USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Влада не допомагає? До луцького будинку прийдуть месники у масках

21 Травня 2014 09:32
Немало запитань викликає те, яким чином ці будівлі прийняли в експлуатацію. Адже першопочатково, кажуть лучани, цільове призначення будівель було – торгові приміщення промислових товарів, але аж ніяк не заклади харчування.

Нагадаємо, мешканці під’їзду будинку на вулиці Кравчука,48 протестують проти свавілля сусіда-забудовника. Вони розповідають, що більше семи років не можуть добитися правди у владних кабінетах. Зі слів лучан, документи, які вони назбирали за кілька років переписки з різноманітними органами влади, свідчать, що забудовник відверто порушує законодавство, самовільно змінив цільове призначення будівлі та порушує спокій лучан.

Голова ОСББ Валентина Юревич розповідає, що в дворі стоїть постійний гул від витяжок, запах з кухонь кількох закладів харчування, а на даху, на літній терасі, одного з кафе до пізньої ночі грає музика, сидять відвідувачі, а часом і вікна лучан фотографують.


Скільки разів люди не зверталися до місцевої влади – жодної адекватної відповіді. Єдине, що вдалося досягти – дискотеки на даху припинилися. А ще вони мають висновок санстанції про те, що заклади порушують санітарні норми.

Вчора, 20 травня, відбулася зустріч мешканців будинку з представниками влади Луцької міської та обласної ради, й уповноваженим представником забудовника. Чимало претензій у лучан накопилося до міської влади. Кажуть, скільки разів вони не приходили – ніхто їх не чує. Всі надсилають відписки, і начебто ніхто ні за що не відповідає. Натомість заступник міського голови Тарас Яковлев каже, що міська рада зробила все, що могла – обмежила час роботи закладу до 22 години, який заважав людям.


Немало запитань викликає те, яким чином ці будівлі прийняли в експлуатацію. Адже першопочатково, кажуть вони, цільове призначення будівель було – торгові приміщення промислових товарів, але аж ніяк не заклади харчування.

Зверталися лучани й до прокуратури. По тому кондиціонери, які гуділи на все подвір’я, прибрали. Та життя людей і досі труять витяжки – від запахів з піцерії та пекарні діти хворіють алергією.

Ще лучан цікавить, чому силовий кабель до будівель протягнений через підвал багатоповерхівки. Кабель просто висить і хто власник – начебто невідомо. Мешканці кажуть, не знайдуться відповідальні – відімкнуть рубильника та й усе. Та й «пейзаж» із вікон не надто радує.

Представник забудовника О.І. Хомича – адвокат Сергій Величко запевняє, що все збудоване без порушень, а за будівлі відповідає не власник, а орендарі. У тих, переконує він, немає жодної скарги від сусідів. А збудоване і здане в експлуатацію все чесно і в рамках закону.


Присутні місцеві представники влади пообіцяли розібратися в конфлікті. Зокрема, депутат міської ради Андрій Осіпов, який прийшов на зустріч, запропонував під час наступного засідання міськвиконкому винести проект рішення про обмеження роботи закладу до 20 години. А ще, посилаючись на свій адвокатський досвід, переконує, що допоможе юридично досягти перемоги в спорі.


Своєю чергою, заступник голови обласної ради Ігор Гузь запропонував зібрати круглий стіл з усіма фігурантами конфлікту. Окрім чиновників з Луцькради, представників власника запросять і Інспекцію держархбудконтролю, Волиньобленерго, санстанції та УМВС. Якщо ж законні методи не подіють – не виключено, зауважив Ігор Гузь, що прийдуть чоловіки у масках, демонтують нелегальні труби – та й буде по всьому.


Лучани також розповідають, що заклади порушують режим роботи – на терасі часто відвідувачі є й о 12 ночі, і пізніше. Тож, своєю чергою, Тарас Яковлев пообіцяв, що наряди міліції навідуватимуться чи не щодня до закладу, аби пересвідчитися, чи дотримується заклад режиму роботи.

До слова, мешканці будинку розповідають, що свого часу до них у двір навіть не могла заїхати пожежна машина, коли горіло одне із авто – такий незручний проїзд.


Учасники зібрання поговорили та й розійшлися. Поки – до четверга, адже на четвер, 22 травня, лучанам пообіцяли зібрати робочу нараду з усіма учасниками конфлікту. Однак не всі мешканці вірять у те, що вдасться законно хоча б чогось досягти, адже семилітня боротьба і переписка ні до чого не привела. Тож, вони не виключають, що в дворі можуть з’явитися месники в масках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Ваня Показати IP 21 Травня 2014 09:51
А Гусю, як заступнику голови облради, немає чим себе зайняти очевидно, щось дивно, хлопчина пішов заробляти собі в кишеню!!!
Здрасте Показати IP 21 Травня 2014 09:56
Так там масководи вже по різні сторони конфлікту. А чому місцеві чекають на маскі самі зібрались і зробили маскі-шоу.
Лорен Показати IP 21 Травня 2014 09:59
До слова, мешканці будинку розповідають, що свого часу до них у двір навіть не могла заїхати пожежна машина, коли горіло одне із авто – такий незручний проїзд. (ДИВІТЬСЯ ФОТО) Шановні мешканці, Ви ДИВНІ!!!!!!!! Поставили бетонний блок щоб у двір не заїжджали паркуватись машини і тут же жалієтесь що ПОЖЕЖНА машина не змогла проїхати.... А тепер дивлюсь фото загальне з усіма кафе.....І НА ФАСАДАХ кафе встановленні кондиціонери від яких ВАМ ШУМНО....постає питання НЕМАЄ ВАМ ЧИМ ЗАЙНЯТИСЬ???? А на фото де зібрались жителі будинку.....так це пару квартир....а ДЕ ВСІ????? Значить не така та проблема як Ви описуєте!!!!!! Мені здається в кожному будинку є пару квартир яких ВСЕ не влаштовує, то погода не та, то пилюка піднімається, то калюжі завеликі....хех...
Троль до Лорен Показати IP 21 Травня 2014 10:13
Ну все класно прокоментував, але мова йде не про кондиціонери, а промислову витяжку. Постав собі в дома таку забавку, кажуть класно дує))) "Поставили бетонний блок"- ггг, взяли дві бабці і граючись перенесли, щоб так гарно стояв. І дуже цікава позиція, що це кілька квартир, в тій коханій нами Європі, якщо ви заважаєте принаймі одній людині і вона подає скаргу, ну то ховаєтесь в жито, бо заеон рівний для ВСІХ хехе))))
Петро Показати IP 21 Травня 2014 10:00
А хто видає дозволи на ці назви - "прести", "фьости" і "порти сіті"... це в нас влада така європеїзована чи не дуже подобається українська? Вони ж там суцільно вихідці з поліських сіл,з Романюком на чолі....
Лучанин Показати IP 21 Травня 2014 10:42
Це Гузно скрізь суне свого носа,аби непрацювати ,дали тобі посаду іди і працюй то ні бігає по місту воно якесь пальнуте.
люди в "масках" Показати IP 21 Травня 2014 11:02
Про яку європу ми говоримо?якщо представники влади закликають людей в "масках"вирішувати безпідставні вимоги трьох жильців.Це що 90 роки?
Лучани до люди в "масках" Показати IP 21 Травня 2014 12:53
А Гузь тільки так питання і вирішує. А доречі, чого він без мегафона і свистка? Непорядок
Цирк Показати IP 21 Травня 2014 11:21
Величко - паяц ще той!!! Теж мені адвокат. Азірів № 2
свг Показати IP 21 Травня 2014 12:11
якщо там появився гудьониш рахуй все пропало. це га..о ще нічого доброго не зробило.
Любі свині Показати IP 21 Травня 2014 12:52
На жаль ситуація така - чинуші не розрулюють такі ситуації. Баригам по-фігу - вони стрижуть бабло.Куплені адвокати тіпа по закону це все прикривають ( було-б цікаво, якби цей адвокатішка жив в цьому будинку - кого -б підтримував? ). Люди дійсно в задниці ( поруч з моїм підЇздом теж така харчевня - люди виють від незручностей. ) Тому дійсно варіант один - бальзам Грушевського ( - коктейль молотова ) у вітрину. Пару раз - барига сам спригне з тєми і олюдей поважатиме. І не треба кричати поросячим визгом, що барига створив робочі місця і т.д. Люди по-любому не оформлені та й податки ховає. Я за те щоб були такі заклади але вони не повині створювати дискомфорт мешканцям.
СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 21 Травня 2014 13:57
коментар було видалено
Лучанин Показати IP 21 Травня 2014 15:14
Гузь організовує акції проти влади.А він забув,що він заступник голови обласної ради.
До Лорен та "Лучанин Показати IP 21 Травня 2014 18:56
Бетонний блок був поставлений, тому що автомобіль наїхав на малу дитину - був проїзний двір. Якщо би всі були такі лучани як ви шановні, далі відкривалися б незаконно Буратіна, First кафе -власники то живуть в особняках, а на людей начхати-що не можна відкрити вікна. А Гузь - молодець, переймається проблемами лучан, на противагу іншій керівній владі області. А коментарі то пишуть власники First кафе, проте на зустріч не прийшли, тому що немає дозвільних документів на відкриття, а прислали адвоката, який грав комедію.
Лорен до До Лорен та "Лучанин Показати IP 22 Травня 2014 09:22
Я це розумію "Бетонний блок був поставлений, тому що автомобіль наїхав на малу дитину - був проїзний двір", але не розумію чому Ви жалієтесь що в двір не могла заїхати пожежна машина? Вона літати не вміє і такі бетонні блоки пере-пригнути їй зась. Знаєте як в тому анекдоті Чому бідний?- Бо дурний, Чому дурний?-Бо бідний. Замкнуте коло. В Вас ОСББ Та заберіть той блок, поставте шлагбаум і будите спати спокійно, але раз той блок там стоїть років так 5 то Вам видно всерівно....
Олесь Показати IP 21 Травня 2014 19:07
Гузь согодн1 у влад1. Високо. Друга особа в Рад1. А 1нтелекту бракуе. Або революц1онер , (типу), або у Рад1. Немае " - между здесь, среди там...." Як1 маски? Допускаю, пыдприемець не правий. Фото п1дтверджують - вентиляц1я орган1зована з порушенням ДБН. АЛЕ- е у ВЛАДИ законн1 1нструменти СЕС, пожежники, архбудконтроль,- штрпк1 маски? По Закону жорсток1ше! Але гузь, нажаль, закон1в не вчить. Е деб1ли з ПС, у масках. Тут не Слав"янськ, комфортно. Та й бояться ще 1х трохи... Б1да!!!
Справедливий 1 Показати IP 21 Травня 2014 21:53
Адвокату Величку треба працювати в цирку-клоун!!!
Знающій усьо! до Справедливий 1 Показати IP 21 Травня 2014 22:07
Адвокатик Величко, як юрист - нульовий! Проте, як "рішало" (чит. передавач коштів) - саме те. Щодо вирішення конфлітку: прикол у тому, що саме Величко захищай активістів луцького Євромайдану у судах, зокрема був захисником Маї Москвич. Тому вважаю, що спроба вирішити конфлік - цирк і фарс. Шкода мешканців... ((
ДАЄШ ЛЮСТРАЦІЮ!!! Показати IP 21 Травня 2014 22:14
Щоб захищати чиїсь права, потрібно самому діяти відповідно до букви Закону. Величко потрібно хоча б навчитись на свою собаку надівати намордник, а то - лякає дітей у своєму дворі. А як права Хомича захищати - то дивись який профі.
Справедливий 1 Показати IP 21 Травня 2014 22:44
Наші адвокати вміють- кому скільки дати, прокурору, судді, ось на цьому і закінчується їх професіоналізм-рішали. А подивившись виступ Величка - ніс повний абсурд.Запитання: він виграв якусь справу чи ні?
До Гузя Показати IP 22 Травня 2014 09:07
Шановний Гусь немає чим зайнятися, хочеться попіаритись. Напевно роботи в обласній раді малувато от і ходиш по дворам, щоб не забували що такий є. Тебе і так всі вже добре знають революціонер, сів в крісло то працюй. Зарплата малувата то вирішив взятись за підприємців. Краще сходи до матерів захиблих хлопців через яких ти до влади прийшов і їм допоможи. А то собі і дружині придбав новенкі автомобілі! Підприємцям треба об’єднуватись - дають людям зарплату, робочі місця, території прибудинкові бруківкою викладають, а тут три незадоволених зі всього будинку не влаштовують витяжки., а завтра вони ще щось придумають.
000 Показати IP 22 Травня 2014 21:12
ЦЕ ЗАКЛАД ОДНИХ ІЗ СИНІВ РОМАНЮКА--МЕРА
А-я-яй!!! Показати IP 19 Червня 2014 15:24
Величко зараз лісгоспи обслуговує. Підніміть договори і уточніть суму винагороди. Буде про що поговорити.!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus