USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Звільнення Цемаха не завадить справі MH17, – розслідувач «Bellingcat»

6 Вересня 2019 19:19
Розслідувач «Bellingcat» Христо Ґрозев припускає, що український суд звільнив бойовика Володимира Цемаха у рамках підготовки до обміну, бо у справі MH17 вистачає доказів.

«Це (звільнення) було несподівано до вчорашнього вечора, коли дізналися, що його справа буде розглядатися в суді. Тоді з’явилися версії, що, швидше за все, це підготовка до обміну 33 або 34 військовополонених з обох сторін (лише частину людей зі списку вважають військовополоненими, інших політв’язнями – ред.).

Ще тиждень тому ми знали, що з Москви надійшов ультиматум: якщо не буде внесений в списки пан Цемах, то ніхто із 33 засуджених (в Росії) не буде звільнений».

На думку Ґрозева, Україна і міжнародна слідча група в Нідерландах могли погодитися відпустити Цемаха через те, що у офіційного розслідування достатньо доказів причетності Росії до збиття «Боїнга».

«З точки зору доказової бази, нічого особливо не зміниться. Міжнародна слідча група накопичила настільки багато об’єктивних доказів, які доводять причетність Росії, що для суду це нічого не змінить.

Те, що всі втрачають, – більш висока легітимність, оптична об’єктивність судового процесу. (Зараз на суді) немає жодного обвинуваченого, щоб його захищав адвокат, який би наводив аргументи на користь альтернативних версій.

Тому, на жаль, Росія і Кремль завжди будуть говорити, що це була одностороння судова процедура. Але сам процес буде мати достатньо легітимних доказів, щоб суддя виніс об’єктивний вирок».

Ґрозев також упевнений, що Україні необхідно поділитися з міжнародним слідством у справі «Боїнга» деталями переговорів з обміну.

На його думку, ультиматум Росії з видачі саме Цемаха буде «вагомим доказом» причетності його до збиття літака.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іванка Показати IP 6 Вересня 2019 20:43
Тепер у нас всі висновки російські експерти роблять і лише до них прислухатись? Нідерланди якраз занепокоєні тим, що відпустили свідка. Україна іде проти самої себе...якось дивно та зрадливо це виглядає
анон до Іванка Показати IP 7 Вересня 2019 09:10
іде заради повернення хлопців. думаю їхнім рідним головне щоб повернулися їхні чоловіки додому. а вам особисто не це було б головне на їхньому місці не дай Боже? а Європа не дуже про Україну думає.
Кенгуру Показати IP 6 Вересня 2019 22:48
А що сказав діспечер?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus