USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Новий керівник Волинської митниці проігнорував громадськість

22 Квітня 2016 13:52
Виконувач обов’язків керівника Волинської митниці Олександр Шавлак не приїхав на зустріч з громадськістю краю та вкотре проігнорував вимогу керівника області з’явитися на засідання. Його дії назвали неповагою.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло раніше, що на Волинській митниці виникла криза через псевдореформи нового керівника-«гастролера». Трудовий колектив виступив проти нового виконувача обов’язків з Чернігова й заявив про адміністративний тиск на працівників. Невдоволення висловлює й громадськість, яка організувала безстроковий пікет.

Багатьох працівників митниці обурив той факт, що з Чернігова Шавлак привіз свою команду, а спеціалістів з Волині попередили про скорочення. Водночас сам Шавлак пояснює своє рішення тим, що не може покластися на місцевих спеціалістів і згадує бурштинову проблему, актуальну на Волині.

Але видання «Стоп Откат» у своїй публікації писало, що Олександр Шавлак може бути причетним до оборудок з контрабандою, зокрема, бурштину. Свого часу через пропускний пункт «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці, яку він очолює дотепер, поставки бурштину могли безперешкодно проникати в Білорусь, звідки далі йшли замовникам у Європі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК РЕФОРМИ КЕРІВНИКІВ-«ГАСТРОЛЕРІВ» НА ВОЛИНСЬКІЙ МИТНИЦІ СПРИЧИНИЛИ КРИЗУ

Аби врегулювати конфлікт, колектив вирішив зустрітися з губернатором та Швалаком для пошуку компромісу.

Втім, призначений тимчасовий очільник митниці не прийшов на зустріч. Тому, присутні вирішили запросити Швалака на засідання Громадської ради при ОДА, яка відбувається сьогодні, 22-го квітня, в приміщенні облради. Крім того, голова облдержадміністрації проводив перед зустріччю з громадськістю засідання ради оборони, куди запросив одіозного керівника.

Окрім того, що чернігівський митник проігнорував запрошення, Олександр Швалак ще й висловив недовіру Громадській раді та повідомив, що приїхати на неї зможе лише після детального вивчення положення про Громадську раду.

Лист від Швалака зачитав голова Громадської ради при ОДА Ігор Дильов.

«Сьогодні ми мали обговорити кандидатуру на посаду очільника Волинської митниці, зокрема був повідомлений претендент на посаду пан Шавлак. Втім, сталося так, що вчора, наприкінці робочого дня, прийшов лист від Державної фіскальної служби, за підписом Шавлака, де йшлося про те, що за результатами нашого запрошення, у зв’язку зі складною оперативною ситуацією на митниці, приїхати на засідання громадської ради він не може. А також попросив надати детальну документацію про склад та повноваження Громадської ради й додав, що після вивчення цих документів дасть інформацію, чи взагалі зможе приїхати до нас», - інформував Дильов.
Такий лист присутні назвали знущанням, мовляв, положення про Громадську раду можна побачити на сайті облдержадміністрації, а такі прохання – прояв неповаги до громадських активістів.

«Тут зібралася сотня людей, представники різних громадських організацій, які хотіли почути план дій керівника. Втім, він проігнорував. Ігнорував Швалак і зустріч з губернатором та трудовим колективом. Це неповага! Більше того, заступник Шавлака говорив про надходження від митниці та успіхи в роботі, але це не свої гроші вони поклали, а підприємці, та з ними виконувач обов’язків не хоче зустрічатися. То про який порядок на митниці можна говорити?! », - наголосив представник Громадської організації «Форум щодо сприяння митній справі та інвестиціям на Волині», адвокат Олександр Таран.
Цікаво відзначити й те, що під час засідання представник об’єднання спілки АТОшників Юрій Степанюк інформував, що Шавлак має за собою вагомий «дах».

«На митниці робиться бардак, кожна нова влада, коли приходить, то до «корита» приставляє своїх. Так трапилося і щодо Шавлака. Щодо цього кандидата, одразу видно, що його тягнуть із юних років, бо вже в 21 рік цю персону призначили на високу директорську посаду», - інформував Степанюк.
Наприкінці засідання Громадської ради переважна більшість членів ухвалила рішення не підтримувати кандидатуру Шавлака на посаду начальника Волинської митниці, мовляв, він ігнорує громадськість, а така людина не може бути керівником, - сказав Ігор Дильов. До слова, рішення ради є дорадчим, а затверджувати кандидатуру керівника митниці має повноваження голова ОДА.

Зауважимо, що біля облдержадміністрації зібралися волиняни з плакатами, щоб висловити недовіру чернігівському митнику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Колян Показати IP 22 Квітня 2016 14:08
Всі вже на Волині чиновники працюють на одну зарплату державну тільки ще одного залишиось переврити і то до ного найбільше вимог. А Інші чесно справедливо живуть в квартирах комунальних на одну зарплату державну?Чи інших сказали не трогати?
Невдумав до Колян Показати IP 23 Квітня 2016 23:55
Недумав що Дильов з Анцухом такі продажні шала.и але ради лизання заду Никитюка Гіля та Гунчика вони видно і не на таке готові))))Шавлак молодець....в Гунчика скоро піна з рота буде як чутеме його імя)))))
Працівник митниці Показати IP 22 Квітня 2016 14:17
Шавлак молодець!
ціна вопроса Показати IP 22 Квітня 2016 14:19
і заскільки гривень у день стоять ті хлопчики з плакатами, і хто за ними стоїть, та під ким він ходить?
Знайома до ціна вопроса Показати IP 22 Квітня 2016 15:27
12год. 400грн.
вопрос до Знайома Показати IP 22 Квітня 2016 17:27
у мене така інформация - за 400 гриваків...
!!! б -е-е Показати IP 22 Квітня 2016 14:50
имел он всех ввиду....у него и крыша и деньги!
888 Показати IP 22 Квітня 2016 15:45
Одна банда хоче поміняти іншу, а від перестановки нічогр не зміниться..!!!
Павло Показати IP 22 Квітня 2016 16:47
Мова на початку пікетів йшла про 1000 грн вдень! Видно ціни падають! Правда незрозуміло чому місцеві кращі від приїжджих!вчі прикордонні райони живуть з цигарок на польщу а погранци і митники з того що закривають очі на це все і з черг що створюються штучно на переходах!
Василь Показати IP 22 Квітня 2016 16:50
Микитюк перестань спонсувати мітингувальників, знову до корита тянешся
нхя не смішно Показати IP 22 Квітня 2016 17:33
Яку нх "громадськість"? - Отих пдрів, що стоять за 100 грн з баннерами , які коштують по декілька тисяч гривень? Чи оті морди-хабарники з митниці? Чи кортабасьори? - Правильно зробив, що не прийшов.
Сергій Показати IP 22 Квітня 2016 17:52
"Свого часу через пропускний пункт «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці, яку він очолює дотепер, поставки бурштину могли безперешкодно проникати в Білорусь, " А через Ягодинську митницю не просто могли а проникали безперешкодно тонами.Чи може я брешу?
тітушка Показати IP 22 Квітня 2016 19:01
може ми з братками підтримаємо ???
потерпілі.... Показати IP 22 Квітня 2016 20:36
Прикольно........а чи з усіма зустрічався лучанами цей" ГУНЧИК - СМЕРДЮНЧИК" з любомильско-монгольскою Мишковець Светкою яка і при КЛІМЧУКУ покійному пригрівала чорний нал та дитячі гроші не виплатила: Дяк і Ковальчук , тобто зарплату працівнику установи яку грабили по копіях втрачених паспортів браткі Остролуцькі з Денисенком В.А., ще і майданівців у Києві наводку давала як викрадати...?? .....Хаос....., вигідний місцевим сепаратистам які посилалим на три букви дітей і інваліда яку голодом замордували ці Гунчики -Смердюнчики .......???
Поліщук Показати IP 22 Квітня 2016 22:34
Не пускають місцеві злодюги іще якась колгоспна громадська хунта сраколизів! Тільки за 1,5 тони контрабандного бурштину одержали 300 ти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus