USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Значна частина очисних споруд Любомльщини - в неналежному стані

1 Жовтня 2008 08:45
Перший заступник голови Любомльської РДА Володимир Склянчук провів нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації. Про санітарно-технічний стан та експлуатацію очисних споруд в районі розповіла заступник головного санітарного лікаря Леся Ткачук, – 1 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією сайту Любомльської РДА, Леся Ткачук зазначила, що на сьогодні для очистки господарсько-побутових стічних вод у районі функціонує 24 очисних споруди. За результатами перевірок, значна їх частина утримується в недостатньому санітарно-технічному стані, що впливає на ефективність очистки каналізаційних стоків.
Йдеться насамперед про споруди малої каналізації. Через припинення роботи Головненського овочесушильного заводу повністю вийшли з ладу місцеві поля фільтрації.
Не краще виглядають аналогічні поля Любомльського хлібозаводу, де за 35 років експлуатації жодні ремонті роботи, за винятком заміни напірного коллектору, не проводилися. Належною має бути очистка стічних вод, що надходять від каналізаційних об’єктів автопорту «Ягодин».
Тут, зокрема, відсутні гратки для затримання крупних завислих речовин. При будівництві об’єктів, кількість стоків яких не перевищує 25 кубічних метрів, питання роботи каналізації вирішується шляхом облаштування місцевих очисних споруд.
Наприклад, на такі споруди відводяться стічні води Головненської школи-інтернату, шкіл у селах Вишнів, Гуща, Забужжя, Зачернеччя, Згорани, Куснище та інших.
При виявленні недоліків районна санепідемстанція насилає приписи щодо їх усунення на адресу керівників підприємств, установ та організацій, у віданні яких знаходяться очисні споруди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus