USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині працюють над стратегією розвитку регіону на 5 років

4 Березня 2016 18:33
Попередня каденція депутатів обласної ради у 2015 році ухвалила довготривалу Стратегію розвитку Волинської області на період до 2020 року. Втім, досі її ніхто не брався реалізувати, бо не було механізму.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 2-го березня.

Нагадаємо, що Стратегію розвитку Волині ухвалили ще торік. Втім, план її реалізації депутати, вочевидь, забули прийняти, а, отже, стратегія розвитку регіону існувала лише на папері. Пов’язували це із надмірним захопленням депутатів передвиборчим процесом.

Взялися доводити справу до логічного завершення вже новообрані депутати.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК МАЄ РОЗВИВАТИСЯ ВОЛИНСЬКЕ СЕЛО ДО 2020 РОКУ

«Сьогодні важливо прийняти якнайшвидше план заходів, аби мати можливість реалізувати Стратегію. Зокрема, зауважу, що вже є іноземці, які готові виділяти кошти на підтримку певних програм, але не можуть, бо немає механізму. Сама стратегія цікава тим, що пов’язує депутатів, громадськість та виконавчі структури в єдине ціле, де всі працюватимуть над реалізацією проектів, яких у нас понад 170 у 5 галузевих напрямках», - інформував начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції обласної державної адміністрації Юрій Кресак.

Зваживши на важливості питання, члени профільної комісії одностайно ухвалили Програму заходів й рекомендують депутатам під час сесійного засідання затвердити її.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ВОЛИНЬ РОБИТИМУТЬ ТУРИСТИЧНИМ КРАЄМ

Нагадаємо, що Стратегія розвитку Волинської області на період до 2020 року є головним плановим документом розвитку регіону на довгострокову перспективу. Стратегія спрямована на визначення цілей регіональної політики, завдань та інструментів для розв’язання соціальних проблем, підвищення рівня економічного потенціалу територій, продуктивності їх економіки, прибутковості бізнесу та доходів населення і, як наслідок, створення умов для загального підвищення соціальних стандартів, якості життя та розвитку бізнес-середовища.

У підрозділах Стратегії йдеться про розвиток інфраструктури, економіки та підприємництва, туризму, культури, освіти збереження екології, визначення стратегічних цілей та соціального розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
полішук Показати IP 5 Березня 2016 09:35
а що ще до 2020 щось від села залишиться??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus