USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський муздрамтеатр повертається до глядачів з новими виставами

8 Вересня 2020 07:20
Волинський обласний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка готується до глядачів. Уже 18 вересня тут відбудеться вистава на камерній сцені, а 26 вересня – на головній. Востаннє актори виходили до глядача у середині березня, а далі карантин змусив зробити шестимісячну перерву. Скучили за глядачем надзвичайно, зізнається директор театру Анатолій Глива.

Отож, якщо у місті не введуть посилення карантину, 18-19 вересня очікується прем’єра драми "Фрекен Жулі", режисером-постановником якої стала заслужена артистка України Світлана Органіста. Спектакль шведського драматурга Августа Юхана Стрінберга покажуть на камерній сцені. Вистава триватиме 1 годину 45 хвилин та йтиме без антракту, пише Конкурент.

«Ми нині маємо дев’ять вистав на камерній сцені, і ця вистава стане доповненням до репертуару. Сподіваємося, приємним для глядача», – розповідає Анатолій Глива.

А вже 26-27 вересня дивуватиме глядачів і головна сцена. Відвідувачі зможуть посміятися і знову ж в основі спектаклю лежатиме любовна лінія. Комедію на дві дії «Коханий нелюб» Ярослава Стельмаха презентує режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України Михайло Ілляшенко. Вона триватиме дві години і 30 хвилин. Традиційно вистави у театрі починаються о 18:00, а придбати квитки можна вже у касах.

Обидві прем’єри працівники театру змогли підготувати під час вимушених канікул.

«Часу було достатньо. Сподіваємося, що прем’єри відбудуться у визначені терміни. Хоч би не ввели «червону зону», сподіваємося на це. Адже у інших випадках ми маємо інструкцію як працювати», – ділиться керівник театру.

У зв’язку з карантинними обмеженнями глядачів розсадять по одинці, залишаючи порожніми місця зі сторони, попереду та позаду. На вході вимірюватимуть температуру та попереджають глядачів про дотримання маскового режиму.
Театр також проводить репетиції і тих вистав, які вже є у репертуарі. Їх показуватиму у сезоні 2020-2021 років. Зокрема, на головній сцені це «Шельменко-Денщик», «Енеїда», «Дитина в дарунок», «Циганка Аза», «Химерна Мессаліна», «Неймовірні пригоди в готелі класу Lux». Також о 12:00 щонеділі будуть вистави «Коза-дереза», «Пітер Пен», «Лис Микита», «Чарівна лампа Алладіна» і «Піколетто». Камерна сцена радуватиме спектаклями «Не шукайте щастя, бо я його украв», «Обережно жінки», «Ведмідь. Пропозиція», «Замовляю любов», «Повернення в Соренто».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus