USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Кічкарівські ставки хочуть забрати на баланс міста

24 Грудня 2015 12:25
Ставки в мікрорайоні Кічкарівка вже більше 10 років занедбані, на берегах – стихійні сміттєзвалища. А шлюз може в будь-який момент завалитися.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання другої сесії Луцької міської ради сьогодні, 24 грудня.

Так, під час розгляду Програми з благоустрою міста, депутат міськради від фракції УКРОП Микита Рабан запитав у начальника департаменту ЖКГ Івана Кубіцького, чи передбачається розчищення Кічкарівських ставків найближчим часом.

Нагадаємо, цього року вдалося розчистити Теремнівські ставки, де замінили шлюзи, розчистили берег, дно. Однак у занедбаному стані перебувають ще й Кічкарівські ставки.

Як стало відомо, це колишні рибгоспівські ставки, які на балансі міста не значаться. Єдиний вихід - брати на баланс тергромади і приводити до нормального стану.

А Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що міська рада написала два листи в Киї, щоб віддали ставки територіальній громаді.

Адже на берегах ставків вже є стихійні сміттєзвалища, також там є шлюз, який може завалитися. Крім того, через замулення на цих ставках і виникають численні проблеми з підтопленнями на Малоомелянівському масиві.

Відтак, міська рада вчергове звертатиметься до відповідних структур з проханням передати міській громаді ці ставки.

До слова, у 2011 році була створена спеціальна комісія, яка мала дати пропозиції, що ж все-таки робити із занедбаними ставками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Юрій Показати IP 24 Грудня 2015 12:57
Цікаво, яким боком ці ставки до затоплень маломелянівського масиву? Вони хоть на карту дивились де знаходяться кічкатівські ставки і малоомелянівський масив...?
Корінний лучанин до Юрій Показати IP 24 Грудня 2015 13:36
А ти знаєш, що є таке поняття як рівень грунтових вод? Це відповідь на твоє питання. А ставочки кучкарівські з давніх-давен наповнюються водичкою, яку дає річечка що тече через Омеляник. А коли зявився малоомелянівський масив і зверху забудови на пагорбах то виникла проблема водовідвення . Зроби для задоволення свого інтересу виїзд на цю місцевість і побачиш ЯКИМ БОКОМ ЦІ СТАВКИ до масиву. Вивчай Луцьк не тільки по карт .
Корінний лучанин Показати IP 24 Грудня 2015 13:18
Давно вже треба братися міській владі за цю проблему. Ставки вже років 30 , а не 10 як тут написали журналісти. Тут місцевість дуже ХОРОША і порядок треба навести ! Що тут раніше витворяли "господарники" та місцеві жителі то страшно описувати. Був такий час, а це 1970-і роки , коли рибгосп викидав по периметру берега ставка всяку нечисть, відходи ( киши, нутрощі худоби і т.п) мясокомбінату і був страшенний сморід навколо у весняно- літню пору. Це робилось для того, щоб ніби відлякувати жителів від ловлі риби у ставках. А тодішня компартійна влада закривала на це очі, поки жителі не почала скаржитись у САНЕПІДСТАНЦІЮ. Потім, з плином часу почався дерибан території для новоспечених забудовників. Особливо це помітно це біля ВЕТЛІКАРНІ, ці "бідні" ХАТИНКИ з видом на ставки. Ось такий є коротенький екскурс в історію. Можна книгу писати про ці ставки.
Корінна кічкарівчанк до Корінний лучанин Показати IP 24 Грудня 2015 20:11
А я пам'ятаю, як там був міський пляж, а берег який чудовий, верби!!! Тепер тільки з жалем дивишся на цей безлад. Заборами загородили берег "нові хазяї", до води не можна підійти, щоб лебедів покормити. А біля ветлікарні то і доїзд до ставка "приватизували". Будка з охоронцем стоїть. А ще один "новий руський" побудував "хатинку на скотомогильнику". Знаю, що жителі зверталися з листами до влади, але... в результаті, ще й обійстя його і територія навколо освітлюється міською лінією електромереж.
Корінний лучанин до Корінна кічкарівчанк Показати IP 24 Грудня 2015 21:18
В доповнення до ваших спогадів. Ви повинні також знати, як корінна кучкарівчанка ( бо Кучкарівка це є справжня назва цього ,колись села наближеного до Луцька. Це комуняки, оці пришельці перекрутили назву), що колись у після воєнний час на території нинішньої ветлікарні був евакопункт звідки українців вивозили до Сибіру ота комуно-більшовицька мафія. Це знали старожили Кучкарівки, яких вже майже не залишилось, а молодь , приїжджі та новосели на вул. Чернишевського та окрузі про це не відають.
Чи лижі не їдуть, чи Показати IP 24 Грудня 2015 13:34
Депутат дупля не ріже. Як він собі уявляє включення в програму благоустрій об'єктів та територій, які не міські? А журналісти молодці - пропіарили !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus