USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада забрала свою «лапу» від землі волинського університету

1 Травня 2014 13:30
Депутати Луцької міської ради не відібрали земельну ділянку у Луцького гуманітарного університету.

Це питання розглянули під час 59-ї сесії Луцької міської ради вчора, 30-квітня.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що землю Луцького гуманітарного університету хотіли віддати церковній громаді.

Йдеться про земельну ділянку площею 0.3 гектара на вулиці Огієнка, де знаходиться алея Героїв Радянського Союзу. Ця територія знаходяться у користуванні колишнього Луцького гуманітарного університету на постійних правах.

Так, під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 4-го квітня, депутат Богдан Шиба висловив занепокоєння, що ця земельна ділянка може стати легкою наживою та запропонував передати її церковній громаді.

«Цей навчальний заклад позбавлений ліцензії. Якщо цього не зробити, то може виникнути небезпека, що земельну ділянку продадуть», - зауважив тоді Богдан Шиба.

Така позиція депутатів обурила співзасновника приватного вищого навчального закладу Луцького гуманітарного університету Андрія Журавльова.

Він звернувся до редакції та повідомив, що земельну ділянку на вулиці Огієнка хочуть відібрати у нього «за спиною». Про те, що проект «Про припинення вищій школі «Луцький гуманітарний інститут» права користування земельною ділянкою для будівництва та обслуговування навчального закладу площею 0,371 га на вул. Огієнка» готують в Луцькраді дізнався зі ЗМІ.

«Зараз відбувається реорганізація навчального закладу, а на ділянці, яку хоче відібрати міськрада, планується будівництво корпусу вишу», - говорить Андрій Журавльов.

Про ситуаціюдоповів Богдан Шиба під час пленарного засідання.

Він поінформував, що постанову на право постійного користування земельною ділянкою прийняли 27-го січня 1999-го року під час засідання виконкому. Підставою для розірвання договору, вважає депутат, є невикористання земельної ділянки.

«За» розірвання договору проголосували 18 депутатів із 37 присутніх. Необхідний мінімум для ухвали проекту - 26 голосів «за».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Шиба Показати IP 1 Травня 2014 14:26
А чьо, мучу собі ділішкі, я ж хочу щоб наше місто гаВнішало, й вкарманах у мене капуста шелестіла
Волинь Показати IP 1 Травня 2014 14:39
Де щось мутненьке у Луцьку, Шиба тут як тут. Досить займатися популізмом, на пенсію.
Провокатор Показати IP 1 Травня 2014 15:37
Та Шиба нормальний дядько, немає чого до нього чіплятися, й для міста він чимало робив. А от з тією землею діло каже: продасть Журавльов учясток, закость бабок на рівному місці й буде мати усіх в дупі! Шиба, молодець, що дбаєш про громаду!
я Показати IP 2 Травня 2014 06:44
хорошие у нас вышы-без лицензии-капец стране!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus