USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Янукович звернувся до народу і застеріг опозицію

19 Лютого 2014 07:33
Президент Віктор Янукович звернувся з офіційним зверненням з приводу трагічних подій в Україні. Він закликав опозиційні сили відмежуватися від "радикалів, які провокують зіткнення".

Про це йдеться у його зверненні, розміщеному на офіційному сайті керівника країни:

"У нас з вами були різні випробування. Але сьогоднішнє, мабуть, найважче з них. Сталася біда - загинули люди. І це великий біль і трагедія для кожного з нас. Однак і це ми разом мусимо пережити і подолати.

З самого початку нинішнього протистояння я закликав до діалогу, будучи категоричним противником силових варіантів, а тим паче - кровопролиття. Це мій життєвий принцип - жодна влада не варта й краплі пролитої за неї крові. Саме цим принципом я керувався у 2004-му році, коли зупинив своїх прихильників від зіткнення з прихильниками мого опонента.

Тому і в нинішньому конфлікті я робив ставку на діалог. Бо Господь дав людині мову для того, щоб вона могла порозумітися з іншою людиною. Повинен сказати, що певний діалог таки відбувся. Ми реалізували дві амністії - першу після грудневих подій. І другу, що вступила в дію 17 лютого. Треба ж було опозиційним лідерам так зробити, що вже наступного дня, 18 лютого, вони закликали радикальну частину майдану до збройної боротьби.

Опозиціонери не лише не дочекалися відкриття засідання парламенту, на якому повинні були голосуватися закони, які змінили б Україну. Вони навпаки – заблокували Верховну Раду, не давши можливості ухвалити ці зміни.

Поставили вимогу - всю владу опозиції і негайно. Не маючи на це мандату народу, в незаконний спосіб, порушуючи Конституцію України, ці, з дозволу сказати, політики, вдаючись до погромів, підпалів і вбивств, намагалися захопити владу.

Опозиційні лідери знехтували основним принципом демократії - владу здобувають не на вулицях чи майданах, а лише на виборчих дільницях. Я не раз говорив їм - незабаром вибори. Якщо народ довірить вам - будете при владі. Якщо не довірить - не будете при владі. Але і перше, і друге має статися в законний спосіб, так, як велить Конституція України. Межу вони перейшли, коли закликали людей до зброї. А це - кричуще порушення закону. І законопорушники повинні стати перед судом, який визначить їм міру покарання. Це не моя забаганка, це мій обов'язок як Гаранта Конституції - забезпечити мир в країні, спокій громадян і справедливість стосовно кожного.

Виходячи з цього, я ще раз закликаю лідерів опозиції, які переконують , що вони теж прагнуть мирного врегулювання, негайно відмежуватися від тих радикальних сил, які провокують кровопролиття і зіткнення з правоохоронними органами. Або, у разі, якщо вони не бажають відмежовуватися - визнати, що вони підтримують радикалів. І тоді з ними буде інша розмова.

Скажу щиро, у мене бувають радники, які намагаються мене схилити до жорстких варіантів - до застосування сили. Але я завжди вважав застосування сили помилковим підходом. Є кращий і більш ефективний спосіб - знайти спільну мову. Піти на компроміс. Домовитися. Я вже казав не раз, що у такому випадку дещо втратить влада. Втратить і опозиція. Але виграє Україна. Я наполегливо закликав утриматися від радикальних дій. Але мене не почули.

Повторюю і звертаюсь знову. Ще не пізно дослухатися. Ще не пізно зупинити конфлікт. Так, ми вже не повернемо загиблих. Так, ми вже заплатили дуже дорогу ціну за амбіції тих, хто рветься до влади. Але щоб ціна не була ще вищою, закликаю – схаменіться! Треба сідати за стіл переговорів і рятувати Україну. Бо прийдешні покоління нам не простять, якщо ми зруйнуємо державу, яка має належати їм - нашим нащадкам.

Дорогі співвітчизники! Дорогі люди, які втратили рідних і близьких у цьому безглуздому конфлікті, дозвольте мені висловити вам глибоке співчуття. Я знаю, що словами горю не зарадиш. Я розумію, яка страшна трагедія вас спіткала. Але я хотів би, щоб ви відчували в ці хвилини мою підтримку і мій щирий жаль.

Зараз всі ми повинні усвідомити одне - навіть найбільш жорстке протистояння закінчиться. А Україна має залишитися навіки. У цьому наше завдання. І це - наша головна і найперша мета".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Андрій76 Показати IP 19 Лютого 2014 08:35
Проведи дострокові вибори президента і парламенту урод і протистояння припиниться,або як Азіров"спригни"десь в Австрію і живи за наші крадені мільярди.І тоді"точка кипіння"народу понизиться моментально...
Чего!? до Андрій76 Показати IP 19 Лютого 2014 09:18
Правильно сказав!
jon до Андрій76 Показати IP 19 Лютого 2014 09:26
ти сам в це віриш??? якщо будуть перевибори і опозиція не виграє а на це є посили.... продовжеться те ж саме...
? до Андрій76 Показати IP 19 Лютого 2014 10:20
І що дадуть ті вибори? Серед тих хто зараз претендує на посаду Президента не можна обирати жодного! Янукович це ще найменше зло! Чого в вашій "опозиції" якщо щось не вдається то повинні бути перевибори? Розберіться з собою в кінці кінців! Мало того що і ті і ті народ обкрадали і обкрадають, так "опозиція" з відморозками ще й війну почали! Набридло вже закликати до розуму, якщо його нема. Поперебивайте скоріше друг друга, тоді точка кипіння уродів відразу знизиться та й не закипить в дійсності сам народ!
Всезнайко Показати IP 19 Лютого 2014 09:40
Федорович, вже досить попереджати, мочити треба!!!
Джулія до Всезнайко Показати IP 19 Лютого 2014 10:35
І почати слід із таких, як ти.
БОГДАН Показати IP 19 Лютого 2014 09:58
Штурмовики та бойовики від радикальної опозиції чинять погроми у Луцьку,упиваються вседозволеністю та безкарністю,Особисто переглянув виступ президента,як мені здалося,держдепу США на вдалося остаточно залякати Януковича та примусити його здати владу опозиції на чолі з наглою, остаточно шизонутою трійкою фюрерів. Янукович хоч і не пішов на введення надзвичайного стану в країні,але санкціював проведенняв Києві масштабної антитерористичної операції,Майдан блокований в центрі міста,по Києву встановлені блок- пости ,,міліція з автоматами здійснює перевіірку на предмет пошуку зброї.
111 Показати IP 19 Лютого 2014 10:38
шО ВИ ВЗАГАЛІ ЧЕШТЕ як можна тут когось захищати та вся влада це гниль протухша ЦЕЙ ПІ....АР вже ЗА,,,АЛИ зі своїми заявам чуть шось не так винна опозиція ,що не відбуваеться винні протестувальники ,а він за що відповідае взагалі яка його роль??????? І ці трое теж яценюк казав пуля в лоб то пуля в лоб ,а вчора що слабо було стати між беркутом і людьми кличко теж міг би знехтувати своїми принципами бити людей виключно за грощі !!! КОЗЛИ ВОНИ ВСІ І ВОНИ НЕ ВАРТІ ТОГО ЩО Б ГИНУЛИ НЕВИННІ ЛЮДИ. А ЯНИК ВСЕТАКИ ПІ.....АС І НЕХАЙ ІДЕ НА Х...У!!!!!
my_gift Показати IP 19 Лютого 2014 10:39
лицемірний УРОД!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus