USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Для батальйону «Миротворець» на схід поїхало два авто з Волині

16 Березня 2016 15:18
Два автомобілі, ліки, продукти харчування та книги везуть із Волині на схід волонтери із центру «Серце патріота».

Відправка відбулась сьогодні, 16 березня, з ініціативи голови обласної ради, члена президії політради УКРОПу Ігоря Палиці та представників обласної ради.

Головна мета поїздки – передача трьох автомобілів комунальних підприємств на потреби полку патрульної служби поліції особливого призначення «Миротворець».
Так, члени постійної комісії облради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області погодили передачу автомобіля ГАЗ-53 та вантажно-пасажирського авто марки «Volkswagen Transporter T3», які перебували на балансі ДВТП «Волиньфармпостач», а також автомобіль «Hyundai». Автомобілі відремонтували та підготували до поїздки за сприяння голови обласної ради Ігоря Палиці.
Окрім автомобілів активісти підготували також медичні засоби.
Серед учасників поїздки - голова Волинського УКРОПу, голова фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» в обласній раді Вячеслав Рубльов, для якого поїздка у зону бойових дій відбувається вперше:

«За підтримки комунального підприємства «Волиньфармпостач» ми вирішили передати на схід необхідні препарати. Список склали самі бійці, тому передачі адресні – на кожній коробці вказана назва медикаментів та місце доставки. Основний масив передачі – це перев’язувальні матеріали, стійки для переливання крові та ліки від грипу. До слова, ці три автівки - не весь транспорт, що відправляється на схід. Деякі авто й досі ще у ремонті. Особливо важливою для бійців є карета швидкої допомоги, адже машин такого профілю, якими можна було б швидко транспортувати поранених і хворих, на передовій катастрофічно не вистачає», - зазначив обранець громади, який вирішив спробувати себе у ролі волонтера, взявши на себе обов’язки відповідальної особи за екіпаж від облради.
Утім, як зазначив В’ячеслав Рубльов, відправляти на схід порожні авто – недопустимий факт для волонтерів. Саме тому за сприяння ВЦ «Серце патріота» кожен із транспортних засобів сповна «начинили» такою необхідною для солдат провізією.
Як пояснив депутат Луцької міської ради, засновник волонтерського центру «Серце Патріота» Сергій Балицький цього разу гуманітарний кортеж прямує до

Сєвєродонецька:

«Веземо назад автівки, які відремонтували. Також відвідаємо хлопців із 54 ОМБр та 44-тої окремої артилерійської бригади оперативного командування «Північ». До того ж їдемо на першу позицію селища Луганського. Окрім продуктів харчування, веземо ліхтарики, тактичні рукавиці. Завантажили повний бус, хоча один мікроавтобус із вантажем під відповідальністю нашого волонтера Сергія Добродомова - уже на сході», - зазначив волонтер.
Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що аби у терміновому порядку забрати на ремонт із зони АТО пошкоджені автомобілі, волонтер Сергій Добродомов посеред ночі вирушив із лафетою. Екстрена відправка відбулася 14 березня, о 3 годині ночі.

Також, зі слів Сергія Балицького, серед вантажу - 5 адресних посилок, до кожної із яких волонтери додають власні подарунки та приємні «бонуси».
«До прикладу, в Попасну веземо пральну машинку, так, з власної ініціативи до неї додали ще й порошок», - каже волонтер.
Побажати волонтерам щасливої дороги, а також передати українським захисникам книги, прийшла лучанка Алла Фень із 10-річної донечкою Юлечкою.

Дівчинка розповіла, що серед книг, що поїдуть на передову, є багато класики.
«Передаємо книги Тараса Шевченка, Лесі Українки… Потрібно, щоб солдати якомога більше читали», - зауважила дівчинка.
«Класика - це те, що пройшло випробування роками. Дуже важливо, аби бійці мали змогу читати і розвиватися у вільні від бою хвилини», - додала її мама.

Як і завжди, активну участь у волонтерському життя взяла й директор кафе «Фарт» Алла Демчук, яка передала солдатам відра із замороженими варениками і котлетами.
«Ми їх огорнемо ковдрою, і вони не зіпсуються навіть по приїзду. Усі домашні страви бійці завжди зустрічають «на ура», - зазначив Сергій Балицький.
Водночас, пані Алла розповіла кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини цікаву історію із волонтерського життя:

«Під час минулої поїздки на прохання одного із бійців Правого Сектору із позивним Апостол передали бінокль. Й так трапилось, що через невеликий проміжок часу в цей же бінокль потрапила куля, застрягла у лінзі. Ми запропонували Апостолу змінити пошкоджену оптику за власний кошт, однак той рішуче відмовився. Він зауважив, що відтепер ця річ для нього як реліквія, адже врятувала його від неминучого поранення. Ось так і сталося, що «фартовий» бінокль від «Фарту» врятував солдату життя», - усміхається жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus