USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Чи реально відновити заняття зі зброєю у луцьких школах

29 Вересня 2015 16:56
Повернути малокаліберну зброю у загальноосвітні навчальні заклади Луцька можна вже цьогоріч, - запевняють у міськраді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму 29 вересня.

Членам комісії презентували відповідне звернення до Міністра оборони України, генерал-полковника Степана Полторака, Голови Товариства сприяння обороні України Віктора Тімченкова, Голови Волинської обласної організації Товариства сприяння обороні України Володимира Запорожченка, керівника Волинського обласного військового комісаріату Романа Кулика.

Голова комісії Павло Данильчук розповів, що говорив з заступником міського військового комісара та керівниками навчальних закладів міста про необхідність звернення, яке прискорить передачу зброї навчальним закладам. Малокаліберну зброю забирали зі шкіл міста починаючи з 1990-их років, останні одиниці зброї забрали під час початку революційних подій зі школи №22. Частина зброї зберігається зараз у військовій частині у Володимирі-Волинському, частина – в УМВС України у Волинській області. Текст звернення погодили із військкоматом та міським управлінням освіти.

Наразі облаштовують тир та приміщення для зберігання зброї у школі №22, для чого потрібно буде додатково виділити 290 тисяч гривень з міського бюджету. Також за ці кошти планують обладнати систему сигналізації для чотирьох шкіл міста вже цього року, що дозволить розпочати повернення зброї у школи. У разі позитивного вирішення питання, зброю передадуть на базу школи №22, звідки спільно з військкоматом її розподілятимуть для інших навчальних закладів для стрільбищ на спеціально обладнаному полігоні.

Члени комісії підтримали текст звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 29 Вересня 2015 17:12
Совок. Воєнка нічоого не добавляє,це є частиною зомбування дітей у тоталітарній державі. Краще би уроки історії та укрмови добавили.
Анонім Показати IP 29 Вересня 2015 20:12
"Краще би уроки історії та укрмови добавили." -Історії, в який дітей учать тому. що динозаври - це нащадки українців? Те ж саме і нащод укрмови - Коли ти востаннє зустрічас в СМІ слово "гвинтокрил" замість англійського "геліокоптер"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus