USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Президенту загрожує довічне або самосуд, - волинський політолог

19 Лютого 2014 10:46
Затягування владою вирішення конфлікту в державі призвело до спалаху протистоянь. Коли політики не змогли врегулювати ситуацію, за це взялася вулиця. І хоч надзвичайний стан в країні не введений – силовики вже задіяли свої спецзасоби. Кілька десятків людей загинули. Тепер особливо важливо, як поведе себе армія у разі її задіяння.

Як далі розвиватиметься ситуація в державі – спрогнозувати дуже складно, каже голова Волинської обласної молодіжної громадської організації «Асоціація молодих політологів і політиків» Олександр Новосад. Але про загрозу загострення конфлікту соціологи попереджали ще в грудні минулого року.

«Така запізніла реакція з боку влади – реакція на першу дію, коли вже відбулася друга й третя – призвела до того, що повстання вибухнуло з новою силою. Адже досі винні в силовому розгоні Євромайдану 1 грудня, не покарані. Це слід було зробити з самого початку. Усе можна було залагодити ще тоді. Відставка уряду ще в грудні могла б розрядити обстановку. А тепер вулиця почала реагувати на події, які не можуть врегулювати політики. І все це перекинулося на регіони. Одне з актуальних питань сьогодні – на чий бік стане армія в разі потреби. Без підтримки регулярних збройних сил повалити режим Януковича буде надзвичайно важко. Адже озброєні силовики можуть втопити країну в крові. А власники вогнепальної зброї можуть використати її у сутичках з силовиками. Тому, на жаль, кровопролиття ще навряд чи вдасться уникнути», - зазначає політолог.

Зі слів Олександра Новосада остання заява Президента України звучить цинічно, з огляду на велику кількість загиблих в країні.

«Те, що Президент каже, що він проти силового варіанту в той час, коли гинуть люди від куль і вибухівки – інакше, як цинічною, не назвати. Якщо революція переможе, йому світить довічне. Якщо буде збройне захоплення влади - Президенту грозить самосуд. Найкращий варіант для нього – встигнути втекти. Окрім як до Росії або інших диктаторів, тікати практично нікуди. Режим Путіна його не видасть, дасть якусь дачу під Москвою. А на поступки Янукович піде хіба що в разі загрози фізичного знищення», - вважає Олександр Новосад.

Якщо ж Майдан у Києві усе ж зачистять, не виключено, що розгорнеться «партизанщина» в регіонах, що уже й розпочалося минулої ночі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Вінстон Показати IP 19 Лютого 2014 11:00
Все залежить лише від армії, яку сторуну вона прийме ті і переможуть. Вже словами не договоришся:((((((
Кадафи Показати IP 19 Лютого 2014 11:00
Краще самосуд
))) до Кадафи Показати IP 19 Лютого 2014 11:02
выпускай джинна из бутылки. пи..уй в Ливию и там расскажи про самосуды. до ближайшего дерева будешь рассказывать.
ккк до ))) Показати IP 19 Лютого 2014 11:22
Там же пукин навел порядок?
))) до ккк Показати IP 19 Лютого 2014 12:05
а ты пи..уй к пукину. вам найдется о чем поговорить.
? Показати IP 19 Лютого 2014 11:08
Єдина провина Януковича в тому що він дуже довго грався в демократію. В жодній демократичній країні в неї не граються, а застосовують законні міри, аби обмежити ту саму демократію в необхідних межах. Демократія не обмежена законом - хаос! В нас зараз є демократія не обмежена законом, тому що цей закон ігнорує кожен. Але не забувайте ще одного - після януковича буде ще гірший президент! Тож думайте!
Киев до ? Показати IP 19 Лютого 2014 11:27
Для ? "...довго грався в демократію.."-да, нет же, Янукович очень долго грабил Украину, обдирал и унижал украинцев, кстати, украинцы, как очень терпеливый и толерантный народ, терпел, но Януковичу показалось мало просто дер ибанить Украину, ему еще захо телось тупо избивать и убивать украинцев, ничего не поделаешь, гены папы фашистского полицая взыграли.Действительно, может хватит народу играться с Януковичем в демократию, пора, в фашисткого выродка стрелять, как это делали наши деды во время Отечественной?
Янукович ВОР до ? Показати IP 19 Лютого 2014 12:27
Какая демократия при воре и убийце? Янукович - убийца и ВОР.
Олег Показати IP 19 Лютого 2014 11:25
Ти мєнт чи СБУшник????
Патрiот Показати IP 19 Лютого 2014 11:39
Краще б-самоспал!!!!!!!!!!
Зек втече Показати IP 19 Лютого 2014 12:26
Зек втече
небайдужий Показати IP 20 Лютого 2014 20:42
будь моя воля я б віддав би його на суд громади. На інше він не заслуговує. Це людина без честі і совісті. Для ньго краще булоб провалитьсь під землю і зникнути назавжди. Його і його дітей, внуків, рідних проклинає вся Україна, а це найстрашніше. Одумайся поки не пізно.
янику Показати IP 21 Лютого 2014 16:10
Не стріляйся тільки - це смерть почесна - для офіцерів годиться, повішся краще, як Іуда - саме для тебе, клоуне.
маруся чурай Показати IP 21 Лютого 2014 18:18
так як янукович не хоче поступитися жодним міліграмом своєі величноі влади над Украіною так Украіна та іі народ повинні боронити кожен міліметр своєі рідноі землі від Карпат до Чорного моря включно...за Украіну за іі долю за честь і волю за народ
qwety Показати IP 23 Лютого 2014 02:37
Янукович в порівнянні з бандеами ще буде здаватись білим і пухнастим, чи може хто думає ще, що разомз Януковичем подінеться і корупція і насильство і криінал ? Утопія, а країні прийшв пі...сєц на довгі роки, як Лівії чи Іраку
qwety Показати IP 23 Лютого 2014 02:37
Янукович в порівнянні з бандеами ще буде здаватись білим і пухнастим, чи може хто думає ще, що разомз Януковичем подінеться і корупція і насильство і криінал ? Утопія, а країні прийшв пі...сєц на довгі роки, як Лівії чи Іраку
Дмитро Показати IP 23 Лютого 2014 13:56
Я вважаю що це чмо треба закидати бруківкою.і хай це перше зроблять родичі загиблих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus