста...Мабуть треба шукати інші аргументи та показати якийсь план розвитку та нових робочих місць
Дубно Показати IP 13 Вересня 2018 16:14
Що ж раз деякі села не хочуть обєднуватися то треба забрати в них анклави на зразок кромберга і модерн експо,які і так в межах міста. Ще епіцентр.. і хай собі живуть. А то звикли за чужий рахунок . Якби підгайці були за 30 км від міста їх земля нікому була непотрібна. І сільський голова не намутив би багато корупційних оборудок з землею.
Олексій Показати IP 11 Січня 2020 15:32
Чому не приєднують до Луцька Великий Омеляник??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus