USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

ЗСУ відступатимуть, якщо США не нададуть необхідну військову допомогу, – Зеленський

30 Березня 2024 13:21
Президент України Володимир Зеленський попередив, що українським силам, які перебувають у важкому становищі, можливо, доведеться відступити, щоб убезпечити свої лінії фронту і зберегти боєприпаси. Це станеться в тому разі, якщо США не нададуть необхідну військову допомогу Україні.

Як передає УНІАН, в інтерв’ю газеті The Washington Post він зазначив, що затримка Конгресом зі схваленням пакета військової допомоги в розмірі 60 мільярдів доларів дорого обійшлася Україні. Військові не змогли спланувати майбутні операції, а законодавці сварилися майже шість місяців.

«Якщо немає підтримки США, це означає, що в нас немає ні ППО, ні ракет «Патріот», ні перешкод для радіоелектронної боротьби, ні 155-міліметрових артилерійських пострілів. Це означає, що ми будемо відступати крок за кроком», – сказав він.

Читати ще: Європі доведеться подвоїти військову допомогу Україні, щоб повністю замінити США

Щоб описати військову ситуацію, Зеленський узяв аркуш паперу і намалював просту схему зони бойових дій.

«Якщо вам потрібно 8000 пострілів на день для захисту лінії фронту, а у вас, наприклад, тільки 2000, вам доведеться робити менше, – пояснив він. – Як? Звичайно, щоб повернутися. Зробіть лінію фронту коротшою. Якщо він зламається, росіяни зможуть вирушити у великі міста».

Зеленський сказав, що ЗСУ намагаються знайти якийсь спосіб не відступати. Після захоплення Росією Авдіївки в лютому, за його словами, «ми стабілізували ситуацію завдяки розумним крокам наших військових». За його словами, якщо фронт залишиться стабільним, Україна зможе озброїти і навчити нові бригади в тилу для проведення нового контрнаступу пізніше цього року.

«Якщо ви не зробите кроки вперед для підготовки нового контрнаступу, Росія їх зробить. Ось чого ми навчилися в цій війні: якщо ви цього не зробите, це зробить Росія», – додав він.

Читати ще: Україна може підвищити податки, якщо не отримає допомогу від США, – Bloomberg

Раніше Володимир Зеленський в інтерв’ю CBS News заявив, що наступ росіян очікують приблизно в кінці травня або в червні. Водночас журналісти британського видання The Economist прогнозують, що новий великий наступ Росії, який, ймовірно, розпочнеться влітку цього року, стримати буде значно важче, ніж на початку повномасштабного вторгнення.

Одним із можливих напрямків нового наступу Росії є Харківська область. Очільник ОВА Олег Синєгубов каже, що наразі на півночі Харківщини не зафіксовано значної концентрації російських військ для того, щоб можна було відкрити «другий фронт».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
р Показати IP 30 Березня 2024 13:57
Хреново
Траволта до р Показати IP 30 Березня 2024 15:06
Нарешті «збройна агресія» закінчиться
погляд з за бугу Показати IP 30 Березня 2024 15:39
а що думав велічайший правитель халява буде вічною. Україна вичерпала резерви Заходу, треба і про свій захист подумати, з огляду на те що характер дій змінився не на користь України, на затяжну СВО ніхто не розраховував, прорахувались так звані "експерти". Два роки керовніки просрали, а треба було запустити власне виробництво, де що клепають тепер - запізно і мало. Захід не дойна крова, корову треба кормити щоб щось давала, місія з протянутою рукою закінчується, купувати є де - фінаси відсутні! 9 травня 2022 року відбулася історична подія – президент США Джо Байден підписав ленд-ліз для України, який мав вступити вдію з жовтня місяця. Але це не безкоштовна допомога, колись треба платити. Був вибраний ненадійний варіант безкоштовної, не вічної допомоги. Результат -Україна залишилась у не гарній ситуації. Маленька держава північна Корея може надати те що ЄС, а це багато країн, не в змозі - коштів не можуть назбирати на 1500 000 снарядів. Дивно?
zerop Показати IP 30 Березня 2024 17:21
Нам нiхто нiчого не дасть
Анонім Показати IP 30 Березня 2024 20:40
А тому, що, тварини кінчені, потрібно було самим щось робити два роки, а не тільки красти, на темах сидіти.. хоча ви звалите до своїх сімей і мільйонів які заробили на тупому українському народу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus