USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи вкрали гроші волиняни, будуючи доти, спитають у прокуратури

22 Листопада 2016 20:53
Досі так і не відомо, чи була помилкою Нацполіції заява про розкрадання бюджетних коштів під час будівництва оборонних споруд на сході України. Тож прокуратуру просять поінформувати про цю справу.

Про це стало відомо під час брифінгу представників Консультативної ради при прокуратурі Волинської області, 21 листопада.

Нагадаємо, військова прокуратура почала розслідувати привласнення 7 мільйонів гривень при будівництві фортифікаційних споруд в Донецькій області. Згідно з повідомленням, до розкрадання причетні посадові особи Волинської ОДА, які підписали «фіктивні» кошториси.

Проте всі учасники тих робіт переконують, що у Волноваському та Тельманівському районах вони не працювали, а зводили об’єкти в секторі «М» - на Маріупольському напрямку. Підрядники, які будували фортифікаційні споруди на сході України, переконують, що заява Нацполіції - помилка. А всі причетні посадовці запевняють, що роботи проводилися згідно з усіма документами і говорити про крадіжки бюджетних коштів немає підстав.

Як пояснив голова Консультативної ради при прокуратурі Волинської області Григорій Остров, минуло вже чимало часу після того, як справа набула розголосу, але ані результатів розслідування, ані спростування інформації так ніхто й не оприлюднив. Натомість, переконує він, джерела в правоохоронних органах східних областей запевняють, що зловживання таки були. Отож консультативна рада звернулася до прокуратури області поінформувати про цю справу.

До слова, минулого місяця стало відомо, що гроші за будівництво оборонних споруд досі не повернули підрядникам. Зокрема, у 2015 році Волинська ОДА найняла фірму «Житлобуд-2» підрядником у будівництві оборонних споруд на Донеччині. Ті, щоб своїх працівників у далечінь не відправляти - знайшли ще одну контору, яка погодилася зводити дерев'яну огорожу на місці.

Другий за рахунком підрядник не встигав з роботами, тому найняв третього субпідрядника з Донеччини. Нині останні судяться з луцькою фірмою за невиплату боргів річної давності. Виконавці робіт подали позов до господарського суду, але після річної неустойки вимагають, щоб їм додатково виплатили ще й пеню та штраф - разом близько одного мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus