USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Оперативку у Волинській ОДА розпочали хвилиною мовчання

5 Травня 2014 09:09
У Волинській ОДА вшанували загиблих під час трагедії в Одесі, де під час сутичок і пожежі в будинку профспілок загинули близько півсотні людей.

Щопонеділкову оперативну нараду голови облдержадміністрації сьогодні, 5 травня розпочали хвилиною мовчання.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі відбулися сутички між прихильниками єдиної України та сторонниками федералізації. В результаті кілька проукраїнських активістів загинули внаслідок вогнепальних поранень. Потому сепаратистів відтіснили до будинку профспілок, де останні забарикадувалися і почали кидати на людей згори коктейлями Молотова. Внаслідок цього будівля загорілася. Майже 40 людей згоріли живцем або задихнулися від чадного диму.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКИЙ СЛІД КЕРІВНИКА ОДЕСЬКОЇ МІЛІЦІЇ, ПРИЧЕТНОГО ДО ТРАГЕДІЇ В ПРОФСПІЛКАХ

Очевидці стверджують, що під час бійок правоохоронці не приймали жодних мір із захисту мирного населення. Навпаки, людей розстрілювали з-за спин міліціонерів. Згодом після пожежі більше 130 людей правоохоронці затримали і повинні були етапом відправити до столиці.

Однак, наступного дня їх відпустили. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що до цього причетні високопосадовці прокуратури, однак Генеральний прокурор Олег Махніцький це заперечив.
Учора, 4 травня, до Одеси прибув новий начальник обласної міліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
очевидець подій Показати IP 5 Травня 2014 10:31
коментар було видалено
Ольга Показати IP 5 Травня 2014 11:22
Хоча б так вшвнували... їх вже не повернеш..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus