USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Прокурори обурені дезінформацією Луценка щодо їхніх зарплат

18 Лютого 2017 08:00
Прокурори обурені дезінформацією Луценко про підвищення зарплат, адже всупереч запевненням генерального прокурора зарплати його підлеглим ніхто не піднімав, пише Дмитро Войко на Страна.ua.

Сьогодні в будівлі ГПУ відбувся черговий бенефіс генпрокурора Юрія Луценка. Спочатку в режимі он-лайн громадськості продемонстрували нараду під головуванням Луценка в кращих традиціях вітчизняної агітації. Потім відбулася широко анонсована прес-конференція генпрокурора на тему підсумків роботи прокуратури за 2016.

Зі слів джерел видання в ГПУ, цю "доповідь про успіхи" спеціально підготували на середину лютого, щоб спробувати вгамувати паніку перед анонсованим масовими акціями на Майдані.

Нещадна боротьба з прокурорської наркоманією

Генпрокурор говорив буквально про все - від розслідувань гучних справ до схем поставок вугілля Роттердам +, а також про кримінальне переслідування колишніх соратників Януковича.

Щодо останньої теми, то найцікавішою була інформація про угоди зі слідством, які, якщо вірити Луценко, уклав колишній заступник міністра доходів і зборів Головач і збирається укласти колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Кацуба. Обидва до недавніх пір сиділи в тюрмі.

Але Головач, як сказав генпрокурор, дав свідчення проти Януковича і екс-міністра доходів і зборів Клименка, заплатив в бюджет понад 100 млн грн і вийшов на волю.

Тепер тим самим шляхом хоче піти і Кацуба. Луценко показав його листа і заявив, що він вже дав свідчення проти своїх соратників і також "палає" бажанням заплатити гроші в бюджет і залишити каземати.

Але, мабуть, головною родзинкою стала заява Луценка про те, що кожен співробітник прокуратури повинен буде пройти тест на наркотики.

Такі заходи, як пояснив Юрій Віталійович, пов'язані з виявленням в Запорізькій прокуратурі унікального співробітника-наркомана, який нюхав просто з матеріалів кримінальних проваджень.

З приводу наркопровірок в прокурорському середовищі вже жартують, що таку перевірку в центральному апараті ГПУ якраз і не пройдуть, бо після виступів деяких керівників Генпрокуратури часто виникає питання "що вони курять?".

Дивні вимоги

Це питання після колегії та прес-конференції Луценко рядові прокурори стали задавати особливо часто.

Так, наприклад, генпрокурор зажадав від співробітників складати акти реагування.

Одна зі співробітниць прокуратури так прокоментувала його виступ в закритій групі: "слухаю Луценка на нараді. Вимагає акти реагування щодо співробітників поліції і притягнення їх до відповідальності за цими актами. Розкажіть йому вже хтось закон "Про прокуратуру" та повноваження прокурора. Ну вже просто слів немає. Зараз зажадає проводити загальнонаглядові перевірки. Хто йому спічі пише? Якщо в групі є представники юракадемії або академії ГПУ, напишіть йому закон в картинках або з якимись окремими поясненнями, будь ласка. Побережіть вуха співробітників".

Справа в тому, що Луценко зажадав від співробітників проводити загальнонаглядові і дослідчі перевірки, які просто не передбачені чинним профільним законом про прокуратуру.

Неіснуюче підвищення зарплат

Але найбільше прокурори були обурені дезінформацією з вуст Луценка про нібито підвищення на 60% зарплат у відомстві, якого насправді не було.

Всіх шокувала діаграма Луценко, де вказані фантастичні "нові зарплати" прокурорів.
Насправді ніякого підвищення зарплати у прокурорів досі не відбулося, всупереч обіцянкам Луценко.

І цей графік, який демонстрував Луценко з підвищенням зарплат, як кажуть самі прокурори "повна брехня". Насправді в місцевій прокуратурі зарплата - 8 тисяч гривень, в обласній 10-12 тисяч гривень, в Генеральній близько 12-14 тисяч гривень.

Прокурори в своїх закритих групах в ФБ навіть запустили флешмоби з публікацією витягів за зарплатними картками з реальним прибутково засобів. Ось наприклад, виписка з зарплатної картки прокурора місцевої прокуратури, який, судячи з діаграмі Луценко повинен отримуватимути 15 300 гривень. В реальності ж - трохи більше 8 тисяч (вгорі зарплата - внизу аванс):
Ось як прокоментували заяви Луценка про "зростання зарплат" в закритій прокурорської групи в Facebook: "А ще вам, шановні прокурори, підвищили зарплату на 60%. Ви в курсі? Ще в січні підвищили. Старший на нараді сказав. Досить приховувати свої шалені гроші. Зізнайтеся вже сім'ям"..
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 18 Лютого 2017 08:18
Це зарплата з податками, так рахують у всьому світі. Кому мало ,нехай йдуть торгувати на базар чи возити сигарети в Польщу.
Че до лучани Показати IP 18 Лютого 2017 13:15
Логіка зрозуміла. З математикою туго: 50 відсотків відрахувань з доходу в Україні не існує
Токар ПМК Показати IP 18 Лютого 2017 09:32
Ці слуги народу умудрилися дуже розкішно жити на "маленьку" зарплату . Як таке може бути ??? Вони є " прикладом " для людей , як потрібно жити на мінімалку ! Совісті немає зовсім !!!
не бе Показати IP 18 Лютого 2017 09:51
більшості прокурорів ще й зарплата? нехай судді поліляться
123 Показати IP 18 Лютого 2017 10:23
Допоки слова "прокурор" і "падло" в свідомості людей будуть синонімами - ніякого підвищення зарплати.
реально Показати IP 18 Лютого 2017 10:24
Прокуром і показаноі з/п платити дуже шкідливо для суспільства,вони собі на закритті проваджень,обшуках і т.д. добре заробляють.Ви подивіться на яких авто іздять,де живуть? А як святкують професійне свято? А які каравани ідуть в ГП на усі свята? Напрягання усіх залежних починається за два тижня до дня пркуратури. Хай якийся спецкор ,біля любоі пркуратури ,стане і зазніме броунівський рух профсвята!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus