USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підприємцям запропонували палити шини біля Луцької міськради

26 Лютого 2014 16:19
До Луцької міської ради завітали скривджені приватні підприємці ринку «Завокзальний», аби простежити за ходом вирішення болючого конфлікту із бізнесменом Василем Токарським.

Нагадаємо, підприємці вкотре прийшли до Луцької мерії з плакатами.

Депутат Луцької міської ради Богдан Шиба зауважив, що у проектах рішень враховані положення Закону "Про місцеве самоврядування". Тому обранець громади попросив підтримати рішення й узаконити стосунки малих приватних підприємців із міською радою, вилучивши з цих стосунків посередника (малося на увазі фірму «Скорпіон-Сервіс»).

«Нехай люди, які не брали участі в конфлікті дворічної давності, теж спокійно платять податки, працюють і заробляють на утримання своїх земель», - зазначив екс-мер.

Також депутат наголосив, що до списків включили лише тих підприємців, які попередньо зверталися до міськради з проханням вирішити питання, що стосується узаконення стосунків між підприємцями і орендодавцем ще у минулому році.

Утім, депутат Луцької міської ради Антон Сосновський поцікавився, чи бачив хто-небудь із народних обранців свідоцтва лучан про підприємницьку діяльність.

«Коментувати наслідки вирішення цього питання для мерії недоречно, бо їх я передбачити не можу. Я відокремлюю позицію юридичну, бо не маю стосунку до цього питання. Але, згідно закону, здійснити державну реєстрацію торгового кіоску не вдається ні на підставі рішень міської ради, ні на підставі суду. Торгові кіоски – не нерухомість. Тож, як один із варіантів наслідків для міської ради – судова тяганина», - прокоментував конфліктну ситуацію начальник юридичного відділу Луцької міськради Олександр Рачков.

На це депутат Луцької міської ради Сергій Сівак зауважив, що уже вдесяте народні обранці бачать одних і тих самих людей у коридорах мерії:
«Скільки ще їм ходити? Скільки можна з них тягнути жили? Позиція керівника юридичної служби - індиферентна. Невже необхідно палити шини під міською радою, аби вона прийняла рішення на користь громади. Економіка на межах дефолту і потребує свободи і конкуренції. Я прошу піти назустріч громаді і поставити жирну крапку щодо цього рішення».

Луцький міський голова Микола Романюк нагадав, що під час засідання минулої сесії наклав вето на це рішення.

«Я багато років мовчав, але всіх собак сьогодні чіпляють на мене. Я хотів би, щоб шановний Богдан Павлович (звертається до Шиби, - авт.), пояснив, чому у 77 мільйонів обійшлись місту його піар-штучки. Бо Ви продовжили договір фірмі Токарського «Скорпіон-Сервіс», - сказав міський голова та запропонував обуреним підприємцям повернути плакати із надписом «Геть корупцію» до Богдана Шиби.

«Але Шиба не підписував договір», - пролунало з натовпу.

На це депутат відповів, що торгові кіоски розташовані саме на землі, яка належить міськраді. Тож хто, як не мер, має вирішувати подібні питання?

Цього разу луцькі депутати підтримали громаду та у більшістю проголосували «за».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
вася Показати IP 26 Лютого 2014 16:20
всі хочуть так як їм треба. Якщо одному добре то іншому погано. ніколи немає щоб усім було добре
лучани Показати IP 26 Лютого 2014 16:25
Перед тим ,як давати гроші Токарському, бариги не думали,що треба все документально прописати. Думали тільки скільки бабла накосять на новому місці. Токарський взяв землю в оренду - це його земля.
Анонім Показати IP 26 Лютого 2014 16:47
Гнать базарників! Там дорога була!
f Показати IP 26 Лютого 2014 21:02
а всі орендарі платять в новому ряду на ФОРМУЛІ по 4000грн. хоча треба1500

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus