USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині не знають, хто створюватиме держпродспоживслужбу

7 Грудня 2015 10:20
У складі структури, що повинна прийти на заміну держфітослужби, держсанепідслужби та державної інспекції з прав споживачів, наразі на Волині працюють лише двоє осіб.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 7 грудня.

Як повідомив начальник Головного управління ветеринарної медицини в області Богдан Лозинський, про реформування служби та створення в області територіального органу держпродспоживслужби йдеться в постанові Кабміну від 15 жовтня цього року. Втім, з його слів, первинною є постанова від 10 вересня 2014 року про оптимізацію центральних органів виконавчої влади, у якій йдеться про утворення дрежпродспоживслужби шляхом перетворення держфітослужби. Таким чином, наразі невідомо, хто створюватиме нову структуру на Волині, адже у складі держпродспоживслужби на Волині наразі працюють лише дві особи – керівник та перший заступник. У Київ надали рекомендації щодо голів комісій з реорганізації, але кандидатури досі не затвердили. Своєю чергою, для ліквідації управлінь ветеринарної медицини в районах та містах повинен вийти наказ держфітослужби, якого наразі немає.

В області вже провели оптимізацію штатів, зменшивши кількість штатних одиниць з 632 до 516. Оскільки перше читання пройшов закон про приватну ветеринарну практику, після прийняття та вступу його в силу функції лікарень ветеринарної медицини будуть здійснювати приватні ветеринарні лікарі.

Богдан Лозинський повідомив, що в області функціонують обласна та 5 районних лабораторій. Дослідження повинні проводити лише акредитовані лабораторії, який налічується три – обласна та Ковельська та Володимир-Волинська районні. Акредитувати решту лабораторій немає можливості з фінансових причин. Зі слів посадовця, згідно з світовими стандартами одна лабораторія, що займається харчовими продуктами, повинна припадати на 200-300 тисяч населення. Наразі з чотирьох акредитованих в Україні районних лабораторій дві розташовані на Волині.

Посадовець зазначив, що потрібно внести зміни до чинної постанови, повернувшись постанови 2014 року про оптимізацію органів виконавчої влади (документ розробляли європейські фахівці, на відміну від нової постанови). У ній вказано про створення територіальних органів держпродспоживслужби шляхом перетворення державної ветеринарної та фітослужб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марта Показати IP 25 Серпня 2016 15:28
За Лозинським тягнуться багато років корупційні схеми. Цій людині не місце на новій посаді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus