USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чому Фонд «Тільки разом» і луцька влада «розійшлися»

15 Липня 2016 13:53
2 роки Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» працює автономно, без співпраці з Луцькою міською радою. Чому бачення «розійшлися» пояснив сам засновник Фонду Ігор Палиця під час прес-конференції, присвяченій 5-річчю діяльності Фонду.

Він зауважив: політики і чиновники часто дуже насторожено сприймають Фонд, оскільки фінансування всіх проектів, які реалізуються, жорстко контролюється, аби жодна копійка не осіла в чиїйсь приватній кишені. І стосується це не лише тих проектів, які Фонд втілює самотужки, а й тих, в яких організація є лише одним з учасників.

Власне, з міською владою розійшлися з того часу, як Ігор Палиця запропонував Луцькому міському голові Миколі Романюку розробити стратегію міста, - аби воно не спотворювалося. Бачення, каже, не збіглося.

«Фонд - це не тільки витрата грошей і допомога, це - розуміння, бачення того як і що має бути. І ми ще 2 роки тому мали дискусії з мером Луцька, в яких я пропонував: «Микола Ярославович, має бути стратегія розвитку міста. Фонд допоможе, бізнесмени допоможуть, міська казна теж». Повинна бути стратегія, мають діяти художньо-архітектурні комітети, де працюватимуть спеціалісти, які її розроблятимуть, а не мер чи депутати, чи хтось інший.

Фахівці мали б казати, яка має бути забудова, які фасади, де можна будувати багатоповерхівки, а де – ні, де може бути ринок, а де – ні. Ця стратегія повинна бути затверджена, і жоден депутат з жодної каденції не повинен втручатися. Це краса міста, це - майбутнє. Ми не зійшлися в цих питаннях і відтоді 2 роки працюємо автономно», - розповів він.

Що ж до заяв, що Фонд існує для того, аби здобути політичні дивіденди для себе чи когось з соратників, або ж для лобіювання власного бізнесу, то Ігор Палиця їх заперечив. Він пояснив: якщо хтось від Фонду йде в політику, то для того, аби просувати рішення та ідеї, які потрібні волинянам тут, на місцях. Щоб отримані мандати були направлені на те, щоб максимально використати всі можливості на користь громади. А бізнесових інтересів, переконує, у Волинській області він не має, хіба що бізнесом розпочав би займатися тут, щоб стати інвестором, а не для того, щоб отримати прибутки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
луцьк Показати IP 15 Липня 2016 14:03
вибори мера показали що лучани -мають свою думку і кандидат має бути достойним ,
123333 Показати IP 15 Липня 2016 14:08
Бо Романюк у всьому бачить одні откати. Ремонти дворів, дороги і т.д.
ЖАННА Показати IP 15 Липня 2016 14:44
То що --не треба робити ремонтів доріг , площ, прибудинкових територій ? ЩО ВИ ВЕРЗЕТЕ ? Досі місто було загиджене . Щось суттєве робиться вже останні два роки .
Олег до ЖАННА Показати IP 15 Липня 2016 16:31
Та тому і робиться що УКРОП маючи більшість в міськраді ганяє мера і контролює.... Тепер не так просто витягти з бюджету копійчину в приватну кишеню..... Крадуть але не в таких маштабах.
Анонім до ЖАННА Показати IP 16 Липня 2016 00:04
А скільки робочих місць ліквідовано- УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!
Наталка Показати IP 15 Липня 2016 14:46
Якби Ігор Палиця "поставив" раніше на Ірину Костанкевич, то Романюк сидів би зараз десь далеко...
до наталки Показати IP 15 Липня 2016 16:45
ой - нефакт ,просто людям не можна виставити кандидата і перегнути через коліно - на і голосуй .ще ж не всі продаються ,і це добре
олегу Показати IP 15 Липня 2016 16:46
а маючи більшість чого не видно справ ,тільки свої інтереси мають певно,
батьки садочка Показати IP 16 Липня 2016 18:50
якщо Палиця такий крутий , то хай поробить асфальт в садочку, щоб дыти нге падали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus