USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку узаконили незаконні споруди в «Діснейленді»

4 Вересня 2014 09:03
На території центрального парку, де розташоване дитяче містечко «Діснейленд», свого часу дозволили встановити лише 4 тимчасові споруди. Та їх там набагато більше. Міськрада ці споруди узаконила.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому вчора, 3 вересня.

Виконувач обов’язків начальника міського управління архітектури Віталій Швай представив на розгляд членів міськвиконкому проект рішення про внесення змін до рішення міськвиконкому «Про затвердження комплексних схем розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності». Так, зокрема цими змінами запропоновано в схемі передбачити групу тимчасових споруд на території, де знаходиться «Діснейленд».

Він пояснив, що спочатку підприємцеві дозволили встановити 2, а згодом ще 2 тимчасові споруди. Але нині їх більше. Тож, аби все впорядкувати в схемі пропонується передбачити групу тимчасових споруд.

«У свій час видали паспорт прив’язки на декілька тимчасових споруд. Інші поставлені без дозвільних документів. Раніше це не було враховано, влаштувати на тому місці пропонуємо групу тимчасових споруд. Там схемою передбачили 2, а потім додати ще дві. Тепер пропонується визначити місце для групи», - зазначив він.

Натомість член міськвиконкому Михайло Щур зауважив, що, якщо кожна з тимчасових споруд таким чином розширюватиметься, то місто ними обросте.

«Кожен суб’єкт господарювання має дотримуватися певних правил і норм. Ми раніше дозволили дві тимчасові споруди, а тепер констатуємо, що там є десяток», - зауважив він.

Крім того, член міськвиконкому Олег Бондарук поцікавився, чи відомо комусь про те, що в центрі цієї ділянки зрізали шість дерев – три ялинки і три туї. Та Віталій Швай каже, що це питання – компетенція екології. Однак ці зауваження не надто сподобалися міському голові. Мовляв, щойно хтось почав робити корисне, одразу ж і критика з’явилася.

«Де були раніше ті, хто критикує, коли там смерділо, було сміття, болото шприци валялися? А коли було прийнято рішення для дітей – то це викликало незадоволення», - зазначив Микола Романюк.

Нагадаємо, скандал розпочався два роки тому, коли маленьким лучанам почали будувати «Діснейленд». Так, у 2012-му році виконком Луцької міської ради своїм рішенням від 26 листопада № 500 - 3 погодив розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Цей об’єкт належить підприємцю Аллі Рожанській. Уже наступного року прокуратура виявила порушення у веденні бізнесу.

Наголосимо, що в дитячому містечку мали б розмістити лише тимчасові споруди, але депутати Луцької міськради били на сполох, що це зовсім не так й ведеться повноцінне будівництво. Зокрема про це говорив Роман Бондарук під час 38 сесії Луцької міської ради, яка відбулася 28 лютого 2013-го року. «Там огорожа залита у фундамент – це не тимчасова споруда», - казав депутат. Втім, попри усі застереження, 24 серпня 2013-го року у Центральному парку Луцька відкрили «Діснейленд». На сторінках видання Інформаційного агентства Волинські Новини йшлося, що власниця розважального об’єкту Алла Рожанська «мала справи» із законом.

Так, 31-го травня 2013-го року, в Луцькому міськрайонному суді довели, що у 2011-му році Алла Рожанська підробила документи та присвоїла холодильне обладнання. Бізнесменка тим самим завдала майнової шкоди майже на 8 тисяч гривень. Проте, кримінальне провадження одразу закрили через амністію.

Крім того, згодом з’ясувалося, що цю територію заледве не вилучили з території парку. Однак цього зробити не вдалося. Тож тимчасові споруди, хоч і без документів, розташувалися на землі, яка належить громаді.

А відучора їх узаконили, оскільки під час засідання міськвиконкому внесли зміну до схеми розташування тимчасових споруд, і дозволили влаштувати не 2 або 4, а цілу групу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
НІНА ЛОГІКА Показати IP 4 Вересня 2014 09:14
Ну й де люстратори і Правий Сектор?ЛЮДИ, Я ТЕПЕР ТЕЖ БУДУ РОБИТИ І БУДУВАТИ, ЩО СХОЧУ, А ПОТІМ УЗАКОНЮВАТИ!!!!!!!!!!!!!!ПОНАУЧУВАЛИСЬ!
Небайдужий до НІНА ЛОГІКА Показати IP 18 Вересня 2014 23:50
З достовірних джерел відомо, що ця бізнес-вумен здає в оренду кафе та всі надувні конструкції, які знаходятся на території Діснейленду. А піарила себе благодійницею. На справді все зроблено не для дітей, а для своїх карманів......
Громада Показати IP 4 Вересня 2014 09:44
Знати кому дякувати http://www.lutskrada.gov.ua/executive-committee
Оля Показати IP 4 Вересня 2014 11:42
Діснейленд!!!!!0000000 Вище геть подуріли? Який Діснейленд? Це чорт знає що!!!!! Хто таке придумав? Наставили батутів, ще там щось, а проект кафе я взагалі мовчу. Чергове провалля!!!!(((((((
Анонім до Оля Показати IP 4 Вересня 2014 13:03
Раґуль-ленд...
Олександр Показати IP 4 Вересня 2014 12:08
Люди милі, не називайте ви те полішуцтво "Діснейлендом".
Читач Показати IP 4 Вересня 2014 13:07
Всім кому щось не подобається і хто не водить туди своїх діточок: напроти такий самий пустир + гадюшник, який був на місці Діснейленда раніше. То може там почнете будівництво? Є бажаючі? Чи все ж таки гадюшник краще для вас?
Лучанин Показати IP 4 Вересня 2014 13:24
Далеко не всім території землі в центрі міста, які ви і романюк називаєте гадюшниками віддають у користування. Попробуйте взяти і зверніться до романюка. Вам розкажуть, скільки потрібно положити в кишеню меру, а потім побудуєте, що захочете без документів і договорів. Потім знову заплатите і вам все узаконять. Не за дякую романюк так вперто протягував це узаконення.
Читач до Лучанин Показати IP 4 Вересня 2014 13:46
То візміть! Починайте! І проінформуйте через ВН, скільки потрібно положити в кишеню мера! Коли звіт?
Саша Показати IP 4 Вересня 2014 16:41
Люди таке враження ,що вн регулярно седять люди, що окрім на написання негативу нічого не здатні, таке враження, що грудна жаба заїдає. Візьміть та зробіть краще,вкдадіть кошти та працюйте безкоштовно.... Коли стояло там болото, то всім було пофігу, а згодом як почали робити щось то всім є до того діло, впершу чергу депутатам ім напевно нічого не перепало ось і Роздувають і піарять себе на скандалах, щоб зробити видимість активної роботи. Не помиляється той хто нічого не робить а тій панянці респект, хай там як а зробила вона краще ніж було і не важливо як воно називається.А Ви пишіть та зеленійте може легше буде
До Саша Показати IP 4 Вересня 2014 16:52
Мова не проте що Вона зробила погано чи добре мова про те що після майдану в на с як був бардак так і залишився, заради чого загинула Небесна сотня не розумію, щоб Карабаси Барабаси розбудовувались, а при нагоді кричали що вони за справедливість, а про Бондарука згадувати й годі бандит з великої дороги хай гроші поверне Західінкобанку, коли ви вже всі нажеретесь,іх всіх треба на схід щоб івнтереси України справді захищали і свої кармани на армію вивернули, треба міняти цю систему докорінно
Карабас Барабас до До Саша Показати IP 4 Вересня 2014 16:57
Робив,роблю і буду робити а ти буратіно як жив в країні дурнів так і будеш жити, а як не маеш 5сольдо так і ходи в бумажній курточці з деревяною головою
Мама Показати IP 4 Вересня 2014 17:20
Шановні, що Ви всі пишите, аж гидко читати, в країні війна гинуть люди, країна на межі виживання, а Ви замість того щоб обєднуватись одне одного ладні зїсти. Що Ви за народ такий ,хто б ,щоб не робив однако погано буде. Видно одразу , що вибори на носі. Дай боже Вам всім розуму, рано чи пізно за всі гріхи будемо відповідати.А повернуться хлопці то спитають у Вас панство,що Ви зробили,чи відповісте навряд чи.................

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus