USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Гунчик грубо порушує закон, - Ігор Левчук

22 Лютого 2017 22:12
Рекламуючи "Солідарність" та намагаючись лобіювати майбутнього кандидата від неї, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик грубо порушує закон.

Таку оцінку висловлюванням голови Волинської ОДА, щодо його намірів лобіювати майбутнього кадидата в мери Луцька від партії "Солідарність", дав член комісії з питань культурної спадщини та культурних цінностей Громадської ради при Міністерстві культури України, луцький громадський діяч, краєзнавець, журналіст Volyn Times Ігор Левчук на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно прочитав що Гунчик, як голова ВОДА, рекламує партію "Солідарність" і навіть намагається лобіювати майбутнього кандидата від неї. Дивує що наша "незалежна" преса і дуже "принципові" депутати навіть не зауважили що це є грубим порушенням закону "Про державну службу". Під яким "ходить" цей чиновник.

А закон цей чітко визначає такий термін як політична неупередженість. А це - "недопущення впливу політичних поглядів на дії та рішення державного службовця, а також утримання від демонстрації свого ставлення до політичних партій, демонстрації власних політичних поглядів під час виконання посадових обов’язків". Стаття 10 каже, що: "Державний службовець повинен неупередженно виконувати законні накази (розпорядження), доручення керівників незалежно від їх партійної належності та своїх політичних переконань.

2. Державний службовець не має права демонструвати свої політичні погляди та вчиняти інші дії або бездіяльність, що у будь-який спосіб можуть засвідчити його особливе ставлення до політичних партій і негативно вплинути на імідж державного органу та довіру до влади або становити загрозу для конституційного ладу, територіальної цілісності і національної безпеки, для здоров’я та прав і свобод інших людей.

3. Державний службовець не має права:

1) бути членом політичної партії, якщо такий державний службовець займає посаду державної служби категорії "А". На час державної служби на посаді категорії "А" особа зупиняє своє членство в політичній партії;

4) залучати, використовуючи своє службове становище, державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, працівників бюджетної сфери, інших осіб до участі у передвиборній агітації, акціях та заходах, що організовуються політичними партіями;

5) у будь-який інший спосіб використовувати своє службове становище в політичних цілях.

Зауважу, що згідно статті 65 цього ж закону, це є дисциплінарним проступком. А саме п.8) невиконання вимог щодо політичної неупередженості державного службовця... Ось так на наших очах топчуть закон. Цікаво, а чи хтось відреагує? В нас же є і "опозиція" і відповідна служба... Лизнути "шефа" це нормально для цієї системи. Але закон ніхто не відміняв...", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, раніше Володимир Гунчик заявив, що участь у пілотному проекті з рекультивації земель порушених під час видобутку бурштину буде збитковою. Гунчик заявив, буцімто КП не впорається з роботою над надрами, а регулятором може бути лише держпідприємство. З його слів це дасть Волині десяток тисяч робочих місць та від 300 до 500 мільйонів гривень прибутку на рік. Проте, навіть при «мінімалці» в 3200 гривень для робочих, таке підприємство буде збитковим, враховуючи що на самі зарплати потрібно буде 600 мільйонів на рік.

Окрім того, голова Волинської ОДА відмовився підтримати блокаду торгівлі з окупантом, виступивши з публічною заявою де засудив активістів на блокадних редутах й сам факт блокування торгівлі взагалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 23 Лютого 2017 00:29
та той мішок в окулярах, з якого вже давно пісок сиплеться, треба в Брище завезти
знаю Показати IP 23 Лютого 2017 02:15
розвелось в країна діячів, та щей кожен має організацію, покажіть що зробили
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 23 Лютого 2017 09:18
І не тільки "Закон про державну службу". А й низку інших законів та статей Конституції України. Дійшло того, що голова ВОДА регулярно зомбує мешканців на телебаченні, нав'язуючи своє бачення місцевих проблем і шляхів їхнього вирішення.
свідомий Показати IP 23 Лютого 2017 10:02
Давно пора ліквідувати всі адміністрації, і поробити нормальні виконавчі комітети при радах, як було за союзу. Це набагато ефективніше. А то стільки влад не міняється, а в голів як була основна функція смотрящий від президента, так і лишилась. Прості ж працівники фактично дублюють інші органи і в основному виконують статистичні функції мало впливаючи на процеси в регіоні. А так буде все просто й зрозуміло- рада в межах компетенції прийняла рішення комітет відразу розпочав виконання. В комітету при виконанні на практиці виникли якісь проблеми чи зясувались нові обставини- оперативно звернувсь до відповідної ради отримав зміни до рішення чи нове рішення. При такому механізмі в рази зменшиться кількість паперових волокіт і найголовніше у кожного рішення зявляться конкретні обличчя і можна буде говорити про таке поняття як відповідальність. А то маємо постійні переведення стрілок і нуль відповідальності. Дожились до того що всі навчились ховатись за бумажками і ніхто ні за що на відповідає. Не кажучи про владу це вже переходить на рядовий рівень лікар не відповідає за пацієнта вчитель за учня керівник колективу за працівника. Кожен починає жити за власним законом і поняттями робить що хоче і як хоче плюючи на думку суспільства.
воля Показати IP 23 Лютого 2017 10:38
дивись гунчик дограєшся будеш сам закопуватись
124 Показати IP 25 Лютого 2017 15:50
це комсомольське Ч*О від партіі безголових не терпить розумніших за себе любимого.Не послав ні одного сина захищати Украіну (своі маєтки).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus