USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Звільнений заступник голови райради Ковельщини тягне до суду екс-начальника

19 Серпня 2008 12:57

Голова Ковельської районної ради Микола Гайдучик підписав розпорядження про звільнення свого заступника Юрія Поліщука. Останній із цим не згідний, тому 27 серпня відбудеться перше рішення у цій справі, – повідомляють 19 серпня «Волинські Новини».
 
4 липня цього року голова Ковельської районної ради Микола Гайдучик підписав розпорядження про звільнення свого заступника Юрія Поліщука, який був «п’ятим номером» у виборчому списку БЮТ, у зв’язку з достроковим припиненням його повноважень як депутата районної ради. У розпорядженні вказується, що підставою для звільнення є рішення Ради Блоку Юлії Тимошенко від 30 червня 2008 року № 42-04-0551 та повідомлення районної виборчої комісії від 3 липня цього року.
 
«Вважаю, що розпорядження голови Ковельської районної ради є незаконним і не може бути підставою для мого звільнення, – говорить Юрій Поліщук. – Микола Гайдучик порушив статтю 19 Конституції України, оскільки посадова особа зобов’язана діяти лише на підставі та в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Відповідно до статей 55, 56 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», звільнення заступника голови районної ради не належить до повноважень голови районної ради. Заступник голови ради може бути достроково звільнений з посади за рішенням ради, яке приймається шляхом таємного голосування».
 
Як повідомляє «Ковельська правда», Юрій Поліщук стверджує, що голова районної ради Микола Гайдучик не мав законних підстав видавати розпорядження, оскільки жодних офіційних документів від Ради Блоку Юлії Тимошенко до моменту підписання розпорядження у виконавчий апарат Ковельської районної ради не надходило. А повідомлення районної виборчої комісії від 3 липня 2008 року не може бути підставою для видачі розпорядження про звільнення заступника голови райради, оскільки до повноважень виборчої комісії обрання чи звільнення заступника голови ради не відноситься. Крім того, з 1 по 4 липня цього року районна виборча комісія жодного разу не зібралася на своє засідання і тому не могла скеровувати до районної ради жодного рішення чи повідомлення.
 
Юрій Поліщук подав до суду на Миколу Гайдучика. У своїй позовній заяві він просить Ковельський міськрайонний суд визнати дії голови районної ради по його звільненню неправомірними, скасувати розпорядження Миколи Гайдучика від 4 липня 2008 року та поновити його на посаді заступника голови Ковельської районної ради.
 
Попереднє слухання цієї адміністративної справи призначено на 11:00 27 серпня. Головує суддя Микола Миронюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Серпня 2008 16:16
Юру за рішенням суду поновлять - впевнений. А на наступний день на засіданні ради звільнять... Потрібно було просити не лише поновлення, а й позбавлення права голови вчиняти будь які дії щодо звільнення, тоді б голова не зміг підписати рішення ради, і воно б ніколи не вступило в дію...)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus