USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Львівсько-Волинські шахти виставлять на приватизацію

25 Червня 2015 07:00
Вугільні шахти Волині та Львівщини будуть виставлені на приватизацію, оскільки вони можуть бути економічно вигідними для інвесторів.

Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

ЧИТАТИ ЩЕ: В УКРАЇНІ ХОЧУТЬ ПРИВАТИЗУВАТИ УСІ ШАХТИ

Скільки інвестицій потрібно для реабілітації шахт?

Ми сформували бюджет по кожній шахті. Сумарно виходить приблизно 1 млрд 100 млн гривень, які потрібні для того, щоб довести шахти до стану беззбитковості. В деяких шахтах це ремонт обладнання, в деяких – пошук нових горизонтів, де буде вестися видобуток.

В уряді також планували в 2015 році виставити шахти на відкритий конкурс. Щось в цьому напрямку зроблено?

Так, безперспективні шахти ми ставимо на приватизацію. Я допускаю, що вони можуть бути економічно вигідними, тому, сподіваюся, з’являться інвестори, які будуть зацікавлені. Звичайно, це не буде продаж без підготовки. Будуть сформовані інвестиційні умови, на які інвестор має погодитись.

Ми працюємо над цим питанням спільно з Фондом Державного майна. Думаю, протягом червня ми передамо документи туди, і найближчим часом будемо проводимо маркетинг. Зацікавлення є.

Які компанії цікавляться?

Я сподіваюся, що інвестори будуть.

Можете назвати, які саме шахти підлягають приватизації?

Є шахти, які знаходяться недалеко від кордону з окупованими територіями, там є свої ризики. Є декілька шахт на Заході України - у Львівській і Волинській областях. Думаю, там більший інтерес має бути з точки зору розташування і подальшої реалізації вугілля. Його можна спалювати, виробляти електроенергію, скажімо, на Калушській чи Бурштинській ТЕС, і експортувати далі до ЄС.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що усі копальні, які розташовані у Львівсько-Волинському вугільному басейні, хочуть реформувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 25 Червня 2015 07:23
"Так, безперспективні шахти ми ставимо на приватизацію. Я допускаю, що вони можуть бути економічно вигідними", якщо відноситись до них по хазяйськи.
Сергей до Анонім Показати IP 26 Червня 2015 13:15
Вот , вот а кто мешает Демчишину относиться к этим шахтам по хозяйски? Может надо гнать таких руководителей , пока не найдется нормальный. Может тогда и приватизировать не надо будет.
Mik (галицька миша) Показати IP 25 Червня 2015 08:10
Незрозумiлою залишається найважливiша рiч: яких саме "iнвесторiв" має на увазi пан Демчишин: українських, чи закордонних? Приватизацiя копалень iноземними власниками призведе до подальшого перетворення України на колонiю. Вугiлля - це ж нацiональний природний ресурс, це ж паливо!
отто Показати IP 25 Червня 2015 08:39
Щось якось не віриться в чесність цього чиновника...
Mik (галицька миша) до отто Показати IP 25 Червня 2015 08:46
Це Ви про Демчишина?
С.С. Показати IP 27 Червня 2015 10:37
На думку цього "так званого міністра", краще закупляти вугілля в Південно-Африканській республіці, Вєтнамі а навіть Росії, а наші шахти закрити або виставити на приватизацію. Але , по перше, міністр забуває про свою місію міністра-державника утримувати і розвивати власну видобувну промисловість по-друге, знайти інвестора, який вкладе в ці не дуже прибуткові шахти мільярди грн .практично неможливо, тому імовірніше ,що копальні будуть закриті .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus