USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Головного лісівника Волині обиратимуть на всеукраїнському конкурсі

18 Серпня 2015 12:48
Перипетії навколо призначення очільника обласного управління лісомисливського господарства у Держлісагентстві називають заполітизованими. Олександра Кватирка, на якого тимчасово поклали обов’язки начальника ВОУЛМГ, залишили на посаді до рішення кадрового конкурсу. Сам же конкурс буде всеукраїнським, тож очолювати цю структуру можуть призначити вихідця з іншого регіону.

Зустріч з керівником Держлісагентсва сьогодні, 18 серпня, перетворилася на потік звинувачень з усіх боків. Приїзд столичного чиновника відкрив таку собі «скриньку Пандори».

На Волинь прибув очільник Держлісагентства Олександр Ковальчук.
На зустріч з посадовцем прибули як працівники управління лісової галузі, так і активісти.

Нагадаємо, на посаду тимчасового виконувача обов’язків начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства призначили Олександра Кватирка. Однак, 17 серпня Голова Державного агентства лісових ресурсів Олександр Ковальчук зустрівся у Києві з представниками громадськості Волині щодо питання призначення Кватирка. У зустрічі взяли участь представники відділу протидії корупції «Самооборони Волині» та інші громадські активісти.

Річ у тім, що Олександра Кватирка активісти називають «людиною Колісника». А у березні його затримали активісти у нетверезому стані і начебто є запис, де Олександр Кватирко пропонує гроші працівникам міліції.

Крім того, за інформацією, Олександр Кватирко є фігурантом декількох кримінальних проваджень, пов’язаних із незаконним використанням бюджетних коштів на попередніх посадах, наприклад, на посаді директора Цуманського ЛМГ.

Власне, присутні в залі поділилися на два табори: деякі працівники управління лісомисливського господарства висловлювали свою підтримку Олександру Кватирку, називаючи його «хорошим керівником, порядною людиною».

Власне, очільник Держлісагентства Олександр Ковальчук більше години слухав взаємні обвинувачення з трибуни. Виступали тут і колишні працівники Звірівського лісомисливського господарства, яке стало об’єктом прискіпливої уваги у зв’язку з низкою скандалів (браконьєрство, розтрати керівництва, розкрадання майна, судові справи щодо земельних ділянок). Ці люди виступали за кандидатуру Олександра Кватирка. І працівники лісомисливського господарства таким словам активно плескали.



Активісти ж просили провести відкритий конкурс з громадським обговоренням на посаду очільника ВОУЛМГ. А ще офіційно попросили провести незалежний аудит в лісомисливському господарстві Волині за останні три роки.

Зауважимо, в управлінні зібралася повен зал людей. Крім працівників управління, прибули й активісти, а знадвору і в холі чергували чоловіки у камуфляжній формі з написом «підрозділ БУГ», які відверталися під час фотографування.



Сам Олександр Кватирко виправдовуватися не став.



«Виправдовуватися, що я чистий, це з мого боку буде неправильно. Так були помилки. Я почув, що на мене наговорюють. Не розвалюйте галузь, вона й так розхитана. Багато що я робив не так. Я не рвався сильно на цю роботу, я прийшов виконувати обов’язки поки оберуть іншу людину», - пояснив він.

Очільник Держлісагентства Олександр Ковальчук розповів, що влітку цього року на Волині провели аудит діяльності ВОУЛМГ, як і по всіх областях.

«Згідно з результатами, виявили такі показники: дебіторська заборгованість по Волинському управлінні зараз вже більше 30 мільйонів (за станом на січень вона складала 26 мільйонів). Загальна сума збитків за результатами аудиту - близько 917 тисяч гривень», - повідомив він.

Зі слів очільника Держлісагентства, в зв’язку з цими результатами прийняті кадрові рішення і відповідальним призначені адмінпокарання.

Саме питання призначення керівника ВОУЛМГ Олександр Ковальук назвав заполітизованим напередодні виборів до місцевих рад. Разом з тим, він повідомив, що з 37 лісогосоподарств 7 - без керівників. Всіх керівників призначатимуть за результатами відкритого конкурсу.

«Є соціальна напруга навколо лісової галузі. Свого часу, це була корумпована галузь. Ми прийняли рішення, що кадрові призначення відбуватимуться не за партійною приналежністю, а на конкурсній основі. Є конкурсна комісія, має бути призначений заступник, який очолюватиме конкурсну комісію. І тоді підбиратимуть кандидатуру на посаду начальника ВОУЛМГ. До того часу, поки конкурсна комісія не визначить, вся робота в Держлісагентсві ведеться згідно з діючим законодавством. Ми не можемо керуватися емоціями і кидатися лозунгами. Тому до того, як конкурсна комісія визначиться з кандидатурою, тимчасово виконувачем обов’язків буде Олександр Кватирко, - повідомив очільник Держлісагентсва.

Крім того, він заявив, що конкурс на цю посаду, як і на посади керівників лісогосподарств буде всеукраїнським.

«Ми оголошуємо цей конкурс всеукраїнським і якщо очолюватиме лісомисливську галузь Волині працівник з Донецької чи Одеської області – я не заперечую», - зазначив Олександр Ковальчук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 47
1111 Показати IP 18 Серпня 2015 13:02
Встаньне з колін ветерани галузі і члени профспілки!!!!!!!
волиняка Показати IP 18 Серпня 2015 14:35
Що то за "активісти"? Зрозуміло що пройдохи хочуть захопити галузь в області і поставити свою людину, а різні "хлопаки" у камуфляжах як метод залякування! Подивіться - це ж скрізь так в Україні відбувається де хочуть "хлібне" місце або галузь прибрати до своїх рук! От така вона зараз "сучасна" Україна...
Ната до волиняка Показати IP 18 Серпня 2015 15:28
А "хліба" може вже для колісника хватить?Чи вже мільйони закінчуються і в нього і в синків.А жити шикарно то дуже хочеться. І в міністерство возити треба, щоб ромку і зеника кудись притулили. Хоча б кудись.А хлопці в камуфляжах-це достойно.
Ната Показати IP 18 Серпня 2015 14:41
Почитавши прізвища всіх ветеранів, я чогось не знайшла там Гетманчука Анатолія Івановича., Редька Сергія Андрійовича, Короля Ореста Євгеновича, Ребер Софії Павлівни, Ребера Сергія Тихоновича, Корнейка Миколи Андрійовича, Чалайдюка Анатолія Олександровича, Жабчука Віталія Федосійовича. Це всі ветерани лісової галузі. Та чомусь вони не підтримали цю "кандидатуру". А перша підтримка-Родюк "сірий карденал Колісника", Ляхович-перший фінансовий "кошильок" при коліснику.Гарно заробляли при коліснику, тепер змушені відпрацьовувати.Та більшість прізвищ ветеранів не знають і в очі не бачили цього Кватирка, а підписи поставили. За що? А чому ж сам колісник не підтримав свого "протеже".
23 до Ната Показати IP 18 Серпня 2015 16:35
Оооо.... Софія - це не аби який ветеран (усі знають) так як і Жабчук хіхіхіхііііі
Ната до 23 Показати IP 18 Серпня 2015 17:59
повірте, я не Софія мене звуть Наталка.Та Софію Павлівну знаю,порядна жінка. Жабчук з 1984 року працював в лісовому господарстві. Хіхіхі.Перш ніж хіхі поцікавтесь в людей, якщо самі 0 0 0.Я думаю ті люди, яких я назвала багато зробили для лісової галузі на Волині.
реаліст до Ната Показати IP 19 Серпня 2015 09:41
Так. Ви точно підмітили. Софія така порядна як і Жабчук)))
до нати до Ната Показати IP 19 Серпня 2015 07:52
Оооооо то ти мазурикова ******,"прес секретар"....знаєш про іхні заслуги,особливо чк софія павлівна вміє голяком на столі танцювати....так це були Кадри,вони з жабчуком одноі крові.
Ната до до нати Показати IP 19 Серпня 2015 10:37
Якщо я вмію співати і співаю перед людьми, то я не людина. Та Софія з волинського лісу парк не зробила.А колісник вирізав все що встиг.Та йому мало.Хоче руками кватирка зробити з волинського лісу пустелю.Мені здається, що вам так дуже хочеться.
наті до Ната Показати IP 19 Серпня 2015 13:07
пустелю з лісу зробив мазурик
Треба повертати Своб до наті Показати IP 18 Вересня 2015 12:51
Ти колісникова підлизниця шо ти говориш? позорище нації!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
лісник Показати IP 18 Серпня 2015 14:48
Шеремета,продав галузь з патрохами, вигнати, цю с***очь, де люстрація???, він,що при Коліснику не працював???
102 Показати IP 18 Серпня 2015 15:05
звільнити,всіх присутніх в залі керівників треба в першу чергу і прислати людину дійсно з іншої області,бо вони вже позажиралися, не було дисципліни в Мазурика.
Картуш Показати IP 18 Серпня 2015 15:06
Самопризначена громадська рада переплутала державну установу з колгоспом, де колгоспники вибирають собі голову. І то - в колгоспі вибирають КОЛГОСПНИКИ, а не всі бажаючі лінтюхи з навколишніх сіл. А рада - тому і рада, що має ДОРАДЧИЙ голос, тобто , іі думку можуть взяти до уваги, а можуть і ні. Але такі слабаки і боягузи, як вася і сірожа могли прикриватись тільки проплаченими активістами.
Ната Показати IP 18 Серпня 2015 15:23
Люди добрі, зрозумійте, що колісник стільки бабла завіз у Київ, що якби не ці "проплачені" активісти,як ви висловлюєтесь, то Ромка колісник сидів би "Кріслі" і був би цар колісник 2. То старого колісника хіба вперед ногами з кабінету, якби не правий сектор і прикладом по мозгах. Якщо люди не розуміють, то потрібно доступно пояснити.Тільки не словами, бо це не для колісника
Знаючий до Ната Показати IP 18 Серпня 2015 17:17
Хто такі ці активісти і звідки вони вилізли???? Яке вони мають законне і моральне право вирішувати кому на якій посаді працювати? І взагалі на яких вони посадах і робочих місцях числяться, що можуть собі дозволити в робочий час ходити гавкати по кабінетах і заважати людям працюват??? А тобі Ната напевно "прикладом по мозгах" дали, якщо не розумієш, що є закон і цивілізовані методи вирішування проблем.
Анонім до Знаючий Показати IP 18 Серпня 2015 18:03
А ви коліснику теж винні, що так його "протеже" підтримуєте?Авось пропхається, то візьме до себе. Закон для всіх.І для колісника також.
Прохожий Показати IP 18 Серпня 2015 15:55
Хм... цікаво Лідок та що Турянська перша підписала підтримку Кватирку, а чоловік її разом з активістами ті що на Київ їздили перешиптується в залі та підгавкує разом з ними під час виступу проплачених активістів..... І шо тепер на РОЗВОД?
23 до Прохожий Показати IP 18 Серпня 2015 22:00
Нєєєє... це вони тримають правий і лівий фронт..... якщо проканає з Кватирком муж уходить в тінь, лідок - звізда, а якщо так звані "активісти" - андрейко там в перші лави піде. (ну так як з колками було....коли мазурик зловив мужинька з лєвим лісом один раз, потім другий.....реалізують себе люди як можуть
555 Показати IP 18 Серпня 2015 16:00
А де ж лісники, лісничі, деревообробники, прості робітники лісової галузі, чому на фото тільки молодики з правого сектору, "лівого сектору", громадська рада, підрозділ буг - це мабуть усі ті хлопці, які працюють у лісгоспах (по договорах) і яких хочуть звільтити. То вони мабуть так відстоюють не галузь, а себе!!!!!!!!!!!!!!!
666 до 555 Показати IP 18 Серпня 2015 18:40
БУК це бурштин і лапа
старий пень Показати IP 18 Серпня 2015 16:47
В чому шум і гам? Члени профспілки управління -"за", ветерани галузі-"за", колективи лісгоспів-мовчать, то які можуть бути питання? Посада начальника управління це посада державного службовця,яка призначається особою уповноваженою державою( нач.агенції), а не кастинг на "Міс красоти", де потрібна думка громади. Процедура дотримана. Будуть претензії до начальника- інформація в УМВС.СБУ.прокуратуру і громадський контроль за розслідуванням.Соромно,що нинішнє покоління лісоводів паплюжить добрі традиції і славу Волинських лісівників.
Маньківський Показати IP 18 Серпня 2015 19:16
Мені потрібно на роботу грузчика та шофера,чого до мене ці розкрашені не ідуть ? Зробимо громадські слухання і різні кастинги , по кричимо , розберемо минуле кожного , обнюхаємо кандидатів і взагалі запитаємо де вони були у вересні 1939 року? Дайте людям нормально працювати !!!!!
це я Показати IP 18 Серпня 2015 20:39
солодка дуже посада якщо стільки шуму і коментарів. бридко дивитись на цю корупцію із такими діловими хлєбальниками.
ми за справедливість Показати IP 18 Серпня 2015 21:57
Шановні,коли була Софія на посаді головного бухгалтара тобув порядок і справедливість бовона хоч трохи колісника стримувала ,рахунки по лісгоспах не не вісилала як це робить турянська с.....каі тиску на Аудит не було як це зробила ця вказувала кого оставляти на посадах а кого звільняти бо їй не мовчали і доказували де вона не права.
оксана Показати IP 18 Серпня 2015 22:12
Турянська підписалася перша бо якщо хтось прийде не від Колісника то її буде п-ць.
толя Показати IP 18 Серпня 2015 22:15
Лідок те що чолвік твій шепчиться з активістамито це ще х**ня ,він як узнає більше про неї як вона десь шепчиться то буде капець.
Прохожий до толя Показати IP 19 Серпня 2015 11:02
Та він про Вітька і так догадується.
23 до Прохожий Показати IP 20 Серпня 2015 13:32
коментар було видалено
я----------------- Показати IP 19 Серпня 2015 03:58
Хлопці ,із правого сектору і громадської ради нікого не слухайте зробіть ілюстрацію як Башкаленку,всіх старожилих працівників які в управлінні працють і разом Турянську племінниця Колісника бо це все вона там крутить.А ті молоді що підписалися то вони були примушені ,бо хто знає Лідок то не буде сумніватись повірте я то добре цю хвойду знаю.
)) до я----------------- Показати IP 19 Серпня 2015 11:54
Нехай краще хлопці із правого сектору зроблять Ілюстрацію)) твоєї дупи!
!!! Показати IP 19 Серпня 2015 07:45
Кватирко розумна, цілеспрямована, енергійна людина! Ніколи не приймає рішень не обдумуючи! Окрім ділових якостей чуйний, добрий та щирий,що також є дуже важливим показником! Щодо Турянської, Шеремети, Дербаля то зірковий час цих людей закінчився! Таким шаленим спеціалістам місце тільки у парламенті!!!))) Все повертаєється бумерангом! Вчинки цих людей супроводжувались завжди підлістю та злістю! Шереметі колись було сказано, що Бог все бачить і обовязково поверне для Вас те що Ви робите для інших!!! Олександру Михайловичу терпіння, сили, наснаги! Нехай його оточують щирі і добрі люди! З Божою допомогою все складеться добре!
Європеєць до !!! Показати IP 18 Вересня 2015 12:57
Йой як гарно говориш мабуть директор ще з часів Колісника
громадська рада Показати IP 19 Серпня 2015 08:01
Я так розумію - Турянська попала, якщо людям в 3 год. ночі через неі не спиться.
Ден Показати IP 19 Серпня 2015 09:38
Шановний Олександру Михайловичу ! Прийміть найщиріші вітання з приводу призначення на нову посаду Переконаний, що Ваш професійний досвід, енергія, управлінський талант і організаторські здібності дозволять Вам домогтися значних досягнень на цьому високому і відповідальному посту. Зичу Вам великих здобутків, а підґрунтям плідної професійної діяльності на новій посаді хай буде міцне здоров`я, сповнене любові серце, натхненна думка й добрі почуття. Бажаю, щоб кожен день приносив Вам радість творчості, нові ідеї і мудрі рішення!
Ната до Ден Показати IP 19 Серпня 2015 10:43
Хто такий Олександр Михайлович.Ви вітайте зразу колісника.Та думаю ВОЛИНЯКИ не дадуть коліснику і Ко довго всидітися в кріслі.Кватирка і в Україні місця не знайде.Хлопче, йди тихенько і не позорся. Тимпаче, сам же говориш, що ти не хотів іти на цю посаду.Дай колісник відступні і тікай.
ліс Показати IP 19 Серпня 2015 12:33
Так ганебно звинувачувати один одного можуть тільки"мануфактурщики" , а не лісоводи.Вам не соромно? Мені так.
від працівників галу Показати IP 19 Серпня 2015 13:00
Кватирко молодець.. так тримати.
Європеєць до від працівників галу Показати IP 18 Вересня 2015 12:56
забери його собі нам його не треба
Я до Ната Показати IP 19 Серпня 2015 14:28
Хто ти така чи такий щоб обс*р*ти Квартирка? Він сам добився до цього. Він сирота. Михайлович пошли всю ту компанію ( Ваську, шеремету ,реберів і Радіона) на х..й . Вони накралися при мазурику що при Коліснику радіон скільки працював скільки не заробив за весь свій стаж
123 до Я до Ната Показати IP 19 Серпня 2015 14:53
Це точно!!! 100%
Нескорений до Я до Ната Показати IP 18 Вересня 2015 12:53
Барани
природа Показати IP 19 Серпня 2015 15:18
Олександр Михайлович, дуже Вас просим допоможіть відновити галузь після нездари мурзіка.
Європеєць до природа Показати IP 18 Вересня 2015 12:54
Мазурик то був господар а не кватирко, який є пішкою Колісника
жжж до природа Показати IP 19 Серпня 2015 15:43
Відновити я згідний, но без Турянських і Колісників.
Ден Показати IP 19 Серпня 2015 23:58
Вас це добре получається
незнайомий Показати IP 18 Вересня 2015 11:16
Пішли ви всі подальше. Питайте думку простих роботяг на місцях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus