USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Півмільйона на Волині – за реконструкцію, якої не було

7 Червня 2014 17:23
Департамент агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації дав «добро» на виплату 500 тисяч гривень за реконструкцію приміщення, якої, найімовірніше, не було.

Порушення у роботі відповідної комісії департаменту виявили під час прокурорських перевірок використання бюджетних коштів.

Про це стало відомо під час розширеного засідання колегії з приводу стану додержання бюджетного законодавства, у тому числі при здійсненні процедур державних закупівель та забезпечення реального повернення державі незаконно витрачених коштів, яка відбулася в прокуратурі області вчора, 6 червня.

Зокрема, як повідомив заступник прокурора області Олег Корецький, нині триває перевірка рішення комісії при департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА про використання бюджетних коштів на часткову компенсацію вартості реконструкції ферм сільгосппідприємства «Романів». З цією метою виділили більше півмільйона бюджетних гривень.

Однак, як з'ясувалося, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю не встановила зміни функціонального призначення приміщення. Зі слів Олега Корецького, це ставить під сумнів, чи була реконструкція взагалі.

Комісія при департаменті, яка приймала рішення про виділення коштів, наділена повноваженнями і правом перевірки, вона може виїжджати на місце. Однак цими правами вона не скористалася. Нині триває перевірка за цим фактом.

У департаменті агропромислового розвитку – виправдовуються. Мовляв, так, на місце не виїжджали – повірили на слово.

«З приводу реконструкції, то ми отримали декларацію Держархбудконтролю, на цій підставі й прийняли рішення. Так, комісії мають право виїзду, але зазвичай не виїжджають», - виправдовується заступник директора департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Людмила Петриканин.

Нагадаємо, як уже повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, під час засідання цієї колегії Олег Корецький повідомив ще про кілька зловживань у сфері АПК. Зокрема, йдеться про компенсацію за індивідуальні доїльні установки, яких фактично не було.

Людмила Петриканин як виправдання каже, що таке зловживання – на совісті районних комісій, і додає: в усіх управліннях районів – скорочення працівників. Тому не завжди на місце вони можуть виїздити. Те ж саме стосується й департаменту. Однак, попри скорочення, в департаменті подумують про введення посади внутрішнього аудитора, який би не належав до жодного з напрямів діяльності департаменту, аби здійснювати незалежні перевірки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АПК Показати IP 7 Червня 2014 17:56
А Гобенко все на Петриканин скинув псе, ще той голова райкому партії. Одні злодії і всі не винні а міністр присяжнюк взагалі ангел
лпдмуа а простише и Показати IP 7 Червня 2014 18:56
всіх мобілізувати відправит на фронт- зброю недавати хай добудуть в бою :- після того як повернуться приступити до перевірки хто скільки вкрав?-думаю таких субьектів буде більше тисячі
апк Показати IP 8 Червня 2014 09:57
климчук всім заправляв та звітувався в київ який він хороший
апк Показати IP 8 Червня 2014 09:59
зарембу в губернатори - він же романівський

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus